کد خبر 149433
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۶

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به مغفول ماندن اصل 44 و کوتاهی در عمل به شعارهای اقتصادی سالهای اخیر اشاره کرد و راه برون‌رفت از مشکلات را «اقتصاد مقاومتی» دانست.

به گزارش مشرق ،حجت‌الاسلام و المسلمین سید ناصر موسوی لارگانی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در جمع هیات دولت به مناسبت هفته دولت، اظهار داشت: رهبری طی دو ماه گذشته در دیدار با اعضای سه قوه توصیه‌هایی را در ارتباط با بحث اقتصاد مقاومتی مطرح کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون راه برون رفت از مشکلاتی که به واسطه تحریم‌های غرب و اتحادیه اروپا علیه کشورمان اعمال شده،  اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: طی 33 سال گذشته ملت ایران در امتحانات مختلفی سربلند بیرون آمده‌ و امیدوارم تا مردم این‌بار هم کمک کنند تا منویات رهبری در عرصه‌های اقتصادی محقق شود.

وی ضمن توصیه به مردم مبنی بر استفاده از کالاهای تولید داخلی، کاهش وابستگی به درآمدهای حاصل از فروش نفت و واردات را از برکات همین امر دانست و تصریح کرد: مردم با خرید تولیدات داخلی رونق چرخه تولید شده و در نهایت شاهد افزایش اشتغال، ثروت، رفاه و کاهش بیکاری خواهند بود.

وی با بیان اینکه زمانی اشتغال رونق می‌یابد که چرخ تولید کشور به حرکت درآید، افزود: دولت باید از تصمیمات مقطعی و غیرکارشناسی در جریان حمایت از تولید ملی بپرهیزد.

وی در خصوص اینکه دولت باید در اقدامات و برنامه‌ها صرفه‌جویی و دوری از اسراف را مدنظر قرار دهد، ادامه داد: هزینه‌های جزئی می‌تواند یکسری از مشکلات کشور را حل کند لذا دولت و مسئولین اجرایی از کارهای غیرضروری پرهیز و در راستای استفاده و حمایت از تولیدات داخلی پیش‌قدم باشند.

* پرداخت یارانه تولید، افزایش ظرفیت اشتغال و اجرای دقیق اصل 44 مغفول مانده است

موسوی با تاکید بر اینکه پرداخت یارانه تولید باید به منظور حمایت از اشتغال صورت می‌پذیرفت، گفت: یارانه تولید به منظور حمایت از تولید و افزایش اشتغال هر چه سریعتر انجام شود و در بحث سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی نیز باید بیشترین پی‌گیری‌ها انجام شوند تا واگذاری‌ها به نحو احسنت انجام پذیرد.

وی با اشاره به اینکه اگر سهام کارخانه‌ها به طور دقیق به مردم واگذار شوند، قطعا نتیجه مثبت خواهد بود، گفت: باید سعی کنیم در کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی سهمی را به افراد شاغل در آن واگذار کنیم چراکه اگر هزینه‌ای در آن انجام می‌شود خودشان هم باید تقبل کنند.

وی همچنین با اشاره به دیگر قواعد و آثار مثبت تحقق اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی که رهبری بیان کردند در نهایت موجب عدم وابستگی و اتکا به سرمایه‌های داخلی خواهد شد.

وی ادامه داد: طی چند سال اخیر شعارهای رهبری در راستای مسائل اقتصادی متمرکز شده بود که متأسفانه در روند تحقق آنها کوتاهی صورت پذیرفته است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص نوع پیشرفت اقتصاد ژاپن پس از جنگ جهانی دوم، یادآور شد: ژاپن در حالی از آمریکا سبقت گرفته تا بازارها را مملو از کالاهای خود کند که در جنگ جهانی دوم ضربه سنگینی را تجربه کرده ‌است؛ فقط با کار و فعالیت‌های مضاعف، اقتصادشان جهش بالایی پیدا کرد.

وی در ادامه سخنانش در رابطه با اقتصاد ژاپن خاطرنشان کرد: در حال حاضر ژاپن از کشورهایی که اقتصاد پویایی هم دارند یشی گرفته است.

وی تحقق اقتصاد مقاومتی را در گرو عملیاتی شدن شعارهای سالانه عنوان و تأکید کرد: اگر «جهاد اقتصادی»، «همت مضاعف و کار مضاعف»، «اصلاح الگوی مصرف» و «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» مورد توجه دولت قرار گرفته و تبلیغات را کنار بگذارند مطمئنا راهی را که رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی مطرح فرموده‌اند، عملیاتی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در صورت تحقق اقتصاد مقاومتی تولیدکننده و مصرف‌کننده دغدغه‌ای نخواهند داشت چراکه کیفیت کالاها مطلوب و رغبت برای تهیه کالا از داخل هم افزایش پیدا خواهد کرد.

* کسب جایگاه ممتاز اقتصاد منطقه با توجه به منویات رهبری محقق می‌شود

وی همچنین با اشاره به اینکه دولت از نظر رهبری و مردم به پرکاری و تلاش معروف است، گفت: امسال باید با جدیت بیشتری به فرمایشات مقام معظم رهبری توجه شود.

وی همچنین تصریح کرد: قله رفیعی را که باید به واسطه تحریم‌ها به وجود آمده با سربلندی پشت سر بگذاریم تا آخرین تیری که دشمنان به سوی ایران رها کرده‌اند، به سنگ اصابت کند.

وی در خاتمه با ابراز امیدواری از اینکه کشور به زودی به جایگاه رفیع اقتصادی و علمی درسطح جهان دست پیدا خواهد کرد، به شروط تحقق این امر پرداخت و عنوان کرد: امیدوارم با برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌های کارشناسی شده در سال تولید ملی به جایگاه ممتاز اقتصادی در منطقه برسیم.