مطالعه تحولات میدانی نبرد زمینی در غزه،حاکی از توانمندی مقاومت در وارد آوردن شوک به ذهنیت نظامیان اسرائیلی درخصوص برتری نظامی آن‌ها و برنامه‌ریزی دقیق برای به شکست‌کشاندن تاکتیک‌های ارتش اشغالگر است.

به گزارش مشرق، رژیم صهیونیستی پس از ‌آن‌که با چراغ سبز آمریکا، نوار غزه را بمباران و هزاران فلسطینی را شهید، مجروح و آواره کرد، چند روزی است که با هدف ادعایی نابودی حماس و رهبران آن در غزه، در حال پیشروی زمینی در چندین محور است و تلاش دارد تا با محاصره زمینی آن، مقاومت فلسطین را به انزوا بکشاند، امری که تا به این لحظه محقق نشده است.

پیشتر شبکه الجزیره، از نقشه نظامیان صهیونیست برای دو تکه کردن نوارغزه به دو بخش شمالی و جنوبی خبر و گزارش داده بود که اسرائیلی‌ها تا روز جمعه پیش، حدود ۱۵ کیلومتر از مرز غزه - فلسطین اشغالی در امتداد جاده ساحلی و در مجاورت بیمارستان ترکی الصداقه در غزه پیشروی کرده‌اند.

امروز ۳۱ روز از نبرد طوفان الاقصی علیه رژیم صهیونیستی می‌گذرد و با وجود ویرانی شدید غزه به دلیل بمباران‌های مستمر رژیم صهیونیستی، نظامیان اشغالگر همچنان در حالی پیشروی در چند محور هستند و تاکنون به اعتراف خودشان، ۳۱ نظامی از دست داده‌اند و ۲۶۰ نفر از نظامیان نیز زخمی شده‌اند. هرچند که مقاومت فلسطین شمار تلفات اشغالگران را بیشتر می‌داند و تل‌آویو را به دروغگویی در خصوص تلفاتش متهم می‌کند.

شبکه المیادین، امروز (دوشنبه، ۶ نوامبر)، با انتشار گزارشی در این خصوص نوشت: تحولات میدانی جاری، حاکی از توانایی مقاومت فلسطین، رهبری و رزمندگان آن برای اقداماتی مفصل و مدبرانه و تداوم برخورداری از یک الگو در کارهای نظامی و امنیتی با تمرکز بر ایجاد شوک در آگاهی مهاجمان اسرائیلی با بهره‌گیری از سیستم فرماندهی و کنترل و خنثی کردن تاکتیک‌های رژیم اشغالگر است.

بر اساس این گزارش، پس از گذشت تقریبا یک هفته از آغاز عملیات زمینی گسترده رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در سایه تداوم بمباران‌های هوایی که قدرت تخریب آن به اذعان بسیاری، در سطح بمباران هسته‌ای هیروشیما و حتی بیشتر از آن است، به نظر نمی‌رسد که اسرائیلی‌ها توانسته‌ باشند به دستاوردهای واقعی نظامی در میدان دست یابند. این نظامیان صرفا با ادامه بمباران بی‌رویه مناطق مسکونی و پیشروی در مناطق باز تا ساحل دریا در تلاشند تا شمال غزه را کاملا محاصره کنند و این یک چالش بزرگ برای آنها طی روزهای آتی است، زیرا در عین حالی یک فرصت برای قدرتنمایی نیروهای مقاومت نیز به شمار می‌آید.

به نوشته المیادین، تحولات میدانی با وجود جنایات اسرائیل علیه غیرنظامیان اعم از کودکان، زنان، سالمندان و افراد بی‌دفاع در خانه‌هایشان، تنها می‌تواند گواه واقعیت استواری مقاومت فلسطین در این نبرد باشد. تا جایی که صحنه درگیری رزمندگان مقاومت غزه با خودروهای زرهی اشغالگران اکنون در صدر اخبار شبکه‌های اجتماعی است و همه این درگیری‌ها را «شگفت‌انگیز» و «افسانه‌ای» توصیف می‌کنند. این موضوع تصادفی نیست و حاکی از توانایی مقاومت فلسطین، رهبری و اعضای آن برای اقدامی کامل و متفکرانه و ادامه ارائه یک مکتب واقعی از کار نظامی و امنیتی است که در ۷ اکتبر با طوفان‌الاقصی به اوج خود رسید و با فرصتی که حمله زمینی به آن داد، بر قدرت آن افزوده شد. نبرد زمینی کنونی در غزه، بیانگر قدرت مقاومت فلسطین و توانایی های روزافزون آن در مقابله با متجاوزان است.

استفاده مقاومت از سه شیوه رزمی در نبرد زمینی با اشغالگران

بر اساس این گزارش، مقاومت فلسطین طی دو روز گذشته، بر روی سه شیوه رزمی اصلی تکیه داشت که با مطالعه عملیات‌های اعلام شده و تحولات میدانی می توان به آن پی برد.

۱- عملیات وسیع و سریع: مقاومت فلسطین دو روز اخیر به طور فزاینده‌ای بر عملیات واکنش گسترده و سریع، در مقابل اقدامات فردی و محدود، متمرکز شد. در کلیپ های منتشر شده برای مقابله با خودروهای زرهی اشغالگران در اردوگاه الشاطئ، بیت حانون و شرق محله الزیتون و جاهای دیگر، نحوه انجام حملات متمرکز، همزمان و گسترده رزمندگان مقاومت و خسارت وارد کردن به خودروهای نظامی و زرهی، تانک‌های اشغالگران کاملا مشهود است.

تصاویر منتشر شده حاکی از مقاومت یک گروه متشکل از حداکثر دو یا سه رزمنده است که در یک محور و به صورت هماهنگ، خودروهای نظامی در حال پیشروی در چند محور را با سلاح‌های ضد زره بویژه راکت‌های یاسین ۱۰۵ هدف قرار می‌دهند. راکت‌هایی که از روز نخست نبرد در مقابله با خودروهای و جنگ‌افزارهای نظامی مختلف دشمن، به ویژه مرکاوا ۴، کارآمدی زیادی از خود نشان داد.

این حملات علاوه بر آن‌که خسارات مالی و جانی زیادی به دشمن وارد کرد، ترس را به جان سربازان اسرائیلی درون خودروهای زرهی و تانک‌ها انداخت زیرا هر لحظه ممکن است یک کاروان زرهی در معرض کمین مقاومت یا حمله گسترده رزمندگان فلسطینی قرار گیرد. امری که می‌تواند به تلفات مرگباری منجر شود. این در حالی است که دشمن صهیونیست گمان می‌کرد با ورود خودروهای نظامی و زرهی خود به میدان نبرد، برتری خود را نشان خواهد داد و بازدارنده حملات مقاومت خواهد شد.

۲- تمام کردن کار دشمن و اطمینان یافتن از مرگ آن: اشغالگران صهیونیست علاوه بر هراس از افتادن در کمین مقاومت و عملیات گسترده آن، می‌بایست با دقت به سخنرانی‌های «ابوعبیده» سخنگوی نظامی کتائب القسام طی روزهای اخیر نیز گوش دهند که بارها، از عبارت «پایان دادن به کار نیروهای دشمن» استفاده کرد. ویدئوها و بیانیه‌های مستند بعدی نیز حاکی از همین اصل، یعنی پیروی از روش «تمام کردن کار دشمن و اطمینان یافتن از مرگ آن»، در مقابل روش‌های رزمی برای امتیاز گرفتن یا وارد کردن خسارات مادی یا جراحات جانی است.

به نوشته المیادین، هرچند که وارد آوردن تلفات زیاد به دشمن اسرائیلی سیاست بسیار مهمی است که اغلب نیروهای مقاومت به دنبال آن هستند، تا دسته‌های بیشتری از نیروهای مهاجم به ترک ماموریت‌های رزمی خود وادار شوند و به سمت انتقال زخمی‌ها خود به خطوط پشتی، سوق دهد اما اثرات روانی اصلی «تاکید بر کشتار دشمنان» از اهمیت زیادی برخوردار است .این موجب تحت فشار قرار گرفتن مقامات ارشد رژیم اشغالگر به دلیل افزایش هزینه‌های انسانی حمله زمینی است، ضمن این‌که موجب هراس سربازان صهیونیست می‌شود که در می‌یابند افتادن در کمین مقاومت به معنای مرگ آنها خواهد بود نه جراحت. یعنی این‌که، رزمندگان مقاومت به خسارت وارد آوردن بسنده نخواهد کرد و متوقف نخواهند شد.

این موضوع در ویدئوهایی که در کتائب القسام در حال انتشار آن است، کاملا مشهود است. آخرین آن نیز هدف قرار دادن تجمع نظامیان صهیونیست مخفی شده در یکی از منازل مسکونی با شلیک پنج خمپاره‌ TBG در شرق جحرالدیک بود.

کتائب القسام همچنین طی دو روز اخیر تصاویر متعددی از هدف قراردادن تانکهای اسرائیلی در محورهای مختلف غزه منتشر کرده است.

۳- نبرد از فاصله صفر: جنگ روانی مقاومت با هدف آگاه کردن نظامیان صهیونیست و از بین بردن توهم برتری نظامی آن‌ها در میدان نبرد و شکستن روحیه آن‌ها در صحنه‌های درگیری نیروهای ویژه القسام در نبرد از فاصله صفر با خودروهای زرهی و تانکهای دشمن کاملا مشهود است که از دیگر شیوه‌های رزمی این‌روزهای نیروهای فلسطینی است.

این درگیری‌ها نشان دهنده توانمندی نیروهای انسانی مقاومت و آمادگی آن برای انجام هر کاری برای شکست مهاجمان است، و این چیزی است که به نیروی مهاجم می‌فهماند که این نبرد مستلزم آمادگی برای مبارزه تا حد مرگ است.لذا در مقابل مقاومتی که آماده برای دفاع تا حد مرگ و حمله نامتقارن و استفاده از ابزارهای جنگی که او را قادر به وارد کردن خسارات می‌کند، باید بداند که هرگونه نزدیک شدن به نیروهای مقاومت می‌تواند کشنده باشد و هر رزمنده خود به منزله بمبی برای تانک‌ها و خودروهای زرهی اسرائیلی می‌تواند باشد.

ضمن این‌که تصاویر منتشر شده در رسانه‌های صهیونیستی از سیطره اشغالگران بر یکی از اتاق‌های عملیاتی که در یکی از محورهای درگیری زمینی از سوی مقاومت مورد استفاده قرار می‌گرفت، نشان داد که مقاومت بمب‌ها و مواد منفجره متنوع و زیادی برای هدف قراردادن افراد و جنگ‌افزارهای اسرائیلی آماده کرده است.

حفظ سیستم فرماندهی جنگ

پس از روزها نبرد سخت مقاومت با اشغالگران صهیونیست در زیر بمباران شدید و ارتکاب جنایات وحشتناک در حق ساکنان غزهو پیشروی زمینی تیپ‌های زرهی اسرائیل، هنوز مقاومت فلسطین قدرتمند در حال مبارزه در یک سیستم فرماندهی و کنترل موفق، با حفظ توانایی برقراری ارتباط، گزارش و کنترل زمان واقعی نبرد است. نیروهای مقاومت همچنان قادر به تصویربرداری در هنگام انجام عملیات و رساندن تصاویر از اطراف مناطق درگیری، سنگرها و تونل‌های پیشرفته به اتاق فرماندهی رسانه‌ای مرکزی مقاومت هستند؛ جایی که صحنه‌های مفید انتخاب و منتشر می‌شود. این امر بیانگر وجود یک ظرفیت ارتباطی سریع و موفق تا به امروز است.

تصاویر منتشر شده نیز حاکی از آن است که مقاومت تا به این لحظه با آرامش در حال کار در چارچوب برنامه‌های تدوین شده و طراحی شده است و رزمندگان مقاومت بر انجام مطلوب ماموریت واگذار شده به آنها تاکید دارند. ضمن این‌که این امر نشان می‌دهد که مقاومت هنوز وارد مرحله‌ای که مجبور شود تحت فشار تنها ماموریت‌های اصلی تهاجمی را انتخاب کند، نشده است.

در چنین فضایی، عدم وارد آمدن خسارات سنگین به مقاومت فلسطین و عدم توانایی دشمن اشغالگر در دستیابی به مکان‌ها، مراکز یا انبارهای مهم تسلیحاتی و عدم تحمیل تلفات سنگین به فرماندهان مقاومت با بمباران مراکز تجمع یا ضربه زدن به تأسیسات حیاتی مقاومت، نشان‌دهنده توانایی بالای مقاومت در گرفتن یک آرایش جنگی نظام‌مند و حرکت در چارچوب برنامه‌های دقیق خود است.

لذا می‌توان گفت که مقاومت سیستم فرماندهی و کنترل میدانی خود را حفظ کرده و هماهنگی‌های خود را طبق برنامه انجام می‌دهد و توانایی آن در شلیک موشک با بردهای مختلف با وجود بمباران‌های مستمر رژیم صهیونیستی محدود نشده است.

مقاومت فلسطین بیش از ۳۰ روز است که شهرک‌های صهیونیست‌نشین و شهرهای اشغالی به ویژه تل‌آویو را هدف موشک‌های خود قرارمی‌دهد و حتی اصرار دارد که در برخی زمان‌هایی که از پیش مشخص و اعلام کرده، این کار را انجام دهد و اشغالگران را به چالش بکشد و قدرت نظامی، انضباط عمل و هماهنگی‌ها خود را به رخ بکشد. مقاومت هر بار به سرعت به جنایات جدید اشغالگران علیه غیرنظامیان پاسخ موشکی می‌دهد، در حالی که شلیک موشک در چنین شرایطی بسیار دشوار و پیچیده است.

تاکتیک‌های شکست خورده دشمن

بسیاری این روزها، نظاره‌گر تصاویر نیروهای مقاومت و هدف قرار دادن تانک‌های اسرائیلی از فاصله نزدیک بودند. تصاویری که در آن‌ها، خبری از نیروهای پیاده‌نظام اسرائیلی پشتیبان تانک‌ها و خودروهای زرهی نبود. امری که به حرکت آسان‌تر و سریع‌تر رزمندگان مقاومت با خمپاره و راکت و بمب بین تانک‌های اسرائیلی کمک کرد و حاکی از شکست بزرگ اسرائیل در تاکتیک‌های هجومی در جنگ شهری در مقابل نیروهای فلسطینی در غزه است.

المیادین می‌نویسد: «برای درک دکترین جنگ شهری کنونی اسرائیل، باید در نظر بگیریم که تمام درگیری‌های عمده‌ای که اسرائیل در گذشته انجام داده، جنگ‌هایی سریع و با شدت بالا بود که در مناطق باز، از سینا تا بلندی‌های جولان و تا لبنان در سال ۱۹۸۲ و در سال ۲۰۰۶ صورت گرفته است. در طول این درگیری‌ها، نبردهای زمینی نیز درگرفت که نیروهای اشغالگر وارد آن شدند یا بسیار سریع بود یا نا متقارن با اشغالگران بود».

بر اساس این گزارش، تا پیش از سالهای دهه هفتاد از قرن پیش، به ازای هر تیپ پیاده نظام معمولی اسرائیل دو تیپ تانک وجود داشت، اما امروز به ازای هر دو تیپ پیاده یک تیپ تانک وجود دارد و اگرچه اعداد معکوس شده و تاکید بیشتری بر پیاده نظام است، اما وضعیت میدانی دقیقاً برعکس است، زیرا اتکا به تانک‌ها و خودروهای زرهی به هزینه نیروهای پیاده نظام که نقش آنها در حمله بعدی با پوشش هوایی سنگین مهم است، افزایش یافته است و از اینجا می توان به دکترین جنگ شهری کنونی اسرائیل به عنوان یک تیم تخریب زرهی پی برد.

هراس از هجوم بی‌امان رزمندگان مقاومت و تانکهای بی‌دفاع

همان‌طور که در بالا ذکر شد، تانک‌ها، خودروهای زرهی و جنگ‌افزارهای رژیم صهیونیستی بدون پیاده‌نظام در تلاش برای پیشروی زمینی هستند و همین امر آن‌ها در معرض آسیب بیشتر نیروهای مقاومت قرار می‌دهد زیرا بدون نظارت نیروی زمینی بر مسیر پیشروی، دو یا سه نیروی ویژه مقاومت می‌توانند آسان‌تر اشغالگران را هدف قرار دهند.

در سایه غیاب نیروهای پیاده، اسرائیل توانایی خود را بر تسلط بر محیط عملیات به دلیل محدودیت دید دستگاه‌های نظارت حرارتی و بصری از داخل جنگ‌افزارها از دست می‌دهند، لذا هر لحظه ممکن است از جلو یا عقب هدف نیروهای مقاومت قرار گیرند. اما از طرفی هم صدور دستور اعزام پیاده‌نظام به خیابان‌های غزه نیز نمی‌تواند یک دستورالعمل جادویی برای صهیونیست‌ها باشد زیرا این تاکتیک رزمی نیز یک تهدید واقعی برای اشغالگران است و خطر هدف قرار گرفتن آن‌ها با سلاح‌های سبک و نیمه‌سنگین مقاومت را دارد ضمن این‌که می‌تواند به اسارت شمار بیشتری از نظامیان اسرائیلی‌ منجر شود.

از سوی دیگر، نبردهای طی ۲۴ ساعت اخیر مقاومت با اسرائیلی‌ها، این تصور نظامیان اشغالگر که تانک‌هایی که بر آن سوار شده‌اند، قادرند تمام وظایف سنگین پیاده‌نظام را نیز بر دوش بکشند، نیز از بین برد و جرأت بیشتری به مقاومت برای نزدیک شدن و هدف قرار دادن خودروهای زرهی و نظامی دشمن از هر طرفی داد.

لذا در چنین شرایطی، دشمن اسرائیلی به بمباران هوایی، توپخانه‌ای و دریایی خود در مناطق ساحلی ادامه می‌دهد تا به خودروهای زرهی خود، برتری حرکت در مسیر جلو بدهد. اما چیزی که تاکنون حاصل شده، این است که نیروهای مقاومت در هنگام بمباران‌ها در زیر زمین می‌مانند و پس از رسیدن خودروهای زرهی بر بالای سرشان، طی عملیاتی سرعی و دردناک خارج می‌شوند و خودروهای زرهی و نظامی اسرائیلی را شکار می‌کنند.

آخرین تحولات میدانی

کتائب القسام، روز گذشته صحنه‌هایی از شلیک خمپاره‌ها و گلوله‌های توپخانه‌ای خود علیه نیروهای متجاوز را منتشر کرد. پس از آن، مسؤولیت هدف قرار دادن دو تانک اسرائیلی در جنوب غرب تل‌الهوا با راکت یاسین ۱۰۵ و دو خودروی زرهی اسرائیلی در منطقه الفراحین در شرق خان‌یونس را برعهده گرفت. همچنین اعلام کرد که با گلوله‌های خمپاره تجمع خودروهای نظامی اسرائیلی را در غرب «ایرز» و تجمع نیروهای دشمن را در مجموعه «مفتاحیم»، شهرک «سدیروت»، پایگاه نظامی «رعیم» و بئر السبع را موشک‌باران کرده است.

صبح امروز و شب گذشته نیز، مبارزان فلسطینی درگیری‌های مسلحانه‌ای با اسرائیلی‌ها در شمال غرب غزه داشتند و شماری از نظامیان صهیونیست را از فاصله نزدیک به ویژه در اطراف محله الکرامه و مناطق مشرف بر اردوگاه الشاطئ، از پای درآوردند. امری که موجب عقب‌نشینی اسرائیلی از این منطقه شدند و این اردوگاه را از زمین و دریا و هوا بمباران کردند.

کتائب القسام همچنین اعلام کرد از سحرگاه امروز ۴ خودروی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را بر بلندی‌های اطراف اردوگاه «الشاطئ» و محله «الشیخ رضوان» با استفاده از راکت‌های یاسین۱۰۵ منهدم کرده است.

ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد از ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی تا ساعت ۲ بعدازظهر به مدت ۴ ساعت در حملات خود به نوار غزه وقفه ایجاد می‌کند.

منبع: فارس

برچسب‌ها