کد خبر 1551122
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۶

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شیوع بیماری‌های ویروسی فصلی گفت: برخی از مبتلایان ممکن است بدون علائم باشند اما بتوانند ویروس را انتقال دهند.

به گزارش مشرق، دکتر بابک عشرتی معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: امسال هم مانند همه سال‌های پیش از بروز کرونا از مهرماه شاهد افزایش موارد بیماری‌های تنفسی بودیمکه بیشتر هم با تشخیص آنفلوآنزاست. این روند ادامه دارد و انتظار داریم که تا بهمن ماه یا اسفند ماه ادامه داشته باشد.

چند درصد سرماخوردگی‌ها در ایران کرونا و آنفلوآنزاست؟

وی افزود: در حال حاضر نیز با توجه به آزمایش‌ها و نظام دیده‌وری که وجود دارد حدود ۲۸ درصد نمونه‌هایی که آزمایش می‌شوند آنفلوآنزا، ۱۲ درصد کرونا و مابقی موارد هم سایر ویروس‌ها هستند.

عشرتی با تاکید بر اینکه این روند کاملا قابل انتظار بوده است،‌ بیان کرد: اتفاق عجیبی رخ نداده است ولی با سردتر شدن هوا امکان دارد که بیماری‌های تنفسی هم افزایش پیدا کند.

دوباره باید ماسک بزنیم؟

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، ادامه داد: مانند هر ساله رعایت بهداشت فردی، عدم حضور مبتلایان به بیماری در جوامع، استفاده از ماسک در اماکن پرتجمع و... توصیه می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت پوشش ماسک در مبتلایان به بیماری‌های تنفسی جهت جلوگیری از انتقال بیماری به سایرین، در عین حال گفت: حتی کسانی که بیمار نیستند نیز در صورت حضور در اماکن شلوغ و پرازدحام باید ماسک بزنند.

زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا گذشته است اما...

وی با اشاره به اینکه زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا گذشته است،‌ اظهار کرد: با این حال هنوز هم امکان تزریق واکسن تا بهمن‌ماه وجود دارد و ما توصیه می‌کنیم افراد پرخطری که تاکنون واکسن نزده‌اند مانند زنان باردار، سالمندان،‌ مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و ... حتما نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

عشرتی با بیان اینکه برخی از مبتلایان ممکن است بدون علائم باشند اما بتوانند ویروس را انتقال دهند، تصریح کرد: در مورد مبتلایان علامت‌دار توصیه اول ما ماندگاری در منزل تا زمان بهبودی علائم است.

علائم خطرناک بیماری/ آنتی‌بیوتیک بر درمان تاثیری ندارد

وی افزود: علائمی که از آن صحبت می‌کنیم یعنی سوزش گلو، آبریزش بینی، تب و بدن درد که در بیماری‌های حاد تنفسی به ویژه آنفلوآنزا بروز می‌یابد و تا زمانی که فرد مبتلا این علائم را داشته باشد باید در خانه استراحت کند تا بیماری را به سایرین انتقال ندهد. از طرفی ماندن در خانه به کاهش طول دوره بیماری و کاهش عوارض بیماری کمک می‌کند.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: معمولا مواردی که کارشان به بستری در بیمارستان می‌رسد، بیشتر کسانی هستند که بیماری زمینه‌ای دارند و یا سیستم ایمنی بدن‌شان ضعیف است. در واقع مبتلایان به دیابت و فشارخون، افراد مسن و زنان باردار باید بسیار مراقبت کنند؛ چون ممکن است در صورت ابتلا شرایط شدیدی از بیماری را تجربه کنند.

عشرتی به زنان باردار توصیه کرد: اگر احساس بدن درد و یا حتی تنگی نفس جزئی کردند باید موضوع را جدی گرفته و حتما به پزشک مراجعه کنند.

به گفته وی، عفونت‌های شایع تنفسی این فصل عموما ویروسی هستند و آنتی بیوتیک بر درمان آنها تاثیری ندارد و تجویز بی‌رویه آنها یا اصرار بیمار به پزشک برای تجویز این دارو تنها ممکن است سبب بروز مقاومت میکروبی شود.

منبع:همشهری آنلاین