«جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان» از ۱۲ تا ۱۴ تیرماه جاری در این شهر برگزار خواهد شد. در نشست خبری جشنواره، برنامه‌های این رویداد اعلام و مهمانان ویژه آن معرفی شدند.

به گزارش مشرق، شهردار کرمان و رئیس جشنواره در نشست خبری «جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان»، با اشاره به نام‌گذاری کرمان به‌عنوان «جهان‌شهر مقاومت و هنر ایرانی»، از دو مفهوم کلیدی هنر و مقاومت در ساختار و ژنوم تاریخی شهر کرمان نام برد و این دو شاخص را جزو عناصر اصلی این شهر دانست.

سعید شعرباف تبریزی، با بیان این‌که مفهوم مقاومت، گستره وسیعی از مفاهیم را دربر می‌گیرد، گفت: مقاومت صفتی نیست که به کرمان اضافه شده باشد؛ بلکه در تاریخ قدیم و معاصر کرمان، روایت‌های متعددی با محوریت مقاومت وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که مقاومت در تاریخ کرمان، یک عنصر مهم فرهنگی است و صرفا مفهومی سیاسی نیست و ویژه سال‌های بعد از شهادت حاج‌قاسم سلیمانی هم نیست، ویژگی دوم شهر کرمان را هنر و مصادیق هنری ذکر کرد و گفت: هنر، به تمام معنای خودش در این شهر دیده می‌شود و حضور هنر در آثار فاخر کرمان کم‌نظیر است.

دبیر «جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان» نیز در این نشست، از برگزاری سه‌روزه جشنواره در کرمان خبر داد و گفت: جشنواره، صبح روز دوشنبه ۱۲تیرماه با افتتاحیه‌ای نمادین در گلزار شهدای کرمان و در جوار مزار شهید سلیمانی آغاز خواهد شد؛ در عصرهای ۱۲ و ۱۳تیرماه، نشست‌های تخصصی شاعران را خواهیم داشت و در شامگاه روزهای اول و دوم جشنواره، شب‌های شعر «مردم‌آباد» در دو مسجد شهر کرمان (مسجد امام حسین علیه‌السلام در خیابان مهدیه و مسجد امام حسین علیه‌السلام در خیابان والفجر) برگزار خواهد شد.

مجتبی احمدی ادامه داد: آیین پایانی «جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان»، شامگاه چهارشنبه ۱۴تیرماه از ساعت ۱۹:۳۰ در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار می‌شود که این ویژه‌برنامه، با حضور چهره‌های ادبی از لبنان، سوریه، عراق، افغانستان و ایران عزیز همراه خواهد بود.

دبیر «جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان» افزود: «حسن بعیتی» امیرالشعرای عرب از سوریه، «نجاح فرحان» و «علی نجم عبدالله» از عراق، «عباس عیاد» و «محمدباقر جابر العاملی» از لبنان، «محمدکاظم کاظمی» و «سیدابوطالب مظفری»؛ شاعران افغان مقیم ایران، و «یوسفعلی میرشکاک»، «عبدالجبار کاکایی»، «سیدعلی میرافضلی»، «سیدعبدالجواد موسوی»، «صادق رحمانی»، «مرتضی کاردر»، «مرتضی حیدری آل‌کثیر»، «حامد حسین‌خانی» و جمع دیگری از شاعران ایران، در نشست‌های تخصصی و آیین پایانی جشنواره حضور خواهند داشت.

گفتنی است، در پایان این نشست خبری، پوستر «جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان» رونمایی شد. در طراحی نشان، پوستر و تندیس این جشنواره، از سردر مسجد جامع کرمان وام گرفته شده است که با توجه به «واقعۀ ۲۴مهرماه ۱۳۵۷»، از نمادهای مقاومتِ مردم کرمان است.