کد خبر 1540360
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۹

شهردار لندن به‌عنوان یکی از اعضای ارشد دومین حزب سیاسی انگلیس (کارگر) با صدور بیانیه‌ای که با مواضع رهبر این حزب زاویه دارد، خواستار آتش‌بس کامل در غزه شد.

به گزارش مشرق، صادق‌ خان نخستین سیاستمدار ارشد حزب کارگر است که به طور رسمی از برقراری آتش‌بس در غزه حمایت کرده است. این درحالیست که کی‌یر استارمر رهبر این حزب سیاسی، همسو با دولت لندن و سایر کشورهای غربی از آنچه وقفه بشردوستانه نامیده می شود، حمایت کرده تا به اصطلاح کمک‌های بشردوستانه در مقاطعی وارد غزه شود.

شهردار لندن در بیانیه‌ای که یک نسخه آن را در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد هشدار داد: وضعیت وحشتناک غزه رو به وخامت است. هزاران غیرنظامی بی گناه اعم از مرد، زن و کودک کشته و رسیدن کمک به مردمی که به شدت به آن نیاز دارند، غیرممکن شده است.

وی نسبت به تشدید اوضاع انسانی هشدار داد و گفت: من به فراخوان جامعه جهانی برای برقراری آتش بس در غزه می‌پیوندم تا کشتار مردم این منطقه متوقف و فرصت بیشتری برای جلوگیری از تشدید درگیری‌ها فراهم شود.

شهردار لندن تنها راه تحقق صلح را سیاسی دانست و تصریح کرد که تشدید درگیری‌های نظامی و تداوم چرخه خشونت نمی‌تواند ادامه پیدا کند.

علاوه بر صادق خان، نیمی از نمایندگان پارلمانی حزب کارگر و ۱۵۰ تن از نمایندگان مسلمان شوراهای شهر در سراسر انگلیس، خواستار حمایت صریح و قاطع ‌آقای استارمر از آتش‌بس در غزه هستند. اما به نظر می‌رسد که نامبرده از فشارهای ناشی از لابی رژیم صهییونیستی که باعث بدنامی سلف او (جرمی کوربین) و بحران در حزب کارگر شد، واهمه دارد.

واقعیت این است که کشتار بی رحمانه و بمباران غزه از سوی رژیم صهیونیستی در حالی وارد بیست و یکمین روز خود می‌شود که دولتمردان مدعی حقوق بشر و متحد رژیم صهیونیستی همچنان برخلاف افکار عمومی جهان، چشم و گوش خود را به روی جنایت‌های رژیم آپارتاید تل آویو بسته‌اند و غزه هر بامداد در میانه آتش و خون از خاکستر فرزندانش دوباره متولد و زنده می‌شود.

دیشب سران ۲۷ کشور اروپایی پس از ساعت‌ها بحث و بررسی درباره تحولات فلسطین، به صدور بیانیه‌ای انفعالی درباره ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه به‌واسط وقفه‌هایی در میان درگیری‌ها اکتفا و از درخواست برای آتش‌بس کامل و توقف کشتار بی‌رحمانه فلسطینیان از سوی رژیم صهیونیستی صرف نظر کردند.

در این بیانیه شورای اروپا پس از محکوم کردن عملیات گروه‌های مقاومت فلسطین و تاکید بر حق ادعایی تل‌آویو برای دفاع از خود، خواستار «دسترسی مستمر، سریع، ایمن و بدون مانع مردم این منطقه به کمک‌های بشردوستانه از طریق تمام اقدامات لازم از جمله ایجاد کریدورهای بشردوستانه و توقف‌هایی» در جریان درگیری‌ها شده است.

با این وجود محافل حقوق بشری با اشاره به نقض گسترده قوانین بین‌المللی، خواستار برقراری آتش‌بس کامل در غزه و جلوگیری از تشدید بحران انسانی در این منطقه هستند. از انگلیس و فرانسه و دانمارک تا آن سوی اقیانوس اطلس در آمریکا، صدها هزار نفر از حامیان فلسطین طی ۳ هفته گذشته به خیابان‌ها آمده و خواستار توقف کشتار فلسطینیان از سوی رژیم صهیونیستی هستند.

به گفته آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، وضعیت خاورمیانه «به صورت ساعتی وخیم تر می‌شود. جنگ در غزه بیداد می‌کند و خطر گسترش آن در سراسر منطقه وجود دارد.» وی سه‌شنبه گذشته در نشست شورای امنیت تصریح کرد: «همچنین مهم است که بدانیم حملات حماس در خلاء و ناگهانی رخ نداده است. مردم فلسطین ۵۶ سال در معرض اشغال خفه کننده قرار گرفته‌اند. سرزمین آنها به طور پیوسته توسط شهرک‌ها بلعیده شده و گرفتار خشونت شده است. اقتصاد آنها خفه شده؛ مردم آنها آواره و خانه‌هایشان ویران شده است.»

بر اساس آمارها، شمار شهدای غزه طی سه هفته گذشته به ۷ هزار و ۲۸ نفر رسیده که ۲ هزار و ۹۱۳ نفر آنها کودک هستند. اما دولت‌های غربی در سایه حمایت تمام قد از جنایات رژیم صهیونیستی، به تمامی معیارها و قوانین ‌بین‌المللی حقوق بشری پشت کرده‌اند و آمار شهدای فلسطین روز به روز در حال افزایش است.

منبع: ایرنا