کد خبر 1516309
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۰

زباله های الکترونیکی زباله هایی هستند که به طیف وسیعی از وسایل الکترونیکی از جمله یخچال، مایکروویو و تلویزیون تلفن همراه، تبلت و... اشاره دارد. اما چه سرنوشتی در انتظار این زباله ها است؟

به گزارش مشرق، حاشیه شهر آکرا پایتخت غنا بزرگترین گورستان‌ لوازم الکترونیکی جهان را در خود جای داده است این گورستان عظیم «آگبوگ‌بلوشی» نام دارد.

کارشناسان می‌گویند زباله‌های الکترونیکی چالش روزافزونی برای سلامت آدمی و محیط زیست است؛ به گزارش سازمان ملل، هر سال بیش از ۵۰ میلیون تن زباله الکترونیکی در جهان تولید می‌شود، یعنی حجمی معادل ۵۰ هزار برج ایفل. فقط یک پنجم کل این زباله‌ها، بازیافت می‌شود و باقی آن یعنی چیزی حدود ۴۰ هزار تن زباله الکترونیکی راهی کشورهای در حال توسعه می‌شود تا در آنجا دفن یا سوزانده شود.

صادر کردن زباله‌های الکترونیکی طبق معاهدهٔ بازل غیرقانونی است. غنا سالانه حدود ۲۱۵۰۰۰ تن لوازم الکترونیکی مصرفی دست دوم را از خارج از کشور، عمدتاً از اروپای غربی، وارد می کند و سالانه ۱۲۹، ۰۰۰ تن زباله الکترونیکی دیگر تولید می کند، تقریباً نیمی از این واردات را می توان بلافاصله مورد استفاده قرار داد، یا بازسازی کرد و فروخت. اما سرنوشت باقی این واردات منتهی به قبرستان است.

منبع: خبرآنلاین