کد خبر 1545265
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۰

یک متخصص تغذیه به بیان توصیه‌هایی درباره نکات تغدیه‌ای که باید هنگام بیماری‌های عفونی رعایت کنیم، پرداخت.

به گزارش مشرق، منصور رضایی درباره نکات تغدیه‌ای که باید هنگام ابتلا بیماری‌های عفونی رعایت کنیم، گفت: ۸۵ درصد سیستم ایمنی بدن ما پشت دروازه‌های دستگاه گوارش است؛ ترکیباتی که روی سلامت دستگاه گوارش اثرگذار است، پروباتیک‌ها هستند که در ماست، میوه‌ها و سبزیجاتی که مصرف می‌کنیم، وجود دارند؛ که در زمان بیماری به سبب استرس و مصرف دارو سلول‌های طبیعی روده و باکتری‌های مفید آن از بین می‌روند و به همین دلیل توصیه می‌شود در زمان بیماری علاوه بر مصرف مایعات، به زیر مغذی‌ها و پروتئین‌ها نیز که سبب احیای باکتری‌های مفید می‌شوند نیز توجه شود.

وی ضمن اشاره به اینکه به هیچ وجه مصرف آب میوه حتی خانگی را به بیماران توصیه نمی‌کنیم، ادامه داد: لازم است بیماران میوه‌ها و سبزیجات به صورت کامل را مورد استفاده قرار دهند و چنانچه در جویدن دچار مشکل هستند و حال مساعدی ندارند بهتر است از میوه و سبزیجات پوره شده استفاده شود چرا که نیمی از خواص میوه‌ها و سبزی‌ها در فیبرها هستند که موقع آب گرفتن از بین می‌روند.


این متخصص تغذیه با بیان اینکه ماست، میوه و سبزی خانگی یکی از مواد غذایی است که مصرفش به بیماران توصیه می‌شود، افزود: این مواد غذایی دارای ویتامین و املاح و سهل هضم هستند و باکتری‌های مفیدی دارند، البته پزشکان طب سنتی معتقدند که ماست دارای طبع سرد است و به سبب این باور غلط مصرف شیر و ماست در دوران کرونا به شدت کاهش پیدا کرده بود و این در حالی است که اگر هر ماده غذایی سردی با مصلحش مورد استفاده قرار گیرد دیگر جای نگرانی ندارد، مردم نیز می‌توانند مشیر را با خرما و عسل مصرف کنند؛ البته توصیه می‌شود در ایام بیماری چندان از شیر استفاده نشود.


این پزشک متخصص با اشاره به اینکه تنوع غذایی بر روی سیستم ایمنی بیماران نقش مهمی دارد، بیان کرد: توصیه می‌شود بیماران ۶ گروه غذایی میوه، سبزی، غلات، حبوبات، گوشت و لبنیات را با حداکثر تنوع استفاده کنند؛ همانگونه که بیماران حال مساعدی ندارند و توان بدنشان کم است، سیستم گوارششان هم ضعیف می‌شود و از این رو لازم است بیماران به جای ۳ وعده ۶ وعده غذایی سبک داشته باشند و همچنین بهتر است بیماران در ایام بیماری از پروتئین خوب نظیر تخم مرغ و انواع گوشت استفاده کنند.

رضایی توضیح داد: به محض اینکه فردی بیمار می‌شود اولین علائمی که از خود نشان می‌دهد بی اشتهایی است و از این رو غذای بیمار باید متنوع باشد تا میل بیشتری به استفاده از آن داشته باشد، برای کاهش بی‌اشتهایی بیماران عفونی توصیه می‌شود که غذا در مکان خنک خورده شود و از آنجایی دهان این بیمار خشک است بهتر است قبل از مصرف غذا دهانشان را خیس کنند.

وی افزود: همچنین برای بهبود اشتهای بیماران توصیه می‌شود این افراد در جمع غذا بخورند چرا که تنهایی بی‌اشتهایی را تشدید می‌کند و به علاوه استشمام برخی رایحه‌ها نظیر بوی میوه‌ها، لیموترش، نارنج، مرکبات و سبزیجاتی نظیر کرفس اثر بسیار خوبی بر روی اشتها دارد و اشتهای بیماران را بهبود می‌بخشد.

این متخصص تغذیه ضمن بیان اینکه غذای بیمار باید نرم و سهل‌الهضم باشد و باید مراقب باشیم بیمار وارد فاز بی اشتهایی نشود، ادامه داد: استفاده از قرص زینک پلاس سبب افزایش ایمنی و هم بهبود اشتها در بیماران عفونی و موجب رشد بهتر در کودکان می‌شود.

منبع: میزان