فرد هتاک به قرآن کریم با انتشار ویدئویی در فضای مجازی، از لغو حمایت‌های پلیس سوئد از خود خبر داد و گفت: «من در یک موقعیت بسیار خطرناک از زندگی هستم؛ هر لحظه ممکن است کشته شوم».

به گزارش مشرق، «سلوان مومیکا» فرد هتاک به قرآن کریم که در اولین روز از عید قربان، این اقدام جنایتکارانه را انجام داد، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی اعلام کرد که پلیس سوئد حمایتش را متوقف و او را به طعمه‌ای آسان برای مسلمانان تبدیل کرده است.

طبق گزارش پایگاه خبری تحلیلی «روسیا الیوم»، این فرد هتاک در ویدیویی که در حساب خود تیک‌تاک منتشر کرد، گفت: «پلیس سوئد سعی کرد در ازای آزادی من، حمایتم را معامله و لغو کند. پلیس به من گفت که باید از انتقاد از مسلمانان دست بردارم، باید دست از تظاهرات بردارم. شنیده‌ام که از سوی اداره مهاجرت سوئد تهدید به بازگشایی پرونده پناهندگی‌ام شده و فشار زیادی بر من وارد می‌شود».

مومیکا در ادامه افزود: «امروز من در یک موقعیت بسیار خطرناک از زندگی خود هستم؛ هر لحظه ممکن است کشته شوم و در معرض هر چیزی قرار بگیرم. بنابراین پلیس سوئد را مسئول امنیت، امنیت و زندگی خود می‌دانم؛ چرا که آن‌ها سعی کردند با من قانون کشورشان را زیر پا بگذارند».

وی در ادامه اذعان کرد: «پلیس سوئد از من خواست تا در ازای حمایت، من یک سند غیرقانونی با آن‌ها را امضا کنم؛ من هم امضا نکردم و هم‌اکنون در جایی بدون حفاظت هستم. ممکن است در معرض هر گونه سوء قصدی قرار بگیرم؛ من از سوی کشورهای اسلامی و مردم تهدید شدم و به این موضوع برای مقامات سوئد ثابت شده است».

روز چهارشنبه (۲۸ ژوئن) بود که مومیکا» شهروند سوئدی عراقی الاصل ۳۷ساله در استکهلم، مصادف با نخستین روز تعطیلات عید قربان، در هتک حرمت مقدسات اسلامی نسخه‌ای از قرآن کریم را در مقابل یک مسجد سوزاند و موجب واکنش‌های جهانی به این جنایت شد.

«ولید المقدادی»، روزنامه‌نگار عراقی درباره پیشینه این فرد هتاک گزارش داده بود:«سلوان مومیکا اهل استان نینوا در شمال عراق و یک لیبرال، ملحد و افراطی است؛ او بنیان‌گذار حزب دموکراتیک سریانی و فرمانده یک گروه مسلح به نام "صقور السریان" بود که برای آزادسازی استان نینوا از اشغال داعش تشکیل شده بود».

به گفته او سلوان مومیکا در سال ۲۰۱۷ به اتهام جنایت جنگی دستگیر شد و سپس با دخالت کشورهای غربی آزاد شده و به سوئد رفت و اکنون هم به یکی از احزاب تندروی این کشور پیوسته است.

کشورهای اسلامی و عربی با فراخواندن سفرای خود از استکهلم و همچنین احضار سفرای سوئدی، مراتب اعتراض خود را نسبت به تداوم این اقدامات جنایتکارانه نشان دادند. علاوه بر این در کشورهایی همچون عراق، مردم در مقابل سفارت سوئد تظاهرات کردند؛ کویتی‌ها و یمنی‌ها نیز برای نشان اعتراض خود، استفاده از کالاهای ساخت سوئد را تحریم کردند.

اقدام جنایتکارانه هتک حرکت قرآن کریم که همیشه با حمایت امنیتی پلیس در استکهلم و شهرهای دیگر تکرار می‌شود، نقش حمایتگرانه دولت سوئد را برای همگان روشن کرده و موجب اعتراض رسمی دولت‌های جهان اسلام شده است؛ چرا که این کشور غربی میزبان ۶۰۰هزار مسلمان است.

در حادثه آتش زدن قرآن کریم توسط مومیکا بعد از عید قربان، حدود ۲۰۰ نفر حاضر شدند و پلیس سوئد یک جوان که قصد سنگ پرتاب کردن به سوی این مهاجر عراقی را داشت، بازداشت کرد.

مردم عراق در واکنش به این جنایت، هشتگ‌هایی همچون #سلوان_مومیکا، نام جنایتکاری که اقدام به سوزاندن قرآن کریم کرده بود، #نعم_نعم_للقران/ آری آری به قرآن و هشتگ «السوید»، را در انتقاد از روش برخورد دولت سوئد با این اقدامات ترند کردند.

در ۲۱ ژانویه سال گذشته نیز، «راسموس پالودان» رهبر حزب راست‌افراطی «خط تندرو» دانمارک، یک نسخه از قرآن کریم را در نزدیکی سفارت ترکیه در استکهلم، تحت حمایت پلیس این کشور سوزاند؛ اقدامی که بازهم پایه‌های امنیت اقتصادی و سیاسی استکهلم را لرزاند.

منبع: فارس