رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه بیان کرد: بعد از فروپاشی شوروی، غرب متوجه این مسئله شد که ایران به سرعت در حال تبدیل به یک هژمون فکری و جهانی است.

به گزارش مشرق، بعد از ظهر امروز ویژه‌برنامه ۱۳ آبان با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسین طائب رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه و مشاور ارشد فرمانده کل سپاه به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد.

حسین طائب در ابتدای صحبت خود بیان کرد: آمریکایی‌ها از همان ابتدای تاسیس سعی کردند ارزش‌های خود را تحت عنوان رویای آمریکایی جهانی کنند. برای تحقق این هدف آنها دو مسیر را ترسیم کردند. ابتدا سعی داشتند با قدرت و سلطه نظامی، وابسته‌سازی کشور ها به اقتصاد آمریکا و دیپلماسی فعال، کشورها را با هدف خودشون همراه کنند.

وی افزود: در مرحله بعدی سعی کردند با ادبیات، هنر و رسانه افکار عمومی را تحت کنترل بگیرند. یعنی بنا داشتند با قدرت نرم و هوشمند یک هژمون غالب ایجاد کنند.

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه ادامه داد: در آن زمان رقابت اصلی میان آمریکا و بلوک شرق بود و جهان اسلام هنوز پایگاهی منسجم نداشت. منتهی بعد از ۳۱ سال انقلاب اسلامی در ایران رخ داد و اسلام دارای یک پایگاه فکری شد. چیزی که سبب شد هردو بلوک شرق و غرب برای مقابله با آن اقدام کنند.

حجت الاسلام والمسلمین طائب با بیان اینکه ایران و آمریکا تقابل تمدنی و هژمونی دارند گفت: بعد از فروپاشی شوروی، غرب متوجه شد که ایران به سرعت در حال تبدیل به یک هژمون فکری است. تا جایی که از جمهوری اسلامی به عنوان یکی از سه چالش بین المللی امریکا ذکر می‌شود و گفته می‌شود که قدرت آمریکا در صورتی تداوم خواهد داشت که بتواند این چالش‌های داخلی و بین المللی را حل کند. یعنی چیزی که تحت عنوان افول آمریکا ذکر می‌شود، افول هژمون و جهان‌بینی آمریکا است.

مشاور ارشد فرمانده کل سپاه در خصوص علل حمله حماس به رژیم صهیونیستی موسوم به طوفان الاقصی بیان کرد: حمله حماس به اسرائیل دو دلیل اصلی داشت. مورد اول محاصره تدریجی غزه توسط رژیم صهیونیستی است. این رژیم محاصره غزه را پیش از طوفان الاقصی از سه حوزه زمینی، هوایی و آبی شروع کرده و روز به روز درحال پیشروی بود. حماس به این جمع‌بندی رسید که یا باید صبر کند و ذره ذره از درون آب شود یا با حمله پیش‌دستانه به رژیم صهیونیستی با آن مقابله کند.

وی با بیان اینکه حماس راهی به غیر از حمله پیشدستانه به رژیم صهیونیستی نداشت ادامه داد: مورد بعدی چالش‌های داخلی اسرائیل است. رژیم صهیونیستی برای کنترل اعتراضات و جلوگیری از تداوم دو قطبی‌سازی در داخل اسرائیل و همچنین انتقال بحران‌های سیاسی خود به خارج، به غزه حمله کرد. با این اوصاف حماس برای جلوگیری از حمله و پیشروی دشمن، راهی به غیر از حمله زودهنگام به رژیم صهیونیستی نداشت.

برچسب‌ها