کد خبر 1514502
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۹

وزارت خارجه روسیه امروز اعلام کرد: مسیر مستقیم میان بانک‌های آمریکا و روسیه که غرب و سازمان‌ملل سعی در معرفی آن به‌جای سوئیفت داشتند، ۱۱ مرداد ماه بسته شد.

به گزارش مشرق و به نقل از خبرگزاری تاس، وزارت خارجه روسیه امروز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد: مسیر مستقیم میان بانک های آمریکا و روسیه روز دوم ماه جاری میلادی (۱۱ مرداد ماه) بسته شد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در توضیح بیانیه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درباره توافق دریای سیاه، گفت که کانال مستقیم بین بانک کشاورزی روسیه و بانک «جِی پی مورگان» مستقر در ایالات متحده در روز دوم آگوست بسته شد.

وی در این باره افزود: تاکنون چیزی در ارتباط با تغییرات مثبت وجود ندارد - حتی کانال مستقیم ایجاد شده بین بانک کشاورزی روسیه و بانک جی پی مورگان ایالات متحده، که غرب و سازمان ملل سعی کردند به عنوان جایگزینی برای سوئیفت ارائه کنند، بسته شد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کانال مستقیم بین «روس سلخوز بانک» و «جِی پی مورگان» که غرب و سازمان ملل سعی در معرفی آن به جای سوئیفت داشتند، دوم آگوست بسته شد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پیشتر و بدون اشاره به استفاده اوکراین از کریدور مبادلاتی دریای سیاه برای مقاصد نظامی، از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواسته بود تا روسیه را از استفاده ابزاری از دریای سیاه و اخاذی از این کریدور برحذر دارند!

بیشتر بخوانید:

اوکراین بیش از ۴۳ هزار پرسنل نظامی خود را از دست داده

بلینکن که ریاست نشست شورای امنیت سازمان ملل در حوزه قحطی و از بین رفتن امنیت غذایی ناشی از جنگ را برعهده داشت، ادعا کرد: تمام اعضای سازمان ملل متحد باید به مسکو بگوید کافیست. باج‌گیری و اخاذی از دریای سیاه کافیست. رفتار کردن با آسیب‌پذیرین مردم جهان به عنوان اهرم کافیست. این جنگ بی‌رحمانه و غیرضروری کافیست.

به ادعای بلینکن حدود ۹۰ کشور از پیش‌نویس بیانیه کوتاه واشنگتن که در آن همه کشورهای مذکور «متعهد شدند تا برای پایان دادن به استفاده از غذا به عنوان سلاح جنگی و بهره‌کشی از گرسنگی غیرنظامیان به عنوان تاکتیک جنگی، اقدام کنند، حمایت کرده‌اند.»

روسیه ماه گذشته توافق غلات با اوکراین را به حالت تعلیق درآورد. این توافق تردد امن محموله‌های غلات اوکراین به کشورهای نیازمند را در طول سال گذشته تضمین می‌کرد.

توافق مذکور به میانجی‌گری سازمان ملل و ترکیه در راستای کمک به تسهیل بحران جهانی غذا پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، منعقد شد. مسکو و کی‌یف هر دو جزو پیشتازان حوزه صادرات غلات محسوب می‌شوند.

روسیه اعلام کرد که اگر درخواست‌های مسکو ذیل توافق مبنی بر بهبود صادرات غلات و کود شیمیایی این کشور محقق شود، به توافق بازخواهد گشت. به گفته مسکو، تحریم‌ ها بر سر پرداخت، لجستیک و بیمه محموله‌ها، صادرات محصولات کشاورزی روسیه را با مشکل مواجه کرده است.

بلینکن مدعی شد: در واقع، تحریم‌ها به وضوح مواد غذایی و کود را در برنمی‌گیرد. روسیه زمانی که از این توافق خارج شد، غلات به مراتب بیشتری با قیمتی بالاتر از همیشه صادر می‌کرد!

منبع: مهر