کد خبر 1509604
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۲ - ۰۶:۳۰

امری که عدم دسترسی به تلفن همراه آن هم در مدت زمان طولانی دشوار خواهد شد.

به گزارش مشرق، از این رو زمانی که صحبت از سفر با هواپیما می‌شود قانون منع استفاده از تلفن همراه در طول پرواز به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل می‌شود و برخی از مسافران نیز توجهی به این قانون نشان نمی‌دهند. در اینجا سوالی که همواره مطرح می‌شود این است که اگر در هواپیما موبایلمان روشن باشد چه می‌شود؟ در مطلب حاضر قرار است به این پرسش و سوالاتی از این دست پاسخ دهیم.

چگونه در در طول پرواز از تلفن همراه استفاده کنیم؟

بیایید فرض کنیم بلیط هواپیما خود را از سفرمارکت خریداری کرده‌اید و قرار است به زودی به یک سفر هوایی بروید. بهتر است این نکته را به خاطر داشته باشید که ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در پرواز به معنای آن نیست که مسافران به هیچ وجه اجازه استفاده از تلفن همراه را ندارند بلکه این قانون صرفا جهت عدم دسترسی به امکاناتی از تلفن همراه است که طی آن تلفن در حال تبادل سیگنال‌های دریافتی و ارسالی با دکل مخابراتی است. بنابراین اگر بخواهید از قابلیت‌های دیگر گوشی خود در طول پرواز برای سپری کردن زمان کسل‌کننده در پرواز استفاده کنید هیچ منعی ندارید.

در این مواقع می‌توانید با فعال کردن حالت پرواز در گوشی خود از بسیاری از امکانات تلفن همراه خود استفاده کنید. حالت پرواز در تلفن همراه قابلیتی است که به شما این امکان را می‌دهد تا در عین حال که ارتباط تلفن همراه با دکل مخابراتی قطع شده است همچنان به بخش‌های مختلف تلفن همراهتان دسترسی داشته باشید. در این حالت شما امکان استفاده از اینترنت، ارسال پیامک و دریافت تماس صوتی یا تصویری را ندارید اما می‌توانید زمان کسل‌کننده در طول پرواز را با شنیدن موزیک‌های محبوبتان در تلفتن همراه و یا تماشای عکس‌های گالری گوشی خود زودتر سپری کنید.

اگر در هواپیما موبایلمان روشن باشد چه می‌شود؟

برای پاسخ به این سوال نیاز است تا دلایل قانون منع استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل الکترونیکی در پرواز را بررسی کرد. شرکت‌های هواپیمایی که از قانون منع استفاده از تلفن همراه و وسایل الکترونیکی در طول پرواز پیروی می‌کنند دلیل اصلی آن را احتمال ایجاد اختلال در سیگنال‌های دریافتی و ارسالی در هواپیما می‌دانند. در توضیح این موضوع باید گفت عملکرد بسیاری از تجهیزات درون هواپیما مبنی بر دریافت و ارسال امواج رادیویی است.

تلفن‌های همراه نیز عملکرد تقریبا مشابهی دارند به صورتی که در حالت معمول برای استفاده از اینترنت، برقراری تماس تلفنی، ارسال یا دریافت پیامک و مواردی از این قبیل از امواج رادیویی بهره می‌گیرند. بنابراین زمانی که در طول پرواز تلفن همراه در حالت روشن قرار دارد و هم‌زمان با آن تجهیزات هواپیما نیز مشغول به کار هستند، در این شرایط ارسال و دریافت سیگنال‌های مختلف با اختلال رو به رو می‌شود و همین امر موجب مشکلات متعدد در پرواز می‌شود.

از نمونه‌های این اختلال می‌توان به تداخل در ارتباط کابین خلبان با برج مراقبت اشاره داشت. ممکن است با خود تصور کنید اگر موضوع به یک اختلال سیستمی در تجهیزات فنی ختم می‌شود چه لزومی برای رعایت قانون منع استفاده از تلفن همراه در هواپیما وجود دارد. در اینجا لازم است به شما یادآوری کنیم زمانی که تجهیزات فنی هواپیما دچار اشکال می‌شوند خلبان نیز نمی‌تواند به درستی از عهده هدایت پرواز برآید و در نتیجه کیفیت پرواز نیز پایین می‌آید و در موارد اضطراری همین موضوع به ظاهر بی‌اهمیت می‌تواند منجر به ایجاد مسائل بزرگتر برای امنیت پرواز شود.

آیا روشن ماندن تلفن همراه در پرواز منجر به سقوط هواپیما می‌شود؟

هرچند پاسخ به این سوال را نمی‌توان با قطعیت تمام داد اما با تکیه بر بررسی‌هایی که در سوابق حوادث سفرهای هوایی انجام گرفته است می‌توان گفت تا کنون هیچ موردی از سقوط هواپیما در اثر روشن ماندن تلفن همراه در طول پرواز گزارش نشده است. با این حال باید این موضوع را یادآوری کرد که هر چند روشن ماندن گوشی همراه در طول پرواز با احتمال سقوط هواپیما رابطه مستقیم ندارد اما اگر مسأله ایجاد اختلال در سیستم‌های هواپیما در نتیجه روشن ماندن تلفن همراه در طول پرواز را به عنوان یک موضوع پذیرفته‌شده در نظر بگیریم، آن وقت می‌توان میان روشن ماندن تلفن همراه و وقوع حوادث هوایی ارتباطی غیر مستقیم و هر چند جزئی متصور شد.

دلیل پنهانی قانون منع استفاده از تلفن همراه در پرواز

همان‌طور که پیشتر هم اشاره کردیم اغلب ایرلاین‌های سراسر دنیا سال‌ها است که بر قانون منع استفاده از وسایل الکترونیکی از جمله تلفن‌های همراه و تبلت‌ها تاکید دارند. با این حال اخیرا شرکت‌های هواپیمایی سختگیری‌های کمتری در این زمینه دارند و همین امر هم موجب شده است تا گمانه زنی‌هایی در خصوص دلایل پنهانی قانون منع استفاده از تلفن همراه در پرواز انجام گیرد. بر این اساس گفته می‌شود یکی از اصلی‌ترین مزایای ممنوعیت روشن ماندن تلفن همراه در طول پرواز، ایجاد فضای آرام‌تر در محیط هواپیما است و این موضوع مسلما می‌تواند خوشنودی کادر پرواز و رضایت خاطر مسافران را به همراه داشته باشد. بنابراین امروزه شاهد آن هستیم که حتی شرکت‌های بزرگ هواپیمایی دنیا که خدمات اینترنت در طول پرواز را به مسافرانشان ارائه می‌دهند همچنان بر منع برقراری تماس صوتی و تصویری در طول پرواز تاکید دارند.

استفاده از اینترنت در پرواز

تا اینجای مطلب به دلیل اصلی که از سوی شرکت‌های هواپیمایی برای منع استفاده از تلفن همراه ذکر شده است اشاره کردیم و بر این اساس همواره توصیه می‌کنیم تا در پروازها از قانون منع استفاده از تلفن همراه پیروی کنید. با این حال جالب است بدانید که باکمک پیشرفت‌های روزافزون تکنولوژی بسیاری از محدودیت‌هایی که در گذشته در حوزه‌های مختلف وجود داشتند دیگر امروزه از میان برداشته شده‌اند. پیشرفت‌های صنعت هوانوردی نیز موجب شده است تا امروزه بسیاری از شرکت‌های هواپیماسازی به فناوری اینترنت در پرواز دستیابی پیدا کنند.

این فناوری بر مبنای تعبیه یک آنتن در قسمت‌های زیرین هواپیما است. این آنتن سیگنال‌ها را از دکل‌های مخابراتی روی زمین دریافت می‌کند و سپس به تلفن‌های همراه مسافران منتقل می‌کند. در آن دسته پروازهایی که هواپیما ارتفاع بسیار بالاتری از سطح زمین می‌گیرد سرعت اینترنت پرواز و به اصطلاح میزان آنتن‌دهی کاهش پیدا می‌کند. در حال حاضر فقط تعداد معدودی از هواپیماها به فناوری اینترنت وای فای داخلی پرواز تجهیز شده‌اند و برخی ایرلاین‌های بزرگ از این فناوری در بعضی مسیرها استفاده می‌کنند.

لازم به ذکر است که در زمان استفاده از اینترنت داخلی پرواز مسافران همچنان لازم است تا تلفن همراه را در حالت پرواز نگهدارند تا به شبکه اینترنت داخلی پرواز وصل شوند. در اغلب پروازها نیاز است تا برای استفاده از خدمات اینترنت مبلغ جداگانه‌ای پرداخت شود اما در برخی از پروازها به ویژه در سطح فرست کلاس این خدمات رایگان ارائه می‌شود.

منبع: فارس