وصله مکانیکی کوپلر چیست؟
بهتر است بدانیم در صنعت ساختمان، وصله مکانیکی را کوپلر می نامند، استقامت کوپلر بسیار بالا است از این رو یک نوع ابزار سخت مکانیکی شناخته شده است ، کوپلر (وصله مکانیکی) جهت اتصال دو آرماتور کاربرد دارد و دو آرماتور را به حالت یک آرماتور یکپارچه تبدیل می کند تا در نهایت دو آرماتور در محل اتصال عملکردی یکسان داشته باشند.
استفاده از کوپلر (وصله مکانیکی) باعث شده تا وجود اورلپ در وصله میلگرد سازه های بتنی دیگر مورد استفاده قرار نگیرد. استقامت بسیار بالای کوپلر در تحمل نیرو و فشار های وارده باعث می شود تا تراکم آرماتور ها کاهش و کیفیت اجرای بتن ریزی بسیار مطلوب باشد.
اگر بخواهیم یکی از بهترین اتصالات مکانیکی را نام ببریم به طور قطع انواع کوپلرها خواهد بود زیرا از این وصله مکانیکی ( کوپلر) در تمامی نقاط سازه و به جای خم های آرماتور در شبکه می توان استفاده کرد، کوپلر ها روشی نوین و نه چندان جدید در وصله آرماتور ها شناخته شده است.
انواع مختلف کوپلر
کوپلرها انواع مختلفی دارند که از جمله می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
- کوپلر تبدیل
- کوپلرپیچی قفل شونده
- کوپلر انتهایی
- کوپلرگروتی
- کوپلرجوشی میلگرد و سازه
- کوپلر استاندارد یا رزوه راستگرد
- کوپلر چپ و راست
- کوپلرموقعیت
- کوپلر برای آرماتورهای فشاری
استفاده از هریک از انواع کوپلرها با توجه به مکان و شرایط قرارگیری، زمان و موقعیت آرماتور متفاوت می باشد. چرا که هریک از آن ها برای استفاده در شرایط مختلف طراحی می شوند.
دستگاه رزوه رولینگ دستگاهی برای ساخت وصله های مکانیکی کوپلر
امروزه پیشرفتهای زیادی در حوزهی ساختمانسازی صورت گرفته است. بنابراین بیشتر مهندسین باید از روشهای نوین و بهروز برای پایداری و حفظ قدرت و استحکام سازه خود استفاده کنند. در صنعت ساختمانسازی میلگرد باید با اعمال فشار زیادی بر روی آن، رزوه شود و برای این کار، از دستگاههای مخصوصی تحت عنوان رولینگ استفاده خواهد شد؛ یکی از مهمترین این دستگاهها، دستگاه یا ماشین رولینگ (روزه) میلگرد است.
فرایند رزوه کاری یا رولینگ (رزوه) میلگرد، بهصورت کلی یک نوع عملیات ویژه و خاص بوده که بر روی بیشتر میلگردها و بهوسیلهی دستگاههای مخصوصی صورت میگیرد. رزوه در اصل به معنای دندانههای ایجادشده روی یک مقطع فولادی است. در صنایع ساختمانی، برای اتصال و افزایش طول مقاطع لولهای و دایرهایشکل مانند میلگرد ساده، آنان را رزوه میکنند. فرایند روزهکاری روی میلگرد، بهوسیلهی دستگاه رولینگ میلگرد یا دستگاه بولتزنی انجام میشود. فرایند رزوهزنی به شیوههای نورد سرد نیز از دیگر روشهای رولینگ میلگرد است. از مزایای رولینگ به شیوه نورد سرد، در اصل میتوان به عدم نیاز به براده برداری از روی میلگرد و همچنین کاسته نشدن پایداری و استقامت میلگرد اشاره نمود.
نباید فراموش کرد که با توجه به حساسیت و اصول استاندارد در ساخت سازه های ساختمانی باید برای خرید یا قیمت دستگاه رزوه رولینگ و یا حتی خرید انواع وصله مکانیکی کوپلر یا اطلاع از قیمت کوپلر انتهایی به سایتهای معتبر و مورد وثوق مانند سایت اسپلایس مراجعه کرد.
کاربرد و موارد استفاده کوپلر در صنعت ساختمان
- استفاده از کوپلرها در ساخت سازه هایی نظیر بیمارستان ها، برج ها، هتل ها، پل ها، خانه های مسکونی و …
- استفاده از کوپلر برای انتقال نیرو بین آرماتورها در اندازه های مختلف که به نوعی می توان آن را ایده آل ترین نوع اتصال برای انتقال این نیرو دانست.
- استفاده از کوپلرها در تکمیل سازه های عمرانی که می تواند تعداد زیادی میله و میلگرد در آن به کار رفته باشد.
- ساخت ستون ها
- تعمیر و بازسازی ساختمان ها
** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است