رئیس جمهور خطاب به خبرنگاران گفت: ما و شما برای تقویب ایمان ها و تقویت امید در جامعه مسئولیت مشترکی داریم.

به گزارش مشرق،آیت الله سید ابراهیم امروز سه‌شنبه همزمان با روز خبرنگار، در آیین اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی رسانه‌های ایران، ضمن گرامیداشت روز خبرنگار و گرامیداشت یاد خبرنگاران با تأکید بر استقبال دولت از نقدهای منصفانه، رسانه‌های روشنگر را زبان گویای دولت عنوان کرد و تصریح کرد: بنده از اولین روز شروع به‌کار این دولت همه پرونده‌های شکایات صورت گرفته از سوی دستگاه اجرایی را مختومه کرده و تا به امروز با وجود همه هجمه‌ها و تخریب‌ها علیه دولت از هیچ خبرنگار و رسانه‌ای شکایت نکرده‌ایم.

وی اظهار داشت: جایگاه راوی و خبرنگار در روایات و فرهنگ دینی ما بسیار با اهمیت است و سوگند قرآن به قلم، سوگند به قلم‌هایی است که از آنها حقایق و معارف الهی و تلاش برای نجات و احقاق حقوق انسان تراوش می‌کند.

رئیس جمهور با اشاره به ابزارهای جدیدی که در لحظه اخبار را منتقل می‌کنند، افزود: همه این ابزارها برای جمع‌آوری و انتقال اخبار هستند، اما تولید خبر همچنان توسط نیروی انسانی انجام می‌شود که ثقه و مورد اطمینان و اعتماد بودن او بسیار مهم و موثر است.

آیت الله رئیسی خبرنگاران را نیروهای جبهه مقابله با جریان‌سازی خبری، فرهنگی و رسانه‌ای دشمن برای عوض کردن جایگاه حق و باطل و غبارآلود کردن فضا توصیف و تصریح کرد: امروز جنگ رسانه‌ای و شناختی دشمن نیازمند دفاع رسانه‌ای و شناختی است و باید به دقت بررسی شود که دشمن کدام نقطه و مساله را هدف قرار داده است.

رئیس جمهور با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در ۱۴ خرداد و تاکید ایشان بر اهمیت تلاش برای تقویت ایمان و امید در جامعه اظهار داشت: دشمن همه توان و تلاش خود را به کار گرفته تا با اطلاع‌رسانی و تصویرسازی جهت‌دار ایمان مردم را تضعیف و امید آنان را به یاس تبدیل کند.

آیت الله رئیسی جایگاه اهالی رسانه را امیدآفرینی در مقابل یاس‌آفرینی دشمنان دانست و خاطرنشان کرد: امروز راهبرد جمهوری اسلامی ایران تقویت ایمان و امید جامعه است و دولت و خبرنگاران در این عرصه ماموریت مشترکی دارند؛ دولت در عرصه اقدام و عمل و خبرنگاران در عرصه تبیین و تنویر افکار عمومی به دنبال تقویت ایمان و امید جامعه به ویژه در میان نسل جوان هستند.

رئیس جمهور با اشاره به پیشنهاد خود برای راه‌اندازی اردوهای راویان پیشرفت، گفت: امروز پیشرفت‌های زیادی در کشور داریم که ندیدن آنها سخت است. درست است که مشکلاتی هم داریم اما باید پیشرفت‌ها را نیز روایت و در بیان مشکلات با ارائه راهکار و پیگیری اجرای این راهکارها و رفع مشکلات کار را دنبال کرد.

آیت الله رئیسی اضافه کرد: کسانی که در اتاق‌های اندیشه‌ورزی برای برون‌رفت از مشکلات کشور تلاش می‌کنند، باید برای مشکلاتی که دشمن ایجاد می‌کند یا در سال‌های مختلف در اثر ندانم‌کاری‌ها ایجاد شده، راهکارهای عملی ارائه دهند. بیان مسائل با ارائه راهکار است که مفید واقع می‌شود.

وی گفت: تاکید و بیان بر پیشرفت‌ها صرفا سخن بنده نیست، بلکه بیش از ۱۰ رئیس دولتی است که در دو سال گذشته با آنها ملاقات کرده‌ام از حجم بالای پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران با وجود تهدیدها و تحریم‌های گسترده ابراز شگفتی کرده‌اند.

رئیس جمهور تاکید کرد: اهالی قلم و بیان پیشرفت‌ها و داشته‌های خودمان را ببینند؛ اینگونه نباشد که در نگاه به وضعیت کشور بر مبنای منافع و رویکردهای حزبی و گروهی عمل کنیم. امروز همه باید فارغ از هر اندیشه و تفکر و جناحی منافع ملی را نقطه اشتراک خودمان بدانیم.

آیت الله رئیسی در ادامه آزادی قلم و بیان را از افتخارات جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و افزود: امروز به برکت خون شهدا و مجاهدان در صحنه، این آزادی‌های مشروع تضمین شده و دولت و همه دستگاه‌های حاکمیتی به آن پایبند هستند.

وی با تأکید بر لزوم حفظ شأن و جایگاه آزادی قلم و بیان از سوی صاحبان قلم و تریبون تصریح کرد: در مقاطعی از تاریخ انقلاب اسلامی افرادی نبود آزادی بیان را فریاد زده‌اند که خود بیش از همگان از مواهب این آزادی بهره جسته‌اند.

رئیس جمهور رعایت انصاف در بیان و نوشتار را از دیگر ملزومات حفظ شأن و جایگاه آزادی قلم و بیان دانست و گفت: اگر در کنار بیان نقاط منفی، نقاط مثبت نیز ذکر شد، چنین نگاهی مشکلات را حل خواهد کرد.

آیت الله رئیسی با اشاره به دستاوردها و پیشرفت‌های چشمگیر کشور طی ۲ سال گذشته به‌ویژه در رشد تولید، تجارت، تولید نفت، صادرات غیرنفتی، علم و فناوری و ابزار تولید، تصریح کرد: امروز با وجود همه تهدیدها و تحریم‌ها در بخش‌های مختلف شاهد رشد هستیم و اقدامات صورت گرفته به‌ویژه از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان و علم‌پایه موجب افتخار است و باید به آن بالید.

وی با تأکید بر اینکه همه اقدامات صورت گرفته طی ۲ سال گذشته از جمله تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در سبد جمهوری اسلامی ایران تعریف خواهد شد و ثمرات آن در زندگی مردم تأثیرگذار خواهد بود، افزود: نگاه مبتنی بر تأمین منافع ملی می‌تواند حلال مشکلات باشد.

رئیس جمهور در ادامه به موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم نیز اشاره کرد و با بیان اینکه ما هیچگاه نقض توافق نکرده و میز گفتگو را ترک نکرده‌ایم، تأکید کرد: امروز ما در مذاکرات رفع تحریم با وجود داشتن دست برتر و سخن متقن به طرف مقابل اعتماد نخواهیم کرد، چون پیمان‌شکنی آنها را به دفعات مشاهده کرده‌ایم، لذا در عین پیشبرد مذاکرات با نگاه عزتمندانه، با نگاه به ظرفیت‌های داخلی در مسیر خنثی کردن تحریم‌ها و خودکفایی در کشاورزی، صنعت و دیگر بخش‌ها تلاش می‌کنیم. در بسیاری از حوزه‌ها در منطقه و جهان دست برتر را داریم و امروز جهان ایران را کشوری پیشرفته و فناور می‌شناسد.

آیت الله رئیسی با تکرار این نکته که امروز رسالت مشترک دولتمردان و اصحاب رسانه ایجاد امید در افکار عمومی به‌ویژه در نسل جوان است، تأکید کرد: این شاخص بسیار مهمی است که هر کس با اقدام و عمل و بیان و قلم خود در دل مردم و جوانان ایجاد امید کند، در جهت راهبرد نظام اسلامی حرکت کرده و هرکس به دنبال ناامید کردن مردم باشد، بداند یا نداند، بخواهد یا نخواهد در مسیر راهبرد دشمن حرکت کرده است.

وی با تأکید بر استقبال دولت از نقدهای منصفانه، رسانه‌های روشنگر را زبان گویای دولت عنوان کرد و افزود: بنده از اولین روز شروع به‌کار این دولت همه پرونده‌های شکایات صورت گرفته از سوی دستگاه اجرایی را مختومه کرده و تا به امروز با وجود همه هجمه‌ها و تخریب‌ها علیه دولت از هیچ خبرنگار و رسانه‌ای شکایت نکرده‌ایم.

رئیس جمهور در ادامه ضمن گرامیداشت یاد همه شهدای رسانه و درگذشتگان صاحب قلم از جمله مرحوم دعایی بر ضرورت توجه به مطالبات خبرنگاران و رسانه‌ها از جمله توجه به ظرفیت رسانه‌های استانی، عدالت جنسی در رسانه‌ها، دسترسی اصحاب رسانه به اینترنت پرسرعت به عنوان ابزار جدی و مهم فعالیت‌های رسانه‌ای، موضوع مسکن خبرنگاری با بهره‌گیری از ظرفیت تعاونی‌های مسکن، دیپلماسی رسانه‌ای، امنیت شغلی و سختی کار خبرنگاران تأکید کرد.