کد خبر 15346
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۸

103 کشور جهان با قطعنامه ضد ايراني مجمع عمومي سازمان ملل موافقت نکردند.

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر ، از 183 کشور حاضر در اين جلسه ، 44 کشور مخالف صريح اين قطعنامه و 57 کشور مخالفت خود را با راي ممتنع اعلام کردند.
از نگاه تحليلگران راي ندادن اکثر کشورهاي عضو سازمان ملل به اين قطعنامه حاکي از نارضايتي آنها از سياست تبعيض آميز و اعمال فشار سياسي کشورهاي غربي و سوء استفاده از جايگاه سازمان ملل در برخورد گزينشي با کشورهاي مستقل عضو تلقي مي شود.
بر اساس اين تحليل از آنجا که جمع کشورهايي که به اين قطعنامه راي منفي داده يا راي ممتنع دادند بيش ازتعداد آراء مثبت است ميتوان گفت که کانادا و ساير تهيه کنندگان پيش نويس قطعنامه نتوانستند به اهداف اصلي خود دراعمال فشار بيشتر به جمهوري اسلامي موفق شوند.
در همين حال کشورهاي زيادي از جمله کشورهاي عضو جنبش عدم تعهد همچنين کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي با صدور بيانيه اين اقدام کاملا سياسي و گزينشي را محکوم و غير قابل قبول دانستند.
مصر به نمايندگي از سوي جبش عدم تعهد ضمن ابراز نارضايتي از طرح اين قطعنامه در کميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل، تاکيد کرد چنين اقدامي عامل تضعيف نهاد شوراي حقوق بشر سازمان ملل خواهد شد.
نماينده مصر تصريح کرد حقوق بشر وآزادي هاي فردي بايد از طريق همکاري نه ايجاد مخالفت با کشورها آنهم بصورت گزينشي عملي شود واينکه اين قطعنامه کشورهاي درحال تموسعه را هدف قرارداده است.
تاجيکستان نيزبه نمايندگي از سوي کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي با محکوم کردن اين قطعنامه واعلام اينکه کشورهاي عضو سازمان کنرانس اسلامي عليه آن راي ميدهند اعلام کرد اين قطعنامه فقط به اعتبار و موقعيت سازمان ملل لطمه مي زند.
هيات جمهوري اسلامي ايران پيش از ارائه قطعنامه با استناد به مکانيزم بررسي دوره اي جهاني موسوم به يوپي آر شوراي حقوق بشرسازمان ملل درژنو که گزارش ايران با اجماع در آن به تصويب رسيد نسبت به طرح اين قطعنامه در اجلاس کميته سوم مجمع عمومي اعتراض و مطرح نشدن انرا پيشنهاد کرد .
نماينده ونزوئلا ضمن دفاع از موضع ايران و اعلام راي منفي کشورش گفت ما از موضع سنتي خود دفاع مي کنيم که طي آن کشورها را به بهانه و در ارتباط با مسائل حقوق بشر به دلائل سياسي محکوم کنند.
نماينده سوريه نيز ضمن دعوت کشورها به دادن راي منفي به قطعنامه اعلام کرد اکنون ما اين نگراني را داريم که برخورد با مسئله کاملا سياسي است و مهمترين اينکه مسئله را از ژنو به نيويورک منتقل کرده اند.