به گزارش مشرق، محمد مهدی ناصحی افزود: با راه اندازی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در کشور ۳۵ قلم دارویی که پر مصرف و پر هزینه بود و در بیماریهایی همچون سرطان، دیابت، CF کاربرد داشت تحت پوشش صندوق آوردیم و پرداخت از جیب مردم بسیار کم و در حد ۱۰ تا ۳۰ درصد برای این داروهای گران قیمت خواهد بود.
وی گفت: بیشتر این داروها هیچ پوشش بیمهای نداشت و ۱۰۰ درصد هزینه از جیب مردم پرداخت میشد که اکنون به ۱۰ تا ۳۰ درصد رسیده است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: اکنون هزینه دارو و درمان ۱۰۷ بیماری در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج تحت پوشش بیمهای قرار گرفته است و کمیتههای استانی هزینههای مصرفی را به بیماران پرداخت میکنند.
وی افزود: هزینههای درمانی و دارویی بیماریهایی همچون سرطانها، سکتههای مغزی، قلبی عروقی، سیستیک فیبروزیز بیماران ام اس، هموفیلی، دیالیز صفاقی و خونی، بیماریهای اعصاب و روان مزمن، روش درمان کاشت وی ان اس در صرع و دی بی اس در درمان صرع که هزینه بالایی داشت، صد درصد در پوشش این صندوق قرار گرفته است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت همچنین گفت: مقایسه میزان مصرف دارو در امسال با سال گذشته نشان میدهد در ۱۰ ماه نخست ۱۴۰۱ میزان مصرف ۴۰ قلم شربت خوراکی افزایش ۱۷۰ درصدی داشت. همچنین مصرف سرم افزایش ۳۳ درصدی و شربتهای ضد سرفه ۲۱۱ درصد افزایش داشته است.
ناصحی تاکید کرد: مصرف آنتی بیوتیکها هم افزایش ۳۰۰ درصدی داشت که در پاییز کشور را با کمبود مقطعی آنتی بیوتیک مواجه کرد.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: این بخشی از رصد اقلام دارویی در کشور است، چون ۵۰ درصد مصرف در بخش بستری و سرپایی در سامانه نسخه الکترونیک قابل مشاهده است.