بی توجهی سیاست مداران اروپایی به غرق شدن صدها مهاجر در آب‌های مدیترانه در کنار حرکت سریع قطار همگرایی میان ایران و عربستان از محورهای مورد توجه روزنامه‌های مطرح جهان عرب است.

به گزارش مشرق، واژگون شدن قایق مهاجران در نزدیکی سواحل یونان و مفقود شدن نزدیک به ۵۰۰ مهاجر، بار دیگر انتقادات پژوهشگران حوزه مهاجرت نسبت به سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال پدیده پناهندگی را برانگیخته است. از سوی دیگر به نظر می‌رسد سفر وزیر خارجه عربستان به تهران و دیدار با مقامات کشورمان به مذاق آمریکایی‌ها خوش نیامده است.

روزنامه العربی الجدید در مقاله‌ای با تیتر «تابوت های مهاجرت» نوشت: بار دیگر شاهد واژگونی قایق مهاجران در نزدیکی سواحل یونان و کشته شدن تعداد زیادی از سرنشینان این قایق بودیم. نهادهای حقوق بشری بارها از اینکه اتحادیه اروپا به یونان و کرواسی و ایتالیا برای برخورد خشن با پناهندگان مجوز داده، انتقاد کرده‌اند. پژوهشگران این حوزه معتقدند که چنین اقداماتی به مثابه لکه ننگی برای تمام اروپا به شمار می‌رود به طوری که از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۲۷ هزار نفر در این مسیر جان خود را از دست داده‌اند. سیاستمداران اروپایی توجهی به گورستانی که در دریای مدیترانه ایجاد شده نمی‌کنند.

روزنامه القدس العربی در خصوص فلسطین نوشت: پیش از ورود معاون وزیر خارجه آمریکا به منطقه، سران تشکیلات خودگردان فلسطین تهدید کرده‌اند که اقدامات خاصی را در خصوص روابط خود با رژیم صهیونیستی در سایه تصویب طرح ساخت بیش از ۴۷۵ واحد شهرکی جدید اتخاذ خواهند کرد. مسئولان این تشکیلات، نشست دوجانبه کمیته اقتصادی با رژیم صهیونیستی را لغو کردند. سخنگوی رئیس تشکیلات خودگردان اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در خصوص قدس اشغالی و شهرک سازی ها، با آتش بازی می‌کند.

روزنامه رأی الیوم به نقل از سایت عبری زبان واللا گزارش داد: قرار بود نشست میان وزرای خارجه رژیم صهیونیستی، آمریکا، مصر، امارات، بحرین و مراکش در ماه می برگزار شود اما این نشست برای چهارمین بار از سوی دولت مراکش به تعویق افتاد و در حال حاضر گفته شده، نشست مذکور در ماه ژوئیه آتی برگزار خواهد شد.

این در حالیست که برخی کشورهای عربی که در این نشست شرکت می‌کنند در سایه تنش با دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و عدم تمایل برای برگزاری نشست‌های علنی با اشغالگران، خواهان به تعویق افتادن آن شده‌اند.

روزنامه لبنانی الاخبار با اشاره به سفر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان به ایران نوشت: به نظر می‌رسد این سفر آمریکایی‌ها را ناراحت کرده است. اما آنچه جدید می‌نماید این است که عربستان به تضمین‌های چین بیش از وعده وعیدهای آمریکا که طی روزهای گذشته افزایش پیدا کرده، دل بسته است.

با سفر وزیر خارجه عربستان به ایران مشخص شد که بدون شک، قطار همگرایی میان دو کشور با سرعت مافوق تصور با وجود سنگ اندازی های آمریکا از طریق ورود به مذاکرات یمن و حمایت از اقدامات امارات برای جدا کردن جنوب این کشور و ترویج شایعات مربوط به مسلح کردن انصارالله توسط ایران یا شایعه عادی سازی روابط میان ریاض و رژیم صهیونیستی، در حرکت است.

روزنامه لبنانی البناء در خصوص سوریه نوشت: به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در سایه تحولات جدید منطقه و اوضاع جاری در اوکراین و دیگر تحولات، از وتوی شدید علیه هرگونه نزدیکی میان کشورهای عربی و سوریه، به یک موضع گیری جدید رسیده‌اند مبنی بر اینکه با روند کنونی رابطه میان این کشورها موافق نیستند یا اینکه منتظر نتایج ملموس در خصوص حل و فصل سیاسی پرونده سوریه هستند. این سخنان را جوزف بورل مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در جریان سفر به قاهره مطرح کرد.

روزنامه سوری الثوره در خصوص آمریکا نوشت: سیطره نظامی و اقتصادی آمریکا قطعاً رو به نابودی است اما نمی‌توان زمان مشخصی برای آن تعیین کرد ولی با این وجود خروج از لوای آمریکا باعث شده، تمام کارت‌های آمریکا نمایان شود. تحمیل کردن دلار به عنوان ارز تجاری جهانی در واقع بازوی اقتصادی آمریکا برای به دست گرفتن کنترل جهان به شمار می‌رود. این بازو با تشکیل نهادهای اقتصادی جهانی و تلاش بریکس برای ایجاد یک ارز مشترک در آینده نزدیک، در حال نابودی است.

روزنامه یمنی المسیره به نقل از مدیر صندوق معلولان نوشت: استفاده از سلاح‌های ممنوعه از سوی ائتلاف متجاوز سعودی و محاصره یمن باعث افزایش تعداد معلولین شده است. حملات متجاوزان و محاصره یمن باعث شده تعداد معلولان به بیش از یک میلیون نفر برسد. ما به دلیل حملات ائتلاف سعودی علیه یمن روزانه شاهد ۲۰۰ الی ۳۰۰ مورد عقب ماندگی جنین‌ها هستند.

منبع: مهر