به گزارش مشرق به نقل از جهان، ˈفروزان صالحیˈ ضمن هشدار در مورد استفاده از رژیم های خیلی سخت، افزود: رژیم های خیلی سخت کمتر از 1200 کالری در روز به علت احتمال پرخوری بعدی و بازگشت به چاقی خطرات سلامتی را به همراه خواهد داشت و با توجه به این که در این گونه رژیم ها غالبا دریافت ویتامین و مواد معدنی ناکافی است ،بنابراین نیاز به مصرف مکمل های ویتامین و املاح وجود دارد.
وی یادآور شد: در ابتدا کاهش وزن به دلیل دفع مایعات است و سپس چربی کاهش می یابد. این رژیم ها نباید بیش از 16هفته ادامه یابد ، رژیم غذایی سخت عوارض جانبی نامطلوبی دارد که می توان به تهوع، عدم تحمل سرما، ریزش مو، سنگ کیسه صفرا و نامنظمی قاعدگی اشاره کرد.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: رژیم غذایی که شامل مصرف زیاد مایعات است، سبب کاهش شدید پروتئین و سدیم بدن شده و فرد را در معرض کمبود سدیم قرار خواهد داد. در این حالت فرد دچار تهوع، گیجی و سرگیجه شده و در موارد شدیدتر به کما خواهد رفت.
صالحی استفاده از رژیم هایی با کاهش متوسط کالری یک هزار و 200 تا یک هزار و 500 کیلو کالری در روز برای بانوان و رژیم های غذایی یک هزار و 400 تا یک هزار و 600 کیلو کالری در روز را برای آقایان مناسب دانست و خاطر نشان کرد: محدودیت مصرف انرژی امری ساده و قابل دستیابی است که از طریق انتخاب و مصرف غذاهای سالم تر انتخاب غذاهایی با چربی کمتر، افزایش مصرف سبزی ها و میوه ها و روش های طبخ با چربی کمتر امکان پذیر بوده که در مجموع به کاهش انرژی دریافتی منجر می شود.
به گفته ی وی، در این روش دریافت انرژی 500 تا یک هزار کیلوکالری در روز کاهش می یابد، اگر چه استفاده از رژیم غذایی کم کالری توصیه می شود، اما استفاده از رژیم های خیلی کم کالری مانند کمتر از 800 کیلو کالری در روز به طور معمول و بدون دریافت آموزش های لازم مناسب نبوده و نتایج مطلوبی نیز در بر نخواهد داشت.
یک متخصص تغذیه اظهار داشت: کاهش وزن تنها با کاهش انرژی دریافتی میسر خواهد بود و این امر بر اساس محدودیت در دریافت انرژی و یا افزایش مصرف یا سوخت انرژی صورت می گیرد.