به گزارش مشرق، محققان دادههای سلامت بیش از یک میلیون مرد را بررسی کردند و دریافتند که هرچه سلامت قلب و ریه بهتر باشد، خطر ابتلاء به ۹ نوع سرطان کمتر است.
به گفته محققان، آمادگی جسمانی، به ویژه در سیستم قلبی تنفسی، ممکن است خطر ابتلاء به ۹ نوع مختلف سرطان را تا ۴۰٪ کاهش دهد.
این ۹ سرطان عبارتند از: سر و گردن، معده، پانکراس (لوزالمعده)، کبد، روده بزرگ، رکتوم، مری، کلیه و ریه.
دکتر «آرون آنراپ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ سوئد، میگوید: «مشخص شده است که ورزش و فعالیت بدنی به کاهش خطر کلی سرطان کمک میکند، اما در مورد تناسب اندام قلبی تنفسی و ارتباط آن با نوع خاص سرطان کمتر شناخته شده است.»
این مطالعه بدون ابهام نتیجه میگیرد که میزان بالاتر آمادگی قلبی عروقی در برابر ۹ نوع مختلف سرطان ایجاد محافظت میکند.
محققان با استفاده از یک بانک اطلاعاتی سوئدی برای بررسی اطلاعات سلامتی و تناسب اندام بیش از یک میلیون سرباز مرد، یک مطالعه مشاهدهای بزرگ را انجام دادند. آنها سپس پیامدهای سرطان را طی سه دهه آینده با میانگین دوره مشاهده ۳۳ سال پیگیری کردند.
این مطالعه شامل مردانی بود که از سال ۱۹۶۸ تا ۲۰۰۵ به خدمت سربازی اجباری رفته بودند. سربازان وظیفه مورد ارزیابیهای فیزیکی استاندارد از جمله فشار خون، BMI، قد و وزن و قدرت بدنی قرار گرفته بودند.
در مطالعه جدید، محققان از عملکرد فردی در تست VO۲ برای تعیین معیارهایی برای سه سطح آمادگی قلبی تنفسی استفاده کردند: کم، متوسط و زیاد.
محققان مشاهده کردند در مقایسه با مردانی که کمترین سطح آمادگی قلبی تنفسی را داشتند، مردانی که بالاترین سطح آمادگی جسمانی را داشتند با کمترین خطر ابتلاء به سرطان سر و گردن، معده، پانکراس، کبد، روده بزرگ، رکتوم، مری، کلیه و ریه روبرو بودند.
نتیجه گیری: بهبود تناسب اندام قلبی ریوی احتمالاً خطر ابتلاء به سرطانهای خاص را کاهش میدهد.
انجمن سرطان آمریکا ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط را برای بزرگسالان در هفته توصیه میکند.