کد خبر 1540904
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۹

به گزارش مشرق، احسان کیانی مطلبی را با عنوان نگرش مردم آمریکا به سیاست خارجی ایالات متحده درباره ایران که برگرفته از برخی نظرسنجی هاست در کانال تلگرامی خود منتشر کرد و نوشت:

نظرسنجی شورای شیکاگو در امور جهانی که ۷ تا ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۳ با جامعه آماری ۳۲۴۲ نفر برگزار شد، نشان می‌داد که جامعه آمریکا کمترین نگرانی نسبت به ایران را از سال ۲۰۲۰ تجربه می‌کند. بیشترین نگرانی مربوط به زمانی بوده که پس ار ترور سردار سلیمانی، احتمال درگیری گسترده می‌رفت.

اما اگر جنگ غزه گسترش یابد و پای آمریکا به این درگیری گشوده شود، احتمال تغییر این نگرش نسبت به ایران وجود دارد. نتایج این نظرسنجی ۲۷ مهر ۱۴۰۲ منتشر شد.

طبق این نظرسنجی، ۷۲ درصد مردم آمریکا شامل ۷۶ درصد دمکرات‌ها و ۶۵ درصد جمهوری‌خواهان با این گزاره که «رهبران آمریکا باید برای گفتگو و دیدار با رهبران ایران آماده باشند»، موافق بوده‌اند.

هم‌چنین در این نظرسنجی ۶۳ درصد مردم شامل ۷۵ درصد دمکرات‌ها و حتی ۵۵ درصد جمهوری‌خواهان نیز از توافقی که طی آن «برخی از تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را در ازای محدودیت‌های شدید بر برنامه هسته‌ای آن، حداقل برای یک دهه آینده لغو می‌کند»، حمایت کرده‌اند.

گفتنی است که روند نظرسنجی‌های سالیانه این مجموعه نشان‌گر کاهش نگرانی مردم آمریکا از برنامه هسته‌ای ایران طی ۳ سال گذشته بوده است. میزانی از جامعه که برنامه هسته‌ای ایران را «یک تهدید حیاتی» تلقی می‌کنند، طی سال‌های مختلف بدین ترتیب بوده است.

  • ۲۰۱۸؛ ۵۲ درصد (۵۰ درصد دمکرات‌ها و ۵۹ درصد جمهوری‌خواهان)
  • ۲۰۱۹؛ ۵۷ درصد (۵۲ درصد دمکرات‌ها و ۷۰ درصد جمهوری‌خواهان)
  • ۲۰۲۰؛ ۶۱ درصد (۶۲ درصد دمکرات‌ها و ۷۳ درصد جمهوری‌خواهان)
  • ۲۰۲۱؛ ۵۷ درصد (۵۴ درصد دمکرات‌ها و ۶۷ درصد جمهوری‌خواهان)
  • ۲۰۲۲؛ ۵۳ درصد (۵۲ درصد دمکرات‌ها و ۶۵ درصد جمهوری‌خواهان)
  • ۲۰۲۳؛ ۴۹ درصد (۴۵ درصد دمکرات‌ها و ۵۶ درصد جمهوری‌خواهان)

به نظر می‌رسد وقوع جنگ اوکراین و انحراف تمرکز آمریکا از برنامه هسته‌ای به توسعه‌طلبی‌های مسکو، از مهم‌ترین عوامل کاهش احساس تهدید آمریکایی‌ها نسبت به ایران بوده باشد. به همین دلیل هم‌چنان امکان تفاهم‌هایی محدود، علی‌رغم فضاسازی پیرامون نقش ایران در جنگ اوکراین، وجود داشت.

ولی با افزایش پتانسیل تعارض در منطقه پس از جنگ غزه، این نگرش‌ها می‌تواند به سرعت تغییر کند.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.