کد خبر 15348
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۱

23 استاد و صاحبنظر برجسته در عرصه هاي علمي، فرهنگي و هنري شامگاه گذشته (پنجشنبه شب) از سوي ستاد هشتمين چهره هاي ماندگار تقدير شدند.

به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، در اين همايش که با مشارکت فرهنگستان هاي چهارگانه کشور، انجمن آثار و مفاخر فرهنگي و تعدادي از دانشگاه ها و مراکز علمي کشور برگزار شد، از چهره هاي ماندگار با اهدا تنديس اين همايش و 120 ميليون ريال وجه نقد تقدير به عمل آمد.
** همايش چهره هاي ماندگار نمادي از همگرايي و هم افزايي ايران است
رييس ستاد چهره هاي ماندگار گفت: هشتمين دوره همايش چهره هاي ماندگار، همانند هفت همايش پيشين، نمادي از همگرايي، هم افزايي و دوستي اهل علم و فرهنگ براي سربلندي اين مرز و بوم است.
'رضا پورحسين' گفت: کاروان علم، فرهنگ و معرفت ايران زمين، در مسيري هموار به سوي چشم انداز يک هزار و 404 و دورتر از آن، به سوي احياي فرهنگ و تمدن ايراني اسلامي، حرکتي پرشتاب دارد.
وي با اشاره به موفقيت هاي پي در پي جوانان و اساتيد ايراني در صحنه هاي ملي و بين المللي، افزود: ديگران چه بخواهند و چه نخواهند ايران اسلامي با سرعتي دور از انتظار به سوي اقتدار علمي و فناوري در خدمت بشر به پيش مي رود و به محدوديت هاي علمي و اطلاعاتي، کوچکترين اعتنايي ندارد.
مدير شبکه آموزش اظهار داشت: گردهم آمدن چهره هاي ماندگار در يک مجلس براي تکريم علم و عالم، گواهي بر اهتمام جدي ايران اسلامي به فتح قله هاي علمي و فناوري و بسط گستره فرهنگ ايراني اسلامي است.
** رمز ماندگاري تلاش براي ديگران است
در ادامه 'محمود اسعدي' دبير همايش چهره هاي ماندگار گفت: شخصيت هايي که براي ديگران تلاش کردند، ماندگار شدند، چرا که رمز ماندگاري، تلاش براي ديگران است.
وي افزود: رشته هاي منتخب همايش در اين دهه در آمار نقشه جامع علمي کشور نيز نمود يافته و اغلب رشته ها جزء 20 رشته نخست پرطرفدار کشور شده است.
دبير اين همايش با اشاره به اينکه جريان اهتمام به علم و عالم پرشور و پرنور تداوم يافته، اظهار داشت: اين همان هدف نخستين بود که بدنبال آن بوديم. ضمن اينکه توجه علمي به مشاهير معاصر ايران در ابعاد مادي و معنوي آن نيز ارتقا يافت.
اسعدي با تاکيد بر توجه به حوايج مادي و معنوي اهل انديشه و فرهنگ، ابراز اميدواري کرد که زمينه باروري و بهره وري فراهم شود و جوان متعهد و علاقه مند ايران بتواند الگوي مناسبي براي فرداي خود بيابد.
** علم بايد کاربردي شود
'عليرضا رهايي' استاد دانشگاه صنعتي اميرکبير و چهره ماندگار هشتمين همايش درباره نهضت توليد علم گفت: همه مردم ما وارث گذشته اي بزرگ هستند که امروز در قالب برنامه چشم انداز و تحول علمي در مسير احياي تمدن و فرهنگ اسلامي حرکت مي کنند.
وي با بيان اينکه در پنج سال اخير تحولات علمي خوبي در کشور اتفاق افتاده، افزود: ايران در مرزهاي دانش حرکت هاي بزرگي کرده و در بسياري از زمينه هاي استراتژيک مثل هوا و فضا، نانو و توليد سلول هاي بنيادي دستاوردهاي شگرفي داشته است.
اين چهره ماندگار يکي از انتظارات موجود از جامعه علمي کشور را کاربردي کردن علم عنوان کرد.
** نظريه پردزاي مستلزم داشتن رهبري علمي است
در بخش ديگري از همايش چهره هاي ماندگار پروفسور 'فرامرز رفيع پور' استاد دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به اينکه در شرايط دشواري به تحصيل علم پرداخته، اظهار داشت: در شرايطي زندگي مي کردم که هرگز فکر نمي کردم پيشرفت کنم ولي با عبادت زياد و درخواست از خدا توانستم تا اين مرحله پيشرفت کنم. بنابراين اگر جوانان به خدا روي بياورند به نتيجه مي رسند.
وي به سخنان هوشمندانه رييس جمهور مبني بر اينکه ايران بايد مرزهاي نظريه پردازي را فراتر از علم برود، اشاره و پيشنهاد کرد که دو شوراي 'مديريت علم' و 'دانشمندان' تشکيل شود.
اين چهره ماندگار با بيان اينکه به رهبري علمي نياز داريم، يادآور شد: اعضاي شوراي علم بايد متشکل از روساي دانشگاه هاي موفق کشور باشد و شوراي دانشمندان نيز ايده داده و مساله يابي کند.
** 63 سال به عشق مردم و وطنم کار کردم
'ژاله علو' ديگر چهره ماندگار در زمينه دوبلاژ نيز در سخناني گفت: تمام تلاش ها و فعاليت هاي حرفه اي من به عشق وطنم، مردم و اينکه لحظاتي خوش را براي مردم ايجاد کنم و با آنها ارتباط برقرار کنم بوده است.
وي با اشاره به اينکه 63 سال در تئاتر، سينما، تلويزيون، دوبلاژ و راديو کار کرده است، افزود: افتخار مي کنم که هنوز هستم و کار مي کنم و انشاالله دعاي خير مردم شامل حال من شود.
** پيشرفت هاي زيادي در ايران ديدم
در ادامه همايش چهره هاي ماندگار اسلام شناس و محقق آمريکايي 'محمد لگنهاوزن' اظهار داشت: 20 سال در ايران زندگي مي کنم و اگر چهره ماندگار شدم نتيجه زحمات همسرم است.
وي از تلاش هاي بي دريغ همسرش تشکر کرد و يادآور شد: من در رشته فلسفه اسلامي تحقيق کردم که چطور مي تواند در فلسفه غربي تاثيرگذار باشد و در اين 20 سال پيشرفت هاي زيادي در ايران در رشته هاي مختلف مشاهده کردم.
باقر لاريجاني، جواد صالحي، فرامرز رفيع پور، محمدرضا مخبر، علي شيخ الاسلامي، محمد فرهادي، عليرضا مدقالچي، عليرضا رهايي، ژاله علو، مجيد انتظامي، مسعود جعفري جوزاني، محمد سلحشور، رضا شعباني صمغ آبادي، محمود گلابچي، سيدعبداله محموديان، محمدمهدي عليشاهي، جعفر مهراد، منصور فلامکي، محمد دبيرمقدم، عليرضا افتخاري، محمد لگنهاوزن، محمدعلي مولوي و عباس اخوين در هشتمين دوره اين همايش به عنوان چهره هاي ماندگار معرفي و تقدير شدند.
اين همايش با حضور عزت الله ضرغامي رئيس رسانه ملي ، غلامعلي حداد عادل رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ، علي معلم دامغاني رئيس فرهنگستان هنر، مديران شبکه هاي صدا و سيما و عزت الله انتظامي، داوود رشيدي، جهانگير الماسي، فرهاد رهبر، چهره هاي ماندگار دوره هاي قبل و جمعي از اساتيد دانشگاه ها در مرکز همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد.