کد خبر 1526009
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۷

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز هشدار داد: ارسال احتمالی موشک‌ های دوربرد به کی‌یف توسط واشنگتن بر تشدید بحران تأثیر می‌گذارد.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز سه شنبه به ارسال موشک‌ های دوربرد به اوکراین واکنش نشان داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در این خصوص گفت: ارسال احتمالی موشک‌ های دوربرد به کی یف توسط واشنگتن بر تشدید بحران تأثیر می‌ گذارد.

«ماریا زاخارووا» در این باره اضافه کرد: این اقدام تلفات بیشتری را نیز به دنبال خواهد داشت. ما صراحتا به غرب پیرامون ارسال موشک‌ های دوربرد به اوکراین هشدار می‌ دهیم.

وی در این باره افزود: ارسال تسلیحات نه تنها باعث بی ثباتی می‌ شود؛ بلکه یک اقدام محرک برای تشدید نبرد نیز به شمار می آید.

این در حالیست که پیشتر رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرده بود دولت آمریکا در آستانه تایید ارسال موشک های دوربرد مجهزبه بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین است.

به گفته منابع رویترز، واشنگتن ممکن است سامانه‌های موشکی تاکتیکی ارتش (ATACMS) یا «سامانه موشکی چندمنظوره هدایت شونده» (GMLRS) مجهز به بمب‌های خوشه‌ای را به کی‌یف بفرستد، اما این تصمیم نهایی نیست و همچنان ممکن است به نتیجه برسد.

به نوشته رویترز، دولت بایدن «ماه هاست که با تصمیم گیری در مورد ATACMS دست و پنجه نرم کرده است، زیرا نگران است ارسال این محموله به عنوان اقدامی بیش از حد تهاجمی علیه روسیه تلقی شود.»

اوایل فروردین امسال وزارت دفاع انگلیس نیز اذعان کرده بود که گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف‌شده را در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است؛ اقدامی که با اعتراض شدید روسیه و نهادهای حقوق‌بشری در انگلیس روبرو شد.

«سرگی لاوروف» وزیر خارجه روسیه درباره ارسال مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین گفت: این گامی جدی به سوی تشدید بیشتر تنش است. اظهارات برخی از نمایندگان غربی مبنی بر اینکه هیچ چیز وحشتناکی وجود ندارد، هیچ جایی استفاده از مهمات با اورانیوم ضعیف شده منع نشده است و ما هیچ کنوانسیونی را نقض نمی‌کنیم؛ جای تعجب دارد. به یاد داشته باشید که نتایج حاصل از اورانیوم ضعیف شده در یوگسلاوی و عراق، زمانی که ده‌ها هزار غیرنظامی و نیروهای ناتو متحمل آسیب شدند، چه شد. افزایش شدید بیماری‌های سرطانی و سایر بیماری‌های خطرناک، همچنین خاک برای چندین دهه آلوده بود.