به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، بر اساس طرحی که وزارت نیرو آن را در قالب "بسته حمایتی" مطرح کرده است، قرار است در یک برنامه بزرگ ملی با هماهنگی بانکها، تولیدکنندگان لوازم خانگی و مشترکان، لوازم خانگی پرمصرف و غیراستاندارد خانهها تعویض شود تا پای لوازم خانگی استاندارد با مصرف بهینه به همه خانهها باز شود.
این بسته حمایتی به گونهای طراحی شده که براساس آن با مشارکت وزارت نیرو، صنایع و مردم یک سری وسایل خانگی نو با مصرف پایین برای خانوادهها ارائه میشود و با خارج کردن لوازم پرمصرف از منزل و جایگیزی لوازم کم مصرف، مصرف برق خانوار کاهش خواهد یافت که به خانوادهها در مدیریت مصرف برق کمک خواهد کرد.
وزیر نیرو با تشریح جزییات این بسته میگوید: در حال حاضر خانوادههایی که این کار را انجام دادهاند، تاثیرات این کار به وضوح مشهود بوده است. حتی ما در چند نمایشگاه اخیر صنعت برق به صورت نمادین غرفهای را به دو بخش تقسیم کردیم و در یک بخش لوازم کم مصرف و در بخش دیگر لوازم غیر استاندارد قرار دادیم تا مردم از نزدیک درجریان روند مصرف این وسایل قرار بگیرند.
نامجو در توضیح بیشتر نحوه تامین اعتبار اجرای این طرح میگوید: طراحی کار به گونهای است که یک بانک با مشارکت در طرح، تسهیلات ارزان قیمتی را در اختیار مردم بگذارد که بتوانند این کار را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه تلاش بر این است که تمام لوازم خانگی در این طرح تولیدات داخلی باشد، ادامه داد: بستهها باتوجه به سطح خانوارها و استفاده ای که انجام خواهند داد متفاوت خواهد بود و بستگی به انتخاب خانواده ها خواهد داشت.
وزیر نیرو در پاسخ به این سوال که برای اجرای چنین طرح بزرگی، ظرفیت تولید کارخانههای داخلی مورد توجه قرار گرفته تا پاسخگوی این حجم از تقاضا باشند؟ تصریح کرد: اگر طراحی درست و منطقی انجام شود، ظرفیت تولید در کشور به اندازه کافی وجود دارد، چیزی که اکنون کارخانه های ما را عقب نگه داشته این است که میزان تقاضا چقدر است، بارها اعلام کردهاند هروقت تقاضا وجود داشته باشد تولید ظرفیت تامین نیاز کشور را دارد و با اجرای این طرح ظرفیتهای خالی صنعت کشور با تدبیر مورد استفاده قرار خواهد گرفت و طراحی باید به گونهای باشد که هم صنعت فعال شود، هم قیمت مناسب باشد و هم خانواده ها از مزایای آن بهرهمند شوند.
بسته حمایتی وزارت نیرو برای فاز دوم هدفمندی درحالی در انتظار تصمیم دولت به سر میبرد که این وزارتخانه در برنامه موازی دیگری به دنبال تبديل پشتبام خانهها به نيروگاههاي تولید پراكنده برق است.
محمد بهزاد، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در گفتوگو با ايسنا، نصب و استفاده از پنلهای خورشیدی را علاوه بر تاثيرگذاري در صرفه جویی هزینههای خانوار، در كاهش تلفات شبكههاي برق بسيار موثر دانست و گفت: این طرح باید با حمایت و همکاری برخی از دستگاهها مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری شود تا مشترکان بتوانند با استفاده از تسهیلات، چنین پنلهایی را در پشت بام خانههای خود نصب کنند.
معاون وزیر نیرو افزود: تولید و استفاده از انرژي با نصب پنلهای خورشیدی افزون بر اینکه به اقتصاد خانواده میکند، میتواند در کاهش پیک مصرف برق نیز موثر باشد.
به گفته بهزاد نصب پنلهاي خورشيدي براي مصارف خانگي تقريباً در تمام نقاط كشور امكانپذير است.
اين مقام مسئول اضافه کرد: اين مولدها طوري طراحي شده است كه با اتصال به پشت كنتور برق خانهها در ابتدا از برق توليدي مولد خورشيدي استفاده ميكنند و در صورت مصرف بيشتر از برق شبكه سراسري استفاده ميكند.
وی گفت: پنلهاي خورشيدي هزينه نگهداري خاصي ندارد و انرژیهای خورشیدی حاصل از آن تا دو روز ذخیرهسازی میشود و میتوان از آن استفاده كرد.
در حالی که صدای پای فاز دوم هدفمندی یارانهها نزدیکتر از قبل به گوش میرسد، برنامههای حمایتی دولت برای ترغیب مشترکان به مدیریت مصرف انرژی با جزییات بیشتری مطرح میشود؛ از جمله این طرحها برنامه ویژه وزارت نیرو برای مشترکان برق کشور است.