کد خبر 1530251
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۵

معاون امور زراعت جهاد کشاورزی با اشاره به ۵ دلیل افزایش تولید گندم ، گفت: استفاده از بذر مناسب مهمترین مولفه بود که امسال هم تلاش کردیم ۴۵۰ هزار تن بذر مناسب برای کشت سال جدید آماده کنیم.

به گزارش مشرق، علیرضا مهاجر در مراسم آغاز سال زراعی جدید که با حضور وزیر جهاد کشاورزی، معاونان، مسئولان و کشاورزان در سالن توسعه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، به تلاش بی‌نتیجه برای واردات گندم و روغن از یکی از کشورها اشاره کرد و گفت: از سوی دولت مأمور شده بودم که از یکی از کشورها گندم و روغن وارد کنم. ابتدا آنها با خوشرویی از ما استقبال کردند اما روز آخر گفتند تنها می‌توانیم ۴۵ هزار تن گندم و ۵ هزار تن روغن به شما بدهیم. درحالی‌که این رقم بسیار ناچیز است.

معاون امور زراعت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما سه روز به همراه سفیر کشورمان در آن کشور مشغول مذاکره بودیم اما دست خالی برگشتیم، گفت: دشمن اگر بداند دستمان خالی است، فشار بیشتری می‌آورد و ما باید قدر این نعمت و موهبت الهی که امسال در تولید گندم‌مان خودکفا شده‌ایم، بدانیم و برای سال‌ آینده برنامه‌ریزی کنیم.

مهاجر اشاره نکرد که تلاش نافرجام برای واردات این دو محصول اساسی آیا در دولت فعلی یا دولت قبل انجام شده است.

*‌ میزان دقیق خرید تضمینی گندم امسال اعلام شد

معاون امور زراعت جهاد کشاورزی در این مراسم اعلام کرد که خرید تضمینی گندم امسال ۱۰ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۹۱۴ تن شد.

وی افزود: کل خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰ به میزان ۴.۵ میلیون تن و در سال ۱۴۰۱ به میزان ۷.۵ میلیون تن بوده است. ما این افزایش تولید را به رغم خشکسالی‌ها داشته‌ایم.

* ۵ عامل افزایش تولید گندم در سال جاری

مهاجر به ۵ دلیل افزایش تولید گندم اشاره کرد و گفت: استفاده از بذر مناسب مهمترین مولفه بود که امسال هم تلاش کردیم ۴۵۰ هزار تن بذر مناسب برای کشت سال جدید آماده کنیم.

معاون امور زراعت جهاد کشاورزی اظهار داشت: استفاده از کود و سم مناسب دومین عامل در موفقیت تولید گندم بود.

وی همچنین اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها را که با همکاری ستاد اجرای فرمان امام خمینی(ره) انجام شده را سومین عامل در افزایش تولید این محصول اساسی اعلام کرد.

مهاجر افزود: مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌ها از دیگر عوامل مؤثر در افزایش تولید بود.

معاون امور زراعت جهاد کشاورزی تصریح کرد: استفاده از تکنیک‌های فنی و مهندسی و نیز عمل کردن کشاورزان به توصیه‌های مروجان عامل دیگر در بالا رفتن تولید این محصول اساسی بوده است.

منبع: فارس