در این مطلب با باربری کامیون و باربری تریلی و باربری خاور جهت حمل بار آشنا می شوید.
باربری کامیون چیست؟
شرکت و یا موسسه حمل و نقل و باربری که از سازمان راهداری، مجوز حمل و نقل به صورت داخل شهری و با بین شهری دریافت نموده را از مبدا شهر و یا استانی که مجوز دارد عملیات حمل و نقل را انجام می دهد و بر اساس هر ماشین، بارنامه دولتی صادر می نماید را باربری می نامند که در این قسمت منظور ما باربری کامیون می باشد.
باربری کامیون معمولا باید دارای تعداد مشخصی خودرو مخصوص حمل باشد که آن را به اداره مربوطه معرفی نماید. استفاده از انواع کامیون برای حمل و نقل شهری و بین شهری مرسوم است و جهت هر باری ماشین مخصوص برای حمل آن باید در نظر گرفته شود.
انواع کامیون
برای هر نوع حمل بار , نوع خاصی از ماشین مخصوص حمل تعبیه شده که در ادامه به معرفی برخی از آن ها می پردازیم.
کامیون های تک محور:
این نوع کامیون که به کامیون تک مشهور است در واقع دارای 6 چرخ می باشد به همراه اطاق نیز وجود دارد و بار هایی را تا سقف وزن 10 تن حمل می کند. گنجایش طول اطاق این کامیون ها حدود 5.80 تا 6 متر می باشد و عرض 2.20 را در بر می گیرد. برای جا گرفتن بار در داخل این کامیون ها باید در نظر داشت که طول و عرض آن باید از محدوده، مقداری کمتر باشد.
کامیون جفت محور:
کامیون جفت یا 10 چرخ برای حمل بار تا وزن 15 تن در نظر گرفته می شود که طول آن معمولا بین 6.80 تا 7 متر می باشد و عرضی برابر با 2.25 نیز دارا است.
باربری تریلی چیست؟
شرکت ها و موسساتی که برای حمل بار از تریلی استفاده می کنند را اصطلاحا باربری تریلی می نامند و جهت حمل بار هایی با وزن و ابعاد بزرگتر از کامیون استفاده می شود. از خصوصیات این وسیله حمل می توان به حمل بار در مسافت های طولانی نیز اشاره کرد.
در صورتی که برای حمل بار خود به دنبال وسیله ای میگردید که وزن و ابعاد بالا دارد و فاصله مبدا تا مقصد آن نیز طولانی است، تریلی وسیله حملی است که به شما پیشنهاد می شود.
انواع تریلی
تریلی یا بارکش در واقع دارای 2 قسمت است، کشنده یا کله گی و قسمت تریلر که این 2 به هم وصل می شود. انواع تریلی را می توانید در زیر مطالعه فرمایید. برای حمل بارانواع تریلی ها در اشکال و قدرت های مختلف تولید شده که در ادامه به معرفی برخی از آن ها می پردازیم.
تریلی کفی:
نوع ساده تریلی، تریلی کفی است که قسمت باری آن بدون سقف و دیواره است. معمولا از این وسیله برای جمل بار هایی مانند لوله، دکل و کانکس و کالاهایی از این قبیل استفاده می شود. توانایی حمل تا 24 تن بار را دارد و عرض 2.50 و طول 12 متر را می تواند حمل نماید. برای حمل بار با ابعاد بزرگتر باید مجوز مخصوص حمل بار ترافیکی درخواست شود.
تریلی لبه دار:
در این مدل از پنل های چوبی یا فلزی در لبه های آن استفاده شده که از حرکت و بیرون ریختن بار در زمان حمل محافظت می کند. معمولا باری حمل بار هایی که دارای بسته بندی های مناسب نیستند یا بسته بندی ندارند استفاده می شود.. ارتفاع لبه ها معمولا 80 سانتی متر می باشد.
تریلی ترانزیت / چادری:
این نوع تریلی دارای اتاق و مسقف است که معمولا جهت حمل بار هایی که آسیب پذیر است و یا نیاز به محافظت دارد استفاده می شود. قسمت بار آن معمولا از برزنت یا پلاستیک های مقاوم ساخته می شود که به شکل چادر است. این نوع تریلی معمولا استفاده بالایی دارد و در جاده های بین شهری و ترانزیتی آن ها را به وفور می توان مشاهده کرد.
باربری خاور
باربری خاور، شرکت ها و موسساتی هستند که در کشور از این وسیله برای جا به جایی کالا استفاده می کنند و معمولا حمل بار به صورت شهری و بین شهری برای کالا هایی که محدودیت ابعاد و وزن آن جهت حمل با وانت نیسان بیشتر است را انجام می دهند. باربری های خاور برای حمل بار بین شهری می بایست از بارنامه دولتی استفاده نمایند و همچنین مجوز حمل و صدور بارنامه را داشته باشند.
خاور چیست؟
نوعی کامیون است که در ایران به آن خاور می گویند (به دلیل شرکتی که در ایران آن را تولید می کرد) و در حمل و نقل به این خودرو، کامیونت هم گفته می شود، وسیله حملی می باشد که بار هایی با وزن 4 تن و نهایت در بعضی مدل ها تا 6 تن را حمل می نماید.
این وسیله معمولا به صورت مسقف و رو باز در دسترس است و برای حمل بار هایی که نهایتا 6 متر طول دارند استفاده می شود. در کشور ما از این خودرو برای حمل اسبا و وسایل منزل بیشتر استفاده می شود و یا حمل بار هایی که نیاز به مراقبت بیشتری در زمان حمل دارند.
برای حمل بار از تهران، در صورتی که نمی دانید با چه وسیله ای می توانید بار خود را حمل کنید تا هزینه کمتری پرداخت کنید، کافی است تا با یک باربری های مورد اطمینان تماس بگیرید و پس از استعلام قیمت و اطلاع از شرایط آن باربری، بهترین روش را برای حمل بار خود انتخاب نمایید.