کد خبر 145546
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۱

دانشمندان در تحقيقات خود به بررسي ساختار زندگي پستانداري پرداختند كه طولاني‌ترين تونل‌ها را در بين حيات وحش حفر مي‌كند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، حتي با تجهيزات مدرن، حفر تونل‌ها كار دشوار و طاقت‌فرسايي به شمار مي‌آيد به طوري كه حفر طولاني‌ترين تونل ريلي جهان زير كوه‌هاي آلپ 14 سال به طول انجاميد.

موشي كور زامبيايي حفركننده تعدادي از طولاني‌ترين تونل‌هاي جهاني در دنياي حيوانات است.يك كلوني منفرد متشكل از تنها 9 يا 10 موش كور به طور متوسط قادر به حفر 2.8 كيلومتر تونل است.



جان اسكليبا از دانشگاه بوهمياي جنوبي در جمهوري چك مطالعه دقيقي را از كلوني‌هاي وحشي اين حيوانات براي كشف ساختار جوامع آن‌ها صورت داده است.وي و همكارانش 16 كلوني را ترسيم كردند و دريافتند كه به طور متوسط هر دسته داراي 1.2 كيلومتر تونل بوده كه ناحيه‌ اي به مساحت شش هزار و 919 متر مربع را پوشش مي‌دهد.

تونل‌هاي اين پستانداران به طور متراكمي به ويژه در اطراف لانه مركزي كه در آن جفت زاد و ولد كننده زندگي مي‌كنند، انشعاب‌بندي شده‌اند.كلوني‌هاي موش‌هاي كورعريان نيز حفاري زيادي انجام مي‌دهند اما گروه‌ هاي آن‌ها به طور متوسط از 80 موش تشكيل شده‌اند.

موش كور زامبيايي با موش‌هاي كورعريان مرتبط است. آن‌ها يكي از دو گونه پستانداراني هستند كه در كلوني‌هاي موسوم به «eusocial» زيست مي‌كنند. همانند زنبورهاي عسل و موريانه‌‌ها، يك ملكه منفرد عمل زاد و ولد را انجام مي‌دهد و سايرين نيز وظيفه حفظ كلوني را بر عهده دارند. گونه ديگر پستانداراني از اين دست، موش كور دامارلند است.