دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی پس از ماه‌ها مذاکرات محرمانه با مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین، امروز، از دستور نتانیاهو برای توسعه میدان گازی «غزه مارین» خبر داد.

به گزارش مشرق، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه، ۱۸ ژوئن)، دستور اجرای پروژه توسعه میدان گازی در سواحل غزه (Gaza Marine) را در چارچوب مذاکرات جاری بین تل‌آویو، مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین صادر کرد. گفته می‌شود که سود این میدان گازی به تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست «محمود عباس» و اسرائیل باز خواهد گشت.

ذخایر این میدان ۱.۱ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی یا ۳۲ میلیارد متر مکعب معادل ظرفیت تولید ۱.۵ میلیارد متر مکعب در سال برای یک دوره ۲۰ ساله برآورد شده است.

این میدان در ۳۶ کیلومتری غرب غزه در آب‌های مدیترانه قرار دارد و قدیمی‌ترین میدان کشف شده در منطقه از دهه ۱۹۹۰ است. در سال ۲۰۰۰ شرکت گاز بریتانیا، «بریتیش گاز» آن را توسعه داد و بعد هم در ظاهر از آن به نفع شرکت «رویال داچ شل» کنار کشید. این شرکت هم در سال ۲۰۱۸ به دلیل مانع‌تراشی‌های تل‌آویو، میدان مارین را ترک کرد.

به نوشته وبگاه فلسطینی «شهاب»، دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی طی بیانیه‌ای که امروز منتشر شد، توضیح داد: اجرای این پروژه منوط به هماهنگی بین دستگاه‌های امنیتی از طریق گفت‌وگوی مستقیم با مصر و هماهنگی با تشکیلات خودگردان فلسطین به منظور حفظ امنیت و منافع سیاسی اسرائیل است».

کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی، در ماه می گذشته، از وجود تماس‌های محرمانه میان رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین با هدف توسعه این میدان گاز طبیعی واقع در حدود ۳۰ کیلومتری سواحل نوار غزه تحت کنترل فلسطینی‌ها خبر داده بود.

رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند که موضوع توسعه میدان «غزه مارین» محور مذاکراتی بود که در نشست‌های العقبه در اردن و شرم‌الشیخ در مصر میان مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی تحت نظارت آمریکا و با حضور اردن و مصر با هدف کاهش تنش با فلسطینی‌ها مطرح شد.

به اعلام رسانه‌های صهیونیستی، از آنجایی که هیچ «دولتی» برای مدیریت قانونی بر میادین گازی فلسطین وجود ندارد، راه حل این است که مصر بر این پروژه نظارت کند.

کارشناسان و تحلیلگران سیاسی می‌گویند که توسعه میادین گازی فلسطین در ساحل نوار غزه گامی دیگر در مسیر همکاری مشترک میان عباس و نتانیاهو با هدف سرقت منابع ملی فلسطینی‌ها است.

منبع: فارس