به گزارش مشرق، مایک مورِل، مدیر پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیآیاِی) شهادت داده که کارزار انتخاباتی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تهیه و تدوین نامهای سرگشاده که ۵۱ مقام اطلاعاتی سابق این کشور آن را امضا کرده بودند، نقش داشته است. این نامه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا تهیه شد و هدف آن بیاعتبار کردن گزارشهای موثق درباره فعالیتهای اقتصادی هانتر بایدن، پسر جو بایدن بوده است.
مورل در جریان یکی از جلسات کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا که به تازگی پشت درهای بسته برگزار شد، تصدیق کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که در آن برهه یکی از کارکنان ارشد کارزار انتخاباتی بایدن بود، با وی(مورل) تماس گرفته تا درباره گزارش جنجالی نیویوکپست درباره دادوستدهای خارجی هانتز بایدن در اکتبر ۲۰۲۰ صحبت کند.
گفته میشود بلینکن در جریان این تماسها برای مورل ایمیلی حاوی مقالهای از نشریه یواسای تودی ارسال کرده که مدعی شده افبیآی در حال بررسی این است که آیا ماجرای هانتر بایدن، بخشی از «کارزار نشر اکاذیب و دروغپراکنی» است یا خیر.
مورل گفته که این رایزنیها، وی را ترغیب کرده تا ترتیب تهیه یک نامه سرگشاده از سوی مقامات اطلاعاتی را بدهد که در آن به این موضوع اشاره شده بود «گزارش مربوط به هانتر بایدن، تمام نشانههای کلاسیک عملیات اطلاعاتی روسیه را دارد.» با این حال، تحقیقات متعاقب افشا کرد که گزارشهای مذکور برپایه اسناد موثقِ بهدستآمده از لپتاپ پسر جو بایدن منتشر شده است.
نامه مذکور که پنج مدیر سابق سیآیای و چندین و چند مقام ارشد پیشین این نهاد آن را امضا کرده بودند، نقش مهم و تاثیرگذاری را در رقابت انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا ایفا کرد.
مورل تصدیق کرد که پیش از تماس با بلینکن، هیچ برنامهای برای جمعآوری امضا و تهیه این نامه نداشته اما اضافه کرده که بهدنبال «کمک به بایدن بوده چون دوست داشته او در انتخابات پیروز شود.»
جو بایدن در مناظره انتخاباتی خود با دونالد ترامپ به تاریخ ۲۲ اکتبر ۲۰۲۰(اول آبان ۱۳۹۹)، از این نامه برای رد تمام ادعاها درباره پسرش و زدوبندهای خارجی او با استفاده از قدرت سیاسی وی(جو بایدن)، استفاده کرد.
بهدنبال شهادت مورل، جیم جردن، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان و مایک ترنر، رئیس کمیته اطلاعات این مجلس در نامهای از بلینکن خواستهاند تا درباره این شهادتنامه توضیحات بیشتری بدهد.
در جریان کارزار انتخاباتی جو بایدن، شبکههای اجتماعی گوناگون اقدامات بیسابقهای برای سرپوش گذاشتن روی ماجرای لپتاپ هانتر بایدن انجام دادند و توییتر کاربران این شبکه را از ردوبدل کردن محتوای مرتبط با این موضوع در بخش پیامهای شخصی(دایرکت) نیز منع کرد.