کد خبر 1521252
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۷

مسلمانان هلند با برگزاری تظاهراتی گسترده به هتک حرمت قرآن اعتراض کردند.

به گزارش مشرق، مسلمانان ساکن در شهرهای مختلف هلند روز شنبه در تظاهراتی که توسط سازمان‌های اسلامی در شهر لاهه هلند سازماندهی شده بود، شرکت کردند. این تظاهرات علیه اقدامات ضداسلامی و اسلام هراسانه در اروپا از جمله علیه اقدام موهون قرآن سوزی برگزار شد.

معترضان نسخه‌هایی از قرآن را حمل و در میدان اصلی شهر لاهه تجمع کردند. تظاهرکنندگان همچنین به سمت سفارت‌های دانمارک و سوئد حرکت کردند. آنها تابلوهایی داشتند که روی آن نوشته شده بود: «قرآن به ما نور می‌دهد تا ما را راهنمایی کند، آتش نمی‌تواند خورشید را بسوزاند» و «من قرآن را دوست دارم.»

معترضان همچنین از دولت‌های اروپایی که امکان اعمال خصمانه علیه قرآن را فراهم می‌کنند انتقاد کردند. آنها فریاد زدند: «کتاب مقدس ما را نسوزانید» و «ننگ بر دولت دانمارک و سوئد!» تظاهرکنندگان همچنین آیاتی از قرآن را تلاوت کردند.

«سردار ایسیک»، روانشناس، بیانیه‌ای را در مقابل سفارت سوئد قرائت کرد و گفت: «حملات به قرآن در دانمارک، سوئد و هلند مسلمانان را بسیار آزار می‌دهد و پاره کردن قرآن تحت حمایت پلیس یک اقدام نژادپرستانه است.»

ایسیک همچنین شهردار لاهه را که اجازه حمله به قرآن داده بود، مورد انتقاد قرار داد و گفت: «این که نژادپرستان و فاشیست‌ها اجازه دارند اینقدر آشکار به ارزش‌های بیش از یک میلیون مسلمان در هلند حمله کنند، ما را آزار می‌دهد.» وی گفت که تظاهرکنندگان از دولت هلند می‌خواهند که لایحه‌ای با تاکید بر حفاظت از صلح مذهبی و تضمین همزیستی مسالمت آمیز گروه‌ها و افراد مذهبی و غیرمذهبی تهیه کند.

اهانت به قرآن و اسلام در کشورهای شمال اروپا از قبیل سوئد، هلند و دانمارک در ماه‌های گذشته افزایش قابل توجهی یافته‌است به طوری که در کمتر از ۶ ماه قریب به ۱۰ مورد از این نوع هتاکی‌ها صورت گرفته‌است.

نام «مومیکا سلوان» از شهروندان تندروی سوئدی که اصلیت عراقی دارد، این روزها همواره به گوش می‌رسد؛ فردی که از نگاه ناظران، وابستگی وی به تل‌آویو و نیز جنون شهرت باعث تکرار اهانت به قرآن مجید از سوی او شده‌است.

اما در کنار افراد تندرو، نام احزاب ملی‌گرای تندرو هم به چشم می‌خورد به عنوان مثال «ادوین واگنسفلد» رهبر گروه افراطی اسلام‌ستیز «پگیدا» در هلند یک نسخه از قرآن کریم را پس از پاره کردن و هتک حرمت آن، سوزاند. در موردی دیگر پنج تن از اعضای گروه افراطی «ملی‌گرایان دانمارکی» هم اهانت به قرآن کریم را با سوزاندن این کتاب آسمانی در مقابل سفارت مصر در این کشور تکرار کردند و موارد مشابه دیگر.

در حالی که به دنبال تکرار مواردی از سوزاندن قرآن در دانمارک و سوئد، دولت‌های این دو کشور شمال اروپا به تازگی اعلام کرده‌اند که در حال بررسی راه‌هایی برای محدود کردن قانونی چنین اقداماتی هستند اما در واقع چراغ سبز آنهاست که بستر را برای هتک حرمت هموار می‌کند.

در کشورهای اروپایی همزمان که هتک حرمت قرآن با مجوز از ارگان‌های رسمی از قبیل پلیس انجام می‌گیرد، نیروهای امنیتی با تمام توان در راستای حفظ امنیت هتاک قدم برمی‌دارند؛ موضوعی که باعث شده که این رفتار شنیع و غیراخلاقی دائماً تکرار شود.

منبع: مهر