سرویس جهان مشرق _ اگرچه مسئله ضدیت رژیم صهیونیستی با جمهوری اسلامی ایران به ویژه در مبحث برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان وجه اشتراک تمامی دولت های مستقر در تل آویو بوده و در اصل موضوع تفاوتی میان جناح های سیاسی مختلف این رژیم وجود ندارد، اما از زمان بازگشت نتانیاهو و کابینه تندروی وی به قدرت در پاییز امسال، یکبار دیگر موج عملیات روانی و رسانه ای این رژیم و تلاش برای همراه کردن کشورهای غربی به منظور خروج از مذاکرات و اعمال فشار به ایران شدت گرفته است.
تلاش ناکام برای پرونده سازی در شورای حکام
در ماه های گذشته مقامات مختلف این رژیم از جمله شخص نتانیاهو نخست وزیر، الی کوهن وزیر خارجه و یوآو گالانت وزیر جنگ ضمن دیدارهای متعدد با مقامات کشورهای غربی یا انجام مصاحبه و کنفرانس های خبری مختلف تلاش کردند تا پیش از جلسه اخیر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، غرب را به خروج کامل از مذاکرات، ارجاع پرونده ایران از شورای حکام به شورای امنیت سازمان ملل و یا اعمال مکانیزم ماشه (اسنپ بک) و بازگشت تحریم های پیش از برجام قانع کند.
ابتدا این رسانه های غربی بودند که بازی روانی دلخواه صهیونیست ها علیه کشورمان را آغاز کردند؛ یک هفته پیش از اینکه آژانس انرژی اتمی گزارش ماهانه خود در خصوص برنامه هسته ای ایران را اعلام کند، رسانه های غربی به نقل از منابع خود در آژانس (بخوانید جاسوسان اسرائیلی) مدعی شدند کارشناسان آژانس به هنگام بازرسی خود از تاسیسات اتمی فردو ذرات غنی شده اورانیوم ۸۴ درصد کشف کرده اند که به معنای غنی سازی در سطح نظامی بوده است!
بلافاصله این موضوع از سوی سازمان انرژی اتمی کشورمان تکذیب شده و رسما اعلام شد وجود ذرات اندک با غنای بیش از ۶۰ درصد در حین فرآیند غنی سازی کاملا عادی بوده و ایران به هیچ عنوان غنی سازی در سطحی بیش از غنای ۶۰ درصد انجام نمی دهد.
اگرچه در گزارش رسمی آژانس نیز علی رغم احاطه فنی کامل کارشناسان به این مسئله، باز هم به شکل شیطنت آمیزی وجود ذرات با غنای ۸۴ درصد در تاسیسات فردو اعلام شده بود، اما با سفر رافائل گروسی دبیر کل آژانس به تهران و دیدار با محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی نقشه صهیونیست ها برای اعمال فشار بر ایران در جلسه شورای حکام نقش بر آب شد.
پس از دیدار گروسی با اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی و امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه، وی در کنفرانس خبری خود اعلام کرد که مسائل باقی مانده میان تهران و آژانس از طریق گفتگوهای فنی و افزایش دسترسی بازرسان آژانس به دوربین ها و تاسیسات هسته ای ایران حل خواهد شد و هرگونه حمله نظامی به تاسیسات هسته ای هر کشوری از جمله جمهوری اسلامی ایران غیر قانونی خواهد بود؛ همچنین در جلسه شورای حکام آژانس که از روز گذشته آغاز شده و تا ۱۰ مارس ادامه خواهد داشت نیز این مواضع تکرار شده و به نظر می رسد تلاش چند ماهه رژیم صهیونیستی برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت یا دست کم صدور بیانیه تند و تهدید آمیز علیه ایران با شکست کامل مواجه شده است.
وعده تابستانه وزیر خارجه اسرائیل!
الی کوهن وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی چندی پیش طی سفری به آلمان با آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان دیدار کرد تا بتواند به کمک مقامات برلین که یکی از ۳۵ عضو شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند اجماع جهانی یا دست کم اتحادی میان کشورهای غربی علیه برنامه هسته ای ایران به وجود بیاورد.
وی در این دیدار اعلام کرد که برای جلوگیری از دسترسی جمهوری اسلامی ایران به سلاح اتمی حتی استفاده از راه حل نظامی را غیرممکن نمیداند؛ وی همزمان از آلمان خواست که به فشار خود برای جلوگیری از پیشرفت فعالیتهای هستهای ایران بیافزاید.
کوهن همچنین در مصاحبه با شبکه i۲۴NEWS در واکنش به صحبت های نتانیاهو مبنی بر اینکه غنی سازی ۹۰ در ایران خط قرمز اسرائیل است و در صورت عبور ایران از این خط قرمز اسرائیل چه خواهد کرد گفت : طبق برآورد من، آمریکاییها و کشورهای مرتبط اروپایی تا زمان مجمع عمومی سازمان ملل متحد شهریور تابستان آینده، مکانیسم ماشه فعال خواهند کرد.
اعتراف نخست وزیر سابق اسرائیل به ناتوانی در حمله نظامی به ایران
یائیر لاپید، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی طی پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر به اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر کنونی صهیونیستها درباره آمادگی اسرائیل برای حمله به ایران واکنش نشان داد.
لاپید که اکنون یکی از سران احزاب اپوزیسیون در سرزمینهای اشغالی است در پیام خود نوشت: اگر نتانیاهو دست از دروغ گفتن درباره آمادگی (اسرائیل) در موضوع ایران برندارد، من مجبور خواهم بود تمام خلأها و غفلتهایی را که او مسئول آن بود، توضیح دهم تا زمانی که او را جایگزین کنیم.
وی ادامه داد: من به او پیشنهاد میکنم که کمتر درباره این موضوع صحبت و بیشتر عمل کند.
پس از سفر رافائل گروسی به ایران و بیانیه وی مبنی بر غیر قانونی بودن حمله به تاسیسات اتمی ایران، نتانیاهو این گونه واکنش نشان داده بود:
گروسی فردی شایسته است که اظهارات ناشایستی مطرح کرده است؛ مغایر با کدام قانون؟ آیا برای ایران که آشکارا خواستار نابودی ماست، مجاز است که وسایل کشتار یا نابودی ما را فراهم کند؟ آیا ما از دفاع از خودمان محرومیم؟ ما بهطور قطع اجازه این کار را داریم.
نیروی هوایی اسرائیل؛ تمرین برای حمله به ایران؟
در روزهای اخیر تصاویری از سوی وبسایت های ویژه ثبت مسیرهای پروازی آنلاین منتشر شده است که نشان می دهد نیروی هوایی رژیم صهیونیستی اقدام به انجام پروازهای دوربرد رفت و برگشت با جنگنده و تانکرهای سوخترسان در فاصله میان سرزمین های اشغالی تا تنگه جبل الطارق در منتهی الیه غربی دریای مدیترانه کرده است.
رسانه های غربی مدعی هستند این مسافت پروازی مشابه با سناریوی حمله به مرکز ایران و نابودی تاسیسات اتمی در یک عملیات شبیه سازی شده است؛ امری که بارها از سوی کارشناسان معتبر نظامی غربی با سوالات متعدد مواجه شده و عمده آنها معتقدند نیروی هوایی اسرائیل با توجه به بعد مسافت (شعاع ۲۰۰۰ کیلومتری)، کمبود تجهیزات کافی نظیر بمب های سنگرشکن، نبود ناوگان سوخترسان به تعداد و کیفیت کافی و عدم امکان تکرار چند باره تهاجم هوایی برای نابودی تعداد کافی از تاسیسات مرتبط با برنامه اتمی ایران، توانایی وارد کردن ضربه اساسی به برنامه اتمی ایران را نخواهد داشت.
نیروی هوایی اسرائیل برای حمله به اهداف در ایران، با فرض اینکه جنگنده ها در مسافت بیش از ۱۲۰۰ کیلومتری تا مرز کشورمان کشف نشوند، تازه بایستی با چالش بزرگ عدم کشف تا فاصله ای بیش از ۸۰۰ کیلومتر تا مرکز ایران و تاسیساتی نظیر فردو و نطنز مواجه شوند؛ جنگنده های پنهانکار و نسل پنجم این رژیم از مدل F-۳۵ حتی اگر شانس بیشتری برای عدم کشف داشته باشند، از ظرفیت سوخت و برد کافی برای عملیات رفت و برگشت تا مرکز ایران برخوردار نیستند؛ ناوگان جنگنده های نسل چهارم اف۱۵ و اف۱۶ اسرائیل نیز تنها متکی به پرواز در ارتفاع پایین برای کشف نشدن در رادارهای پدافندی ایران خواهند بود که با توجه به بافت کوهستانی اکثر مناطق ایران در نهایت ناچار به افزایش ارتفاع شده و پدافند متراکم و پر تعداد ایران مانع از رسیدن آنها به حاشیه تاسیسات اتمی خواهند شد.
همچنین با توجه به اینکه ایالات متحده امریکا در حال حاضر درگیر جنگ در اوکراین و تنش در تنگه تایوان با ابرقدرتی نظیر چین است، توان دخالت ثانویه و حمایت از حمله اولیه اسرائیل (با فرض موفقیت نسبی در نابودی چند تاسیسات) را نخواهد داشت و اسرائیل علاوه بر اینکه قادر به نابودی موثر برنامه هسته ای تهران نخواهد بود بایستی با واکنش انتقامی سنگین ایران و کشورهای مقاومت نیز مواجه شود، آنهم در شرایطی که احتمالا تنها کمک های مادی و تسلیحاتی محدود امریکا را دریافت خواهد کرد.