به گزارش مشرق به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه در جریان سفر استانی به اصفهان، در آیین «عفو، احسان و مهرورزی» که با حضور جمعی از خیران و نیکوکاران و همچنین خاوادههای اولیای دم و تعدادی از محکومان رهایییافته از قصاص برگزار شد، حضور یافت.
در جریان برگزاری این آیین، با کمک خیران و نیکوکاران، ۴۹ خانواده اولیای دم از حق قصاص خود گذشتند که از این تعداد، ۴۷ نفر محکوم به قصاص نفس و ۲ نفر محکوم به قصاص عضو بودند.
حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه در سخنانی در این مراسم، اظهار کرد: امیدوارم احسان و نیکوکاری خیران گرامی و گذشت خانوادهها از قصاص، مورد لطف و رحمت و خداوند متعال قرار بگیرد و پاداش این عمل شما را خداوند متعال بدهد.
وی افزود: از همه کسانی که سبب و واسطه امر خیر میشوند و از همه افراد و خانوادههایی که میبخشند و به ویژه آنهایی که به عشق ائمه اطهار (ع) میبخشند، تقدیر و تشکر میکنم.
محسنی اژهای با اشاره به این موضوع که فرد یا خانوادهای اعلام میکند به عشق ائمه اطهار(ع)، به عشق امام رضا (ع) یا حضرت زهرا (س) از حق قصاص خود میگذرد، تصریح کرد: این موضوع برای من بسیار شیرین و غیرقابل توصیف است و مطمئنا ائمه اطهار(ع) نیز به این خانوادهها عنایت ویژهای خواهند داشت.
رئیس دستگاه قضا بیان کرد: ممکن است برای عدهای این شبهه به وجود بیاد که در جامعه ما افراد نیازمندی وجود دارند که مستحقتر از زندانیان برای دریافت کمکها و مساعدتهای خیران هستند؛ شاید اینچنین باشد، اما حقیقتا کمک به فرد زندانی نیز دارای اجر و پاداش بسیار زیادی است و البته اگر انسان بتواند به هر دو قشر از این افراد کمک کند که امری بسیار نیکو و پسندیده و دارای اجر فراوان است.
وی ادامه داد: گاهی اوقات یک انسان بر اثر وسوسههای شیطانی یا بر اثر خشم و عصبانیت لحظهای، مرتکب جرم و خطایی میشود و به زندان میافتد و خود و خانوادهاش را درگیر و گرفتار میکند؛ این امر که یک انسان به انسانی دیگر که از روی خشم و عصبانیت مرتکب خطایی شده و متعاقب همان خطا، گرفتاریهای زیادی برای خود و خانواده اش به وجود آمده، کمک کند، دارای اجر و پاداش فراوانی است.
محسنی اژهای بیان داشت: حتی ممکن است افکار شیطانی در درون زندان مجدداً به سراغ این افراد بیاید و گرفتاریهای آنها را دوچندان کند بنابراین اگر جلوی این آسیب اجتماعی گرفته نشود، ممکن است همین آسیب تبدیل به آسیبهای دیگری شود؛ به واسطه همین امر، شبهه مذکور مبنی بر اینکه زندانیان نسبت به سایر افراد نیازمند جامعه استحقاق کمتری برای دریافت کمک و مساعدت خیران دارند، چندان وارد نیست.
رئیس دستگاه قضا افزود: امر احسان و نیکوکاری همیشه پسندیده است، اما ارزش احسان و نیکوکاری در این روزها و شبها به مراتب بیشتر است.
وی با اشاره به درخواست رئیس کل دادگستری اصفهان مبنی بر موافقت با اعطای مرخصی به بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ نفر از زندانیان استان اصفهان به مناسبت میلاد حضرت بقیه الله الاعظم (عج) گفت: این اقدام، بسیار مناسب و مطلوب است البته در این اثنا باید به دو نکته توجه داشت نخست آنکه، در عفوها و بخششها و اعطای مرخصی، به مقوله «تنبه» به زندانیان توجه ویژه داشته باشید و به آنها تأکید کنید که عفو یا بخشش یا مرخصی شما به واسطه لطف خداوند و کمک خیر یا گذشت شاکی است لذا باید بسیار مراقبت داشته باشید؛ دوم آنکه، به افرادی که بیرون آمدن آنها از زندان برای امنیت جامعه مضر است، مرخصی اعطا نشود.
محسنی اژهای با اشاره به پیشگامی مردم استان اصفهان در امر خیر و احسان، عنوان کرد: استان اصفهان در طول تاریخ، در موقوفات و خیریهها، جزو مناطق بینظیر کشور بوده است و تنوع موقوفات و خیریهها در این استان استثنایی است.
آزادی ۲ هزار نفر از زندانیان از ابتدای سال تاکنون در اصفهان
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجتالاسلام اسداله جعفری رئیس کل دادگستری استان اصفهان با اشاره به پیشتازی مردم استان اصفهان در نیکوکاری و انجام امر خیر، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون قریب به هزار و ۲۰۰ نفر از زندانیان استان اصفهان با کمکهای خیران و نیکوکاران آزاد شدند.
نماینده خیریه امام موسی کاظم (ع) نیز در این جلسه گفت: خیریه امام موسی کاظم (ع) که از سال ۱۳۹۰ تحت نظارت اداره کل زندانها تشکیل شد، تنها خیریه در کل کشور است که به صورت تخصصی در حوزه زندانیان و خانوادههای آنها فعال است و طی ۱۱ سال گذشته مبلغ ۳۶۹ میلیارد تومان در راستای اهداف عالی قوه قضاییه و سیاستهای سازمان زندانها هزینه کرده است.
همچنین نماینده خیران استان اصفهان نیز در این جلسه، خواستار ایجاد کارگروهی در قوه قضاییه برای شناسایی صنعتگران و کارآفرینان حاضر در زندان شد و گفت: امیدواریم از سوی دستگاه قضا شرایطی فراهم شود تا امکان فعالیت تولیدی و شغلی این افراد در خارج از زندان فراهم شود.
در این مراسم، نماینده خانوادههای اولیای دم و نماینده محکومان رهایی یافته از قصاص، مطالب خود را بیان کردند و در پایان با حضور رئیس قوه قضاییه، استاندار اصفهان و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف، از ۹ نفر از خیران و نیکوکاران اصفهانی تجلیل به عمل آمد.