کد خبر 154250
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۵

مدارگرد اكتشافي مريخ (MRO) نخستين شواهد قطعي از وجود بارش برف دي اكسيد كربن در سياره سرخ را بدست آورد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، به نظر مي رسد مريخ تنها مكان در منظومه شمسي باشد كه داراي اين پديده عجيب آب و هوايي است. دي اكسيد كربن منجمد يا «يخ خشك» به دمايي در حدود منفي 90 درجه سانتيگراد نياز دارد و اين بارش در اطراف قطب جنوب مريخ در زمستان مشاهده شده است.



«پل هاين» از محققان آزمايشگاه پيشرانه جت ناسا (JPL)‌ تأكيد مي‌كند: اطلاعات بدست آمده توسط مدارگرد MRO نخستين شواهد قطعي از ابرهاي دي اكسيد كربن است و اندازه ابرها براي انباشت برف يخ خشك كافي است.

حسگرهاي مدارگرد اكتشافي مريخ، روشنايي در 9 طول موج مختلف از نور مرئي و مادون قرمز را براي بررسي ذرات و گازهاي موجود در جو سياره مريخ مورد تجزيه و تحليل قرار دادند.



تجزيه و تحليل جديد بر اساس داده‌هاي دريافتي از منطقه قطب جنوب در زمستان جنوبي مريخ در سال هاي 2006 و 2007 بدست آمده است.

محققان ابر دي اكسيد كربن به طول 482 متر را در سراسر منطقه قطبي شناسايي كردند و همچنين ابرهايي كوچكتر و با عمر كوتاه‌تر در ارتفاع پايين در عرض جغرافيايي 70 تا 80 درجه به سمت جنوب مشاهده شدند.

«ديويد كاس» از محققان JPL خاطرنشان مي‌كند: داده‌هاي جديد نشان مي‌دهد كه بارش برف در بالاي كلاهك يخي قطب جنوب مريخ رخ مي‌دهد و ذرات يخ دي اكسيد كربن در ابرها به اندازه كافي بزرگ هستند كه در طول عمر ابرها از آنها خارج شده و بر روي زمين سقوط كنند.