به گزارش مشرق، «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه که در داخل کشورش منزوی شده و متحدان خارج از کشور را از خود دور کرده، سالگرد یک سالگی انتخاب مجدد به عنوان رئیس جمهور فرانسه را جشن گرفته است.
به گزارش «فرانس ۲۴»، اگرچه مکرون اصلاح جنجالی بازنشستگی خود را پس از ۳ ماه اعتراض و اعتصاب به کرسی نشانده، اما این اقدام چهره او را تخریب و به کانون خشم معترضان تبدیل کرده است.
«مکرون» هفته گذشته در یک سخنرانی وعده داد تا قبل از تعطیلات تابستانی دستور کار جدیدی را ایجاد کند و گفت: ما ۱۰۰ روز آرامش، اتحاد و اقدام در خدمت فرانسه را پیش رو داریم.
یک نظرسنجی انجام شده از سوی Odoxa-Backbone Consulting برای رئیس دولت فرانسه خوانش تلخی داشت.
نظر فرانسویها درباره مکرون بر اساس نظرسنجیها
۵۹ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی ابراز کردند که این کار اشتباهی است که موضوع بازنشستگی فراموش شود و تنها ۲۲ درصد از مردم فرانسه از سخنرانی تلویزیونی مکرون متقاعد شده بودند.
میزان محبوبیت کلی مکرون تقریباً به پایینترین حد خود رسیده است، به طوری که از هر ۴ رأیدهنده، فقط یک نفر دیدگاه مثبتی نسبت به او دارد؛ این میزان مشابه سطح اواخر سال ۲۰۱۸ است، زمانی که یک اعتراض خشونتآمیز علیه سیاستهای الیزه از سوی معترضان «جلیقهزردها» آغاز شد.
یک نظرسنجی دیگر نیز در پنجم آوریل (۱۶ فروردین) حتی نشان داد که «مارین لوپن»، رئیس حزب راستگرای فرانسه، در صورت برگزاری مجدد انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، مکرون را شکست خواهد داد.
یکی از نمایندگان حزب حاکم فرانسه، میگوید: ما خیلی منفوریم؛ رئیس جمهور بسیار بسیار منفور است. دشمنی زیادی با او وجود دارد.
وی گفت: من فکر میکنم که ما تا سال ۲۰۲۷ در یک وضعیت عمیقاً ناپایدار باقی خواهیم ماند.
مکرون اکثریت پارلمانی خود را در انتخابات ژوئن گذشته از دست داد و مبارزات انتخاباتی او برای دور دوم به طور گسترده به عنوان ضعیف توصیف شد.
اختلاف با متحدان غربی
در خارج از فرانسه نیز مکرون از زمان تبدیل شدن به اولین رئیس جمهور فرانسه در ۲۰ سال اخیر که در آوریل سال گذشته برای دومین بار پیروز شد، دوستان جدیدی پیدا کرده است.
او که پیش از این به خاطر اظهارات تحریک آمیز خود شهرت داشت، این عادت را در هشتم آوریل (۱۹ فروردین) هنگامی که از سفری به چین بازگشت و ساعاتی را در گفتوگو با «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین گذراند، احیا کرد.
مکرون، گفت که اروپا نباید «پیرو» آمریکا باشد و با اشاره به احتمال درگیری بین چین و آمریکا بر سر تایوان، اظهار کرد که اتحادیه اروپا نباید گرفتار بحرانهایی شود که به ما مربوط نیست.
فاصله گرفتن از واشنگتن در زمانی که آمریکا بخش عمدهای از کمکهای نظامی را به اوکراین ارسال میکند، باعث ناراحتی فوری در سراسر اروپا، به ویژه در کشورهای بالتیک و اروپای شرقی مانند لهستان شد.
سیاست خارجی به طور سنتی حوزهای بوده است که روسای جمهور فرانسه، زمانی که در داخل کشور دچار مشکل میشوند، انرژی خود را در آن سرمایه گذاری کردهاند.