کد خبر 1512617
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۵

اقدام یک فروشگاه قطری در تحریم کالاهای سوئدی باعث شد تا مردم مسلمان سراسر جهان حمایت خود را از این پویش، اعلام و خواستار برخورد جدی دولت‌های خود با تداوم روند هتک حرمت مقدسات اسلامی در غرب شوند.

به گزارش مشرق، بعد از تداوم روند هتک حرمت قرآن کریم در کشورهای اروپایی و تکرار این جنایت برای چندمین بار در سوئد به دست «سلوان مومیکا»، یک فروشگاه بزرگ قطری به نام «السوق البلدی»، کالاهای سوئدی را تحریم و تمام محصولات موجود در فروشگاه را جمع‌آوری کرد.

فروشگاه قطری: یک تحریمِ تحسین‌برانگیز

انتشار تصاویر این فروشگاه که به طور گسترده‌ای با حمایت‌های مردم مسلمان در سراسر جهان مواجه شد، بازتاب گسترده‌ای هم در فضای مجازی داشت و باعث ترند شدن هشتگ‌هایی همچون «boycott sweden» و «مقاطعة المُنتجات السویدیّة» شد که همگی یک خواسته جهانی برای اسلام را فریاد می‌زدند: تحریم کالاهای ساخت سوئد.

فعالیت کمپین‌های طرفدار تحریم کالاهای ساخت سوئد و حتی قطع روابط دیپلماتیک جهان اسلام با استکهلم، در ۲۴ساعت گذشته و با تکرار این جنایت در دانمارک، در مقابل سفارت‌خانه‌های عراق و ترکیه در کپنهاک تشدید شده است.

حسن مرهج: پاسخ‌های محکم‌تری در شأن دین اسلام می‌دهیم

«حسن مرهج» تحلیلگر سوری و استاد دانشگاه روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار فارس درباره تکرار هتک حرمت قرآن کریم در غرب، به لزوم احترام به تمام ارزش‌ها و مقدسات تمام ادیان در جهان اشاره کرده و گفت: «برانگیختن احساسات میلیون‌ها مسلمان چیزی جز بیان میزان نفرت غرب از مسلمانان و مقدسات آن‌ها نیست؛ هرکسی که ادعای احترام به مردم را دارد باید برای احساسات انسانی، فارغ از تفاوتشان ارزش قائل شود».

مرهج در ادامه تصریح کرد: پاسخ‌های ملی و مردمی مسلمانان به این جنایت، بیان منطقی و طبیعی این تحریک احساسات ناروا است؛ اما به اعتقاد من پاسخ ما باید منطقی‌تر باشد. به این معنا که توهین در مقابل توهین، در شان اسلام نیست؛ زیرا اسلام دین محبت و مدارا است. در مقابل گام‌های موثری همچون اخراج سفرا از کشورهای اسلامی در بُعد سیاسی یا قطع روابط دیپلماتیک در صورت تداوم این جنایات لازم است.

این تحلیلگر برجسته سوری خاطرنشان کرد: اقدام دیپلماتیک و تحریم اقتصادی کشورهای حامی این تحرکات، پیام روشن و سختگیرانه جهان اسلام به هر کشوری خواهد بود که اجازه توهین به مقدسات اسلامی را می‌دهد؛ به اعتقاد من، در این راه باید گام‌های بیشتر و محکم‌تری هم برداشت.

نضال عیسی: قطر گام درستی برداشت، کشورهای عربی همراهی کنند

«نضال عیسی» تحلیلگر سیاسی و فعال رسانه‌ای لبنانی هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، ضمن اشاره به خشم گسترده مسلمانان از جنایات اخیر در غرب، گفت: بزرگ‌تر از شوک اهانت غربی‌ها، واکنش سرد برخی از کشورهای عربی در مقابل چنین اهانت بزرگی بود. موضع دولت قطر بسیار به جا بود؛ دوحه اولین کشوری از حاشیه خلیج‌فارس بود که سفیر سوئد را احضار و رسماً نامه‌ای در محکومیت این اقدام به وی تحویل داد و سپس خواستار تحریم محصولات سوئدی در تمامی کشورهای عربی شد.

این تحلیلگر لبنانی در ادامه افزود: آنچه قطر انجام داد، گام درستی برای پاسخ به این اقدام افراطی بود و کشورهای عربی باید با همین فرمول پیش رفته و با اقدامات مشابه از تصمیم دوحه حمایت کنند. کشورهای اسلامی باید با تشکیل جلسه اضطراری و دعوت از جمهوری اسلامی ایران، تصمیماتی همچون تصمیم دولت قطر برای تحریم محصولات سوئدی را به صورت جمعی اعلام کنند؛ این وظیفه نهادهای منطقه‌ای همچون اتحادیه عرب است. به همین مقدار هم نباید اکتفا کرد؛ همه کشورهای عربی باید سفرای سوئد را فوراً از سرزمین خود اخراج کنند تا هزینه جنایت علیه اسلام و مسلمانان مشخص شود.

پوشش‌های رسانه‌ای؛ از قطر متشکریم تا تحریم گسترده شود

رسانه‌های عربی در گزارش از این اقدام نوشتند: این بازار بزرگ که متعلق به تاجری به نام «محمد بن عبدالله العطیه» است، اعلام کرده تمام محصولات سوئدی را تا اطلاع ثانوی از تمام شعب خود خارج می‌کند. این فروشگاه قطری در بیانیه منتشرشده خود از آیه شریفه «گرامی‌داشتن شعائر الهی، از تقوای دل‌هاست» استفاده کرد.

این اقدام فروشگاه قطری توسط فعالان فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تحسین شد؛ بعد از آن کاربران مسلمان خواستار یک کمپین سازمان‌یافته بزرگ برای تحریم محصولات سوئدی شدند. خبر مربوط به این تحریم را امروز بیش از ۲۰۰رسانه‌ ملی، محلی و منطقه‌ای بازنشر دادند.

کاربران در زیر تمامی پست‌های مشابه در هر شبکه اجتماعی که بود، از توئیتر گرفته تا فیس بوک و اینستاگرام از رئیس فروشگاه قطری و مسئولان این کشور قدردانی کردند؛ این کاربران خواستار تعمیم این سیاست به تمام کشورهای اسلامی شدند.

از زمان انتشار این خبر تاکنون بسیاری از فروشگاه‌های بزرگ در عراق، عمان، لبنان، کویت و کشورهای دیگر به کمپین تحریم کالاهای سوئدی و دانمارکی پیوسته اند.

سیاسیون منطقه: تا سوئد رسماً عذرنخواهی نکند، سکوت نخواهیم کرد

«ینال فریحات»، نماینده پارلمان اردن هم با راه‌اندازی کمپینی برای مقابله با جنایات کشورهای غربی علیه مقدسات اسلامی، در تجمعات اعتراضی کشورش گفت: زمان خشم و غضب امت ما فرا رسیده است. با همه توان و به هر وسیله‌ای باید در مقابل این جنایات ایستاد. سوئد، مدعی آزادی‌ها و کشوری که هیچ ربطی به آزادی‌ها ندارد، مهد جنگ و ویرانی و استعمار، میزبان جنایت علیه اسلام و کینه‌توزی علیه دو میلیارد مسلمان در جهان شده است.

فریحات در صحن علنی جلسه پارلمان کشورش تصریح می‌کند: پیام من به ملل عربی و اسلامی این است که کالاهای سوئدی را تحریم کنند، تا دولت این کشور هم متضرر شود. به نخست‌وزیر این کشور که گفته بود این اقدامات گویای مواضع من نیستند، می‌گویم که خیر! تو باید اول از همه رسماً از همه مسلمانان عذرخواهی کنی و در دوم هم، متعهد شوی که چنین جنایاتی در کشورت رخ نخواهد داد.

فضای مجازی: کدام آزادی و کدام بیان؟

در فضای مجازی هم بلاگرها و چهره‌های اسلامی از این جنایت به خشم آمده و بیش از همه با ادعای سوئد مبنی بر احترام به آزادی بیان مشکل دارند. آن‌ها به صورت مداوم با انتشار تصاویر و فیلم‌هایی این سوال را مطرح می‌کنند که چطور ممکن است یک جنایت علنی، آزادی بیان تلقی شود؟

«عبدالله الشریف» یوتیوبر مشهور جهان عرب با انتشار فیلمی این تناقض در مواضع غربی را به خوبی نشان می‌دهد. به گفته او، غرب آتش‌زدن پرچم رژیم صهیونیستی را مصدق یهودستیزی می‌داند، مخالفت با هم‌جنس‌بازی را نشان خشونت و افراط‌گرایی تلقی می‌کند اما آتش زدن کتاب الهی و یکی از مقدسات اسلام را آزادی بیان می‌پندارد!

منبع: فارس