قانون‌گذاران هر دو حزب آمریکا از دولت جو بایدن خواسته‌اند تا ایران را به دلیل حمایت از حماس تحریم کند.

به گزارش مشرق، یک گروه ۱۱۳ نفره از قانون‌گذاران هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در کنگره آمریکا از دولت جو بایدن خواسته‌اند تا ایران را به دلیل نقشی که در جریان حمایت از حماس در بحبوحه درگیری با رژیم صهیونیستی داشته و دارد «به پاسخگویی وادار کند ».

به گزارش سی‌ان‌ان، در این نامه که توسط ۶۳ نماینده دموکرات و ۵۰ نماینده جمهوری خواه امضا شده است، از رئیس جمهور این کشور خواسته شده تا «تمامی اقدامات لازم را جهت قطع منابع مالی ایران انجام دهد».

در این نامه آمده است که «این درخواست شامل اجرای حداکثری همه تحریم‌های آمریکا و انجام تمامی اقدامات لازم جهت پایان دادن به روند تجارت نفت ایران به چین است که این کشور در حال حاضر به واسطه آن روزانه ۱۵۰ میلیون دلار درآمد دارد».

سی‌ان‌ان در این گزارش خاطر نشان کرده است که در تاریخ ۱۸ اکتبر، تحریم‌های موشکی سازمان ملل علیه ایران بر اساس مفاد برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) این کشور منقضی می‌شود.

با این حال در این بیانیه به نقل از نمایندگان هر دو حزب آمده است : نمی‌توان اجازه داد که این اتفاق بیفتد. ما از دولت بایدن می ‌خواهیم که با متحدان اروپایی‌مان جهت اجرا و فعال‌سازی هر چه سریع‌تر مکانیسم ماشه علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل وارد عمل شود و در این زمینه با آنها همکاری کند.

در این نامه ذکر شده است که آمریکا باید فشار قابل توجهی را به دو کشور قطر و ترکیه هم وارد کند تا این دو کشور از این طریق، حمایت‌های خود را از حماس متوقف کنند و دو کشور را ملزم کند تا میزبانی خود از رهبران حماس را متوقف و آنها را از کشورهایشان اخراج کنند.

به گزارش سی‌ان ان در این نامه اشاره ای به ۶ میلیارد دلار وجوه مالی ایران که طی ماه گذشته به عنوان بخشی از توافق برای آزادی آمریکایی‌های زندانی در این کشور به حساب مقام‌های قطری واریز شده بود، نشده است. اقدامی که انتقاد شدید جمهوری خواهان از دولت بایدن را پس از آغاز عملیات طوفان اقصی از سوی حماس را در پی داشت.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی دولت ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه عنوان کرد که دولت بایدن در حال انجام دیپلماسی پشت پرده با تهران جهت رساندن این پیام به این کشور است که تهران اقدام به تشدید تنش‌ها در قالب درگیری‌های میان رژیم صهیونیستی و حماس نکند. موضعی که آمریکا آن را پیشتر هم هم اعلام کرده است.

منبع: فارس

برچسب‌ها