کد خبر 14726
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۴

قيمت اينترنت نه تنها به کيفيت، سرعت و خدمات ارائه شده توسط اپراتور بستگي دارد بلکه با سطح زندگي و درآمد شهروندان کشورهاي مختلف نيز مرتبط است. در گزارشي به مقايسه سرعت و قيمت با توجه به درآمد مردم در 8 کشور مي‌پردازيم.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، امروزه اينترنت به عنوان ابزاري کارآمد و مهم در زندگي شهروندان دنيا شناخته مي شود. به همين دليل دولتها و ارائه دهندگان اينترنت درتلاشند تا اينترنت را با بيشترين سرعت، بالاترين کيفيت، بهترين خدمات پشتباني و کمترين قيمت به کاربران خود ارائه دهند تا راه توسعه را بر رقباي خود در بازار پهناي باند تنگ کنند.
اين درحالي است که ارائه اينترنت پرسرعت در برخي کشورها مي تواند نسبت به خدمات مشابه در ساير کشورها با قيمت بالاتري ارائه شود که در اين مورد بايد به سطح زندگي، ميزان تورم و متوسط درآمد خانواده ها در آن کشور توجه کرد. به طوري که يک خانواده متوسط در کشوري با تورم ثابت به دليل درآمد سالانه قابل توجه قادر به پرداخت هزينه بالاي 30 دلار در ماه براي دريافت اينترنت بالاي 3 مگابيت برثانيه باشد.
کره جنوبي- موسسه "آکاماي" (Akamai) در گزارش پاياني سال 2009 خود سرعت متوسط اينترنت در کشور کره جنوبي را 6/14 مگابيت برثانيه اعلام و کره را به عنوان کشوري که بالاترين سرعت اينترنت را به کاربران عادي عرضه مي کند معرفي کرد.
کره جنوبي سريعترين اينترنت خود را با قيمت 50/28 دلار در ماه ارائه مي کند در شرايطي که برپايه گزارش اداره ملي آمار در اين کشور، متوسط درآمد کره جنوبي براي يک خانواده کارگر با حداقل تحصيلات 27 هزار و 384 دلار است.

ژاپن- ژاپن به عنوان اولين قدرت فناوري آسيا توانست در اين طبقه بندي با سرعت متوسط 9/7 مگابيت بر ثانيه رتبه دوم را به دست آورد.
بديهي است که در کشوري چون ژاپن، اينترنت با سرعت هاي متفاوتي عرضه مي شود. براي مثال به تازگي تله کام ژاپن (NTT) سرويس ويژه اي را براي کاربران خانگي خود عرضه کرده است که از طريق فيبر نوري حداکثر سرعت 100 مگابيت بر ثانيه را با قيمت 63 دلار در ماه عرضه مي کند.
در شرايطي که برطبق گزارش وزارت کار ژاپن، متوسط درآمد يک خانواده در اين کشور سالانه 60 هزار و 600 دلار آمريکا است.

آمريکا- در طبقه بندي سرعت اينترنت در سه ماهه چهارم سال 2009 آکاماي، آمريکا با سرعت متوسط 9/3 مگابيت برثانيه رتبه هجدهم را به دست آورد.
در اين کشور اينترنت با قيمت متوسط 50/45 دلار در ماه ارائه مي شود و متوسط درآمد يک خانواده برپايه گزارش کميته سرشماري آمريکا 45 هزار و 600 دلار در سال است.

ايتاليا- در اين طبقه سرعت متوسط اينترنت 8/2 مگابيت برثانيه به ثبت رسيده است. اينترنت ADSL از طريق فيبرنوري در اين کشور با قيمت متوسط 25 دلار در ماه عرضه مي شود، درحالي که درآمد متوسط يک خانواده کارگر داراي دو فرزند در اين کشور برپايه گزارش سازمان بين المللي همکاريها و توسعه اقتصادي 36 هزار و 943 دلار در سال است.

سوئيس- اين کشور با سرعت متوسط 5 مگابيت برثانيه در رتبه هشتم طبقه بندي آکاماي قرار گرفت. برپايه گزارش سازمان همکاريها و توسعه اقتصادي، درآمد متوسط خانواده در اين کشور 64 هزار و 877 دلار در سال است.

هند- برطبق اين طبقه بندي سرعت متوسط اينترنت در هند 897 کيلوبيت برثانيه است. در اين کشور نيز اينترنت با سرعتهاي مختلفي به کاربر خانگي عرضه مي شود که براي مثال قيمت اينترنت با سرعت 256 کيلوبيت برثانيه برابر با حدود 14 دلار درماه است.

ايران
در طبقه بندي رتبه بندي کشورها از نظر سرعت اينترنت خانگي که Speedtest.net در شش ماهه نخست سال 2010 از ميان از ميان 152 کشور بررسي شده ايران پس از کشورهايي مانند ونزوئلا، نيجريه، بوليوي، عراق، پاراگوئه و جزاير ترک و کايکاس با سرعتي برابر 0.61 مگابيت بر ثانيه در رتبه 144 قرار گرفته است.
هم ‌اکنون و براساس تعرفه جديد اعلام شده از سوي سازمان تنظيم مقررات، نرخ پهناي باند 64 کيلو بيت بر ثانيه مبلغ 868 هزار ريال، 128 کيلو بيت بر ثانيه يک ميليون و 736 هزار ريال، 256 کيلو بيت بر ثانيه رقم دو ميليون و 604 هزار ريال، 512 کيلو بيت بر ثانيه مبلغ چهار ميليون و 340 هزار ريال، براي 1034 کيلو بيت رقم هفت ميليون و 812 هزار ريال و براي 2048 کيلو بيت رقم 13 ميليون و888 هزار ريال است.
به طور متوسط اينترنت خانگي پرسرعت ADSL با سرعت تنها 128 کيلوبيت برثانيه با قيمت متوسط 20 هزار تومان در ماه (20 دلار در ماه) ارائه مي شود.
اين در شرايطي است که درآمد متوسط يک خانواده ايراني بنابر اعلام بانک مرکزي 730 هزار تومان در ماه (8 ميليون و 760 هزار تومان در سال و يا 8 هزار و 463 دلار در سال) است که بر اساس همين آمار متوسط هزينه هاي ماهانه هر خانواده ايراني حدود يک ميليون تومان در ماه اعلام شده است.
بنابراين در شرايطي که در کشورمان هر خانواده متوسط ايراني در هر ماه با کسري بودجه بيش از 300 هزار تومان براي تامين مخارج عادي خود مواجه است و سرعت اينترنت خانگي با سرعت متوسط 61/0 مگابيت برثانيه در رتبه 144 جهاني قرار دارد بنابراين به نظر مي رسد که قيمت اينترنت در ايران برپايه سرعت ارائه شده بسيار بالاتر از قيمت سرعت اينترنت در کشورهايي است که در اين گزارش مورد بررسي قرار گرفتند.