سرویس سیاست مشرق- محمد صادقی که روز شنبه ۲۴ تیر با انتشار فیلمی از خود ماموران پلیس را تهدید کرده بود، ساعاتی بعد توسط عوامل انتظامی در خانهاش در شرق تهران دستگیر شد.
محمد صادقی بازیگر متولد ۲۲ فروردین ماه سال ۱۳۷۲ در تهران است. پدر و مادرش اهل مازندران هستند. خودش در یکی از مصاحبههایش گفته بود که پدرش را در کودکی وقتی که فقط هفت سال داشته از دست داده و مادرش نیز یک پرستار بازنشسته است.
این بازیگر سینما و تلویزیون فارغ التحصیل لیسانس رشته مدیریت اجرایی با گرایش صنایع است که از ۱۸ سالگی با تئاتر شروع کرد و با سریال «مانکن» و «افرا» به شهرت رسید.
او از ۱۰ سالگی ورزش تکواندو را نیز به صورت جدی شروع کرد و در زمینه ورزشی نیز علایق زیادی دارد. خودش میگوید که حتی مقطعی به اردوی تیم ملی نوجوانان نیز دعوت شد و در باشگاه سایپا نیز مدتی بازی کرده است.
محمد صادقی از دوران دانشجویی وارد نمایش های گروهی دانشگاه شده بود. صادقی از سال ۹۱ کلاسهای بازیگری و تئاتر را گذراند. سپس در کلاسهای تئاتر سمندریان شرکت کرده و توانست از ترم دوم دانشگاه وارد فعالیت هنری در تئاتر شود.
او در اجراهای تئاتر مختلفی شرکت کرده است که از جمله آنها میتوان به «شاه لیر» مسعود دلخواه، «آماده» اوس جواد مولانیا، «گالیله» و … اشاره کرد. صادقی پس از پایان تحصیلاتش با گذراندن دوره های بازیگری در کلاس های آزاد، فعالیت خود را به صورت حرفه ای با حضور در صحنه تئاتر آغاز کرد. او در آثاری چون مفیستو، در مه بخوان و آمادئوس به روی صحنه رفته و در نمایش شاه لیر نیز شرکت کرد.
اما اولین تجربه حضور صادقی مقابل دوربین و شهرت او از نقش آفرینی در فیلم نمایش خانگی آغاز شد. صادقی با بازی در سریال مانکن مورد توجه بسیاری قرار گرفت. این ملودرام اجتماعی درباره دختر و پسری عاشق است که بنا به دلایلی از یکدیگر جدا میشوند. درکنار مضامین عاشقانه، یکی از اصلیترین موضوعات سریال مانکن، تابو شکنی درباره مسائل جنسی است. سریال افرا نیز دیگر سریالی است که محمد صادقی در آن به ایفای نقش پرداخت. افرا یک مجموعه تلویزیونی ایرانی به کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیهکنندگی محمدکامبیز دارابی و مجید مولایی و نویسندگی فرزاد فرزانه است.
بیشتر بخوانید:
آیا سریالهای شبکه نمایش خانگی کانون خانواده را تهدید میکند؟
همجنسگرایان همه به صحنه آشوب وارد شدند!
به یاد داریم در میانه اغتشاشات پاییزی با کُد اطلاعاتی «زن زندگی آزادی»، همجنسبازان نیز تلاش کردند از هنجارشکنیهای خیابانی توسط آشوبگران استفاده کرده و فرصتی محیا کنند تا این گرایش انحرافی و نمادهای آن عادیسازی شوند.
آبان ماه ۱۴۰۱، محمد صادقی نیز با انتشار یک استوری حمایت تلویحی خود از همجنسبازی را علنی کرد.
پس از این استوری، کاربران شبکه های اجتماعی نسبت به بکارگیری صداسیما از سلبریتیهای اینچنینی، انتقادات گستردهای را مطرح کردند. صادقی با انتشار این تصاویر و رفتار های غیرعادی تلاش می کرد در شبکه های اجتماعی جذب مخاطب کند. او با بکارگیری اِلمانهای همجنسبازی، توجهات را به خود معطوف میکرد. هر از چند گاهی نیز برخی کاربران با انتشار تصاویری از خود نسبت به عدم برخورد و پیگیری این سلبریتی هنجارشکن، اعتراض می کردند.
سلبریتی هنجار شکن چرا بازداشت شد؟
روز گذشته محمد صادقی به تأسی از عملیات روانی شبکه های معاند، دو استوری تهدیدآمیز حاوی الفاظ رکیک منتشر کرد، او در این ویدیوها ضمن حمایت از کشف حجاب در معابر عمومی، مردم را دعوت به حمل قمه و اسلحه(کُلت) کرد تا در صورت لزوم به سمت نیروهای انتظامی حملهور شوند!
این بازیگر سابق که از اختلالات روانی شدید نیز رنج میبرد در هنگام دستگیری دست به اجرای یک نمایش عجیب هم زده است.
فیلم/ تهدید پلیس توسط لیدر همجنسبازی
اما ماجرای محمدصادقی یک روی دیگر هم دارد و آن تجربهای جالب از رفتارهای اجتماعی، لیدرها و الگوهای موثر بر مجموعه عناصر اجتماعی آشوبهای اخیر در کشور است، با گسترش شهرنشینی و افزایش شدید مدها، لباسها و تیپها در جامعه، فرهنگ مصرفی و رفتاری عموم مردم و خاصه زنان متأثر از آن گردید. فرهنگعامه مردم و عرف عمومی جامعه تعیینکننده سمتوسو و جهت این مسائل شد. از سویی گسترش ماهواره و شبکههای اجتماعی الگوگیری سبک زندگی مسموم ترویجشده توسط این شبکهها و صفحات فارسیزبان مبتذل و ضد دینونظام از یکسو و ضعفهایی در مسائل و حوزههای دیگر همچون معیشت و اقتصاد، سبب ایجاد حس حقانیت در میان این بخش از جامعه برای هرگونه رفتار فرهنگی و اجتماعی، به ویژه در انتخاب نوع پوشش شده است.
مروری بر زندگی و رفتارهای ناهنجار محمد صادقی نشان میدهد که الگوهای نامناسب اجتماعی در پوشش سلبریتی، بازیگر، هنرمند و یا حتی ورزشکار گاهی میتوانند مثل یک بمب عمل کرده و یک نسل را نابود کنند!
بررسیها نشان داده است که بسیاری از این سکوهای اثرگذاری (عناصر سرشناس در شبکههای اجتماعی) در زندگی شخصی با بیماری، مشکلات شخصیتی و نارساییهای فرهنگی روبرو بوده اما به واسطه رسانه نقش الگوی پایدار را برای جامعه به ویژه نسل نو بازی میکنند.
تجربه اغتشاشات سال گذشته نشان داد بازی دادن نسل جوان و استفاده از ظرفیت اجتماعی آنها برای ایجاد آشوب در داخل کشور علاوه بر مؤلفهها و استعدادهای داخلی در خارج از مرزها، در یک اتاق عملیاتی، شتابدهی شده است. مؤسسه کارنگی اخیراً در گزارشی نوشته است که میتوان از ظرفیت نیروهای طغیانگر برای زدن بالهای ایران در منطقه استفاده کرد.