به تازگی دولت آمریکا قطعنامه‌ای را در راستای حمایت از حقوق بشر در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد وتو کرد و دقیقا این وتو در راستای پایمال کردن حقوق بشر قلمداد می‌شود.

به گزارش مشرق، وتوی قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه توسط آمریکا، جای تعجبی برای جامعه جهانی نداشت. جهانیان پیش از این‌ها وقاحت حمایت صد درصد مظلوم‌کشی مردم بی‌گناه غزه را توسط آمریکا دیده بودند. دست‌های آمریکا در این جنایات دیگر پشت پرده نیست؛ این دستان خیلی وقت است برای مردم جهان رو شده است.

رهبر معظم انقلاب پیش از این بانی اصلی جنایات رژیم صهیونیستی را آمریکا دانستند و فرمودند: «اگر حمایت آمریکا و پشتیبانی تسلیحاتی آن نبود، دولت فاسد، جعلی و دروغین صهیونیستی در همان هفته اول از بین رفته بود، بنابراین فاجعه‌آفرینی امروز صهیونیست‌ها در غزه به کمک و در واقع به دست آمریکایی‌ها است.» ۱۴۰۲/۰۸/۱۰

هرچند سابقه وتو در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی توسط ایالات متحده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای بار اول رقم نخورده است و آمریکا سال‌هاست برای جنایات اسرائیل سینه سپر کرده است.

در جدول ذیل قطعنامه‌هایی را که توسط آمریکا در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد وتو شده را مشاهد می‌کنید:

جامعه جهانی انسانیت آمریکا را وتو کردند

اما آخرین وتوی آمریکا در رابطه با پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه که بامداد شنبه انجام شد، اقدامی بود که برای آمریکا گران تمام شد.

این اقدام به‌گونه‌ای صدای جامعه جهانی را در آورد که از گروه‌های حقوق بشری تا تحلیل‌کنندگان شبکه‌های رسانه‌ای و سران بعضی از کشورها مقابل آن ایستاده و آن‌ را محکوم کردند.

معاون نماینده روسیه: چطور برای مردمتان توضیح خواهید داد؟

دیمیتری پولیانسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل گفت که انفعال این شورا باعث ویرانی‌های گسترده در غزه و فاجعه انسانی شده است.

پولیانسکی تصریح کرد: «یک بار دیگر دیپلماسی آمریکا در حال به جا گذاشتن زمین سوخته و ویرانی است.»

وی همچنین تأکید کرده است: «همکاران، اگر یک بار دیگر مانع آتش‌بس فوری شوید، این را چطور برای مردم‌تان توضیح خواهید داد؟»


دیمیتری پولیانسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل متحد

خشم آژانس سازمان ملل متحد از وتو

«فیلیپ لازارینی» رئیس آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز دوشنبه به وقت محلی، گفت: «این فراتر از ناامیدی است. کارمندان احساس می‌کنند جامعه بین‌المللی آن‌ها را رها کرده است.

وی ادامه داد: آن‌ها هنوز نمی‌توانند درک کنند که چرا پس از کشته شدن ۱۷ هزار نفر و آواره شدن تقریباً کل جمعیت غزه، ما هنوز نمی‌توانیم در مورد آتش‌بس به توافق برسیم.

لازارینی ادامه داد: کارکنان این آژانس از عدم تصویب قطعنامه توسط سازمان ملل متحد ناامیدی عمیق و خشم دارند.

رئیس آژانس سازمان ملل متحد افزود: سیستم در غزه در آستانه فروپاشی است.»


فیلیپ لازارینی رئیس آژانس سازمان ملل متحد

دبیرکل عفو بین‌الملل: آمریکا، بی‌شرمانه، از حق وتوی خود استفاده کرد

«انی‌یس کالامار» دبیرکل عفو بین‌الملل درباره این اقدام گفته است: تصمیم آمریکا برای وتو کردن این قطعنامه «از نظر اخلاقی غیرقابل دفاع» است.

کالامار همچنین گفت: «آمریکا با وتو کردن این قطعنامه نسبت به رنج غیرنظامیان در مواجه با آمار بهت‌آور تلفات، ویرانی‌های گسترده و فاجعه بی‌سابقه انسانی در نوار غزه اشغالی، بی‌اعتنایی سنگ‌دلانه‌ای نشان داده است.»

وی افزود: «آمریکا، بی‌شرمانه، از حق وتوی خود به عنوان ابزاری برای اعمال زور علیه شورای امنیت سازمان ملل استفاده کرده و بیش از پیش، اعتبار و توان خود را برای عمل به تعهدش نسبت به برقراری صلح و امنیت بین‌المللی تضعیف کرد.»


انی‌یس کالامار دبیرکل عفو بین‌الملل

نماینده دائم چین در سازمان ملل: حرف و عمل آمریکا در قبال جنگ غزه، متناقض است

«ژانگ جون» نماینده دائم چین در سازمان ملل نیز درپی این جنایت، گفت: «پکن از اینکه این قطعنامه توسط آمریکا وتو شده عمیقا ناامید و متأسف است.

وی ادامه داد: پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده توسط امارات به نمایندگی از کشورهای عربی منعکس‌کننده درخواست جامعه جهانی و نشان‌دهنده جهت درست برای بازگرداندن صلح است. چین کاملا از این امر حمایت می‌کند و در حمایت از این پیش‌نویس قطعنامه شرکت کرده است.

نماینده چین در سازمان ملل با اشاره به اینکه ادامه جنگ باعث تلفات و ویرانی قابل‌توجهی شده است، افزود: چشم‌پوشی از جنگ در غزه با ادعای توجه کردن به زندگی انسان‌ها و نیازهای بشردوستانه آن‌ها در غزه متناقض است.

ژانگ تصریح کرد: در حالی‌که (آمریکا) از ادامه جنگ چشم‌پوشی می‌کند، صحبت کردن درباره حفاظت از زنان و کودکان و حقوق بشر ریاکارانه است، همه این‌ها ما را بار دیگر به استاندارد دوگانه می‌رساند.

وی خاطرنشان کرد: اگر چه پیش‌نویس قطعنامه وتو شده است، درخواست قوی جامعه بین‌المللی برای آتش‌بس با هدف حفاظت از غیرنظامی‌ها از فاجعه انسانی بزرگتر را تضعیف نخواهد کرد.

این دیپلمات چینی، گفت: پکن از اسرائیل می‌خواهد که به درخواست جامعه بین‌المللی توجه کند و مجازات دسته جمعی مردم غزه را متوقف کند.


ژانگ جون نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد

نخست‌وزیر مالزی: به نیابت از دولت مالزی، اقدام آمریکا را محکوم می‌کنم

«انور ابراهیم» نخست‌وزیر مالزی در این باره، گفت: تمام جهان اقدام‌های اسرائیل را محکوم کرده و علیه آن‌ها اعتراض می‌کند و من هم همچنان به رویکرد آمریکا که به حقوق بشر بی‌توجه است، اعتراض دارم و از آن ناراحت هستم.

وی اعلام کرد: تمایل دارم، به نیابت از دولت مالزی قویا تصمیم آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل برای مخالفت با آتش‌بس در غزه را محکوم کرده و به آن اعتراض کنم.

نخست‌وزیر مالزی افزود: ما باید کشتار غیرنظامیان، زنان و کودکان بی‌گناه را متوقف کنیم و هیچ دلیلی برای هیچ‌کس بر هیچ مبنایی وجود ندارد که آتش‌بس را نادیده بگیرد و این روند را مختل کند.


انور ابراهیم نخست وزیر مالزی

نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل: فرانسه نیز نگران این وضعیت است

«نیکلاس دی ریوایر» سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد این اقدام را محکوم کرده و گفته است: «توسل دبیرکل سازمان ملل به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل نشان‌دهنده نگرانی شدید او از وضعیت در غزه است که البته این وضعیت بسیار ناراحت‌کننده است، فرانسه نیز نگران این وضعیت است.

وی تصریح کرد: شرایط در غزه بسیار بد است و هر روز وخیم‌تر می‌شود. تعداد قربانیان غیرنظامی در حال افزایش است که این امر نیز بسیار ناراحت‌کننده است.

سفیر فرانسه تأکید کرد: شورای امنیت باید اقدام کند و امیدوارم که این شورا بتواند در مورد قطعنامه به توافق برسد.

وی همچنین گفت که شکست دوباره و استفاده از حق وتو آخرین چیزی است که شورای امنیت می‌خواهد شاهد آن باشد.

ریوایر ادامه داد: ما به توافق و به زمان کافی برای بررسی قطعنامه و رسیدن به توافق نیاز داریم.


نیکلاس دی ریوایر نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد

وزیر خارجه عمان: استفاده آمریکا از حق وتو در شورای امنیت اهانت به معیارهای بشر دوستانه است

«بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس»، نوشت: «استفاده آمریکا از حق وتو در شورای امنیت اهانت به معیارهای بشردوستانه است.

وزیر خارجه عمان افزود: متأسفانه آمریکا زندگی غیرنظامیان بی‌گناه را فدای مسأله صهیونیسم کرد».

وی همچنین نوشت: پس از ما نیز دنیا تا مدت‌های طولانی به امروز به دیده شرم نگاه خواهد کرد».


بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان

سوریه: وتوی آمریکا، نشانگر همدستی کامل با رژیم صهیونیستی

وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «وتوی آمریکا نشان می‌دهد که این کشور نه تنها در جنایت علیه غزه شریک است، بلکه با همدستی کامل با رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه مشارکت دارد.

در بیانیه وزارت خارجه سوریه همچنین آمده است: «یاوه‌گویی درباره حق دفاع برای اسرائیل، اوج ریاکاری و در حقیقت اعطای اجازه برای تداوم کشتار است.»

نماینده فلسطین در سازمان ملل: این، یک روز وحشتناک برای شورای امنیت است

«ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد هم با انتقاد از وتوی آمریکا، گفت: «این فاجعه است که شورای امنیت بار دیگر از نقش خود برای متوقف‌کردن جنگ غزه برای محافظت از جان میلیون‌ها فلسطینی باز ماند.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ کشور خواستار آتش‌بس در غزه هستند اما وتوی آمریکا همه چیز را خراب کرد، پس از رأی‌گیری این قطعنامه، افزود: این، یک روز وحشتناک برای شورای امنیت است.

منصور گفت: ما این نتیجه را رد می‌کنیم و به استفاده از همه ابزارهای مشروع برای توقف این جنایت فجیع ادامه خواهیم داد.

وی درباره وتوی آمریکا، گفت: شورای امنیت تاکنون نتوانسته به این بحران جدی که جان انسان‌ها، صلح منطقه‌ای و بین‌المللی و امنیت را تهدید می‌کند، پاسخ دهد.

نماینده فلسطین با تأکید بر اینکه با تصمیم وتو به جنایتکاران جنگی فرصت بیشتری داده شد تا به جنایات خود ادامه دهند، تصریح کرد: فردا در این زمان صدها نفر کشته خواهند شد. سپس صدها و هزاران مورد دیگر. کودکان کشته، یتیم، مجروح و معلول مادام‌العمر خواهند بود، نه به اشتباه، بلکه از روی عمد.»


ریاض منصور نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین: وتوی قطعنامه، نقض صریح تمامی ارزش‌ها و اصول انسانی بود

«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه شورای امنیت را محکوم کرد و گفت: «موضع آمریکا خصمانه و غیراخلاقی و نقض صریح تمامی ارزش‌ها و اصول انسانی بود.

وی، آمریکا را مسئول ریخته شدن خون زنان و کودکان و سالمندان در غزه به دست نظامیان اشغالگر اسرائیلی دانست و اظهار کرد: کشتار موجود در غزه نتیجه سیاست‌های بزدلانه و حمایتگرانه از اشغالگر است.

محمود عباس ادامه داد: سیاست آمریکا، این کشور را در جنایت نسل‌کشی و پاکسازی نژادی و جنایت‌هایی که نظامیان اسرائیلی در نوار غزه و کرانه باختری و قدس انجام می‌دهند، شریک می‌کند. او هشدار داد که این سیاست برای جهانیان به یک خطر تبدیل شده و امنیت و صلح بین‌المللی را تهدید می‌کند.

وی در پایان تصریح کرد: این تصمیم آمریکا که جامعه جهانی را به چالش کشاند، چراغ سبزی به اسرائیل خواهد داد که به تجاوزات خود بر مردم فلسطین در نوار غزه ادامه دهد.


محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین

تحلیلگر تلویزیون وزارت خارجه آمریکا: آمریکا، بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد

تحلیلگر تلویزیون وزارت خارجه آمریکا، گفت: بعد از وتوی آمریکا یک اجماع بین‌المللی علیه ایالات متحده به وجود آمده که در ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه است؛ آمریکا بهای سنگینی را خواهد پرداخت! اسرائیل در حال کشتار غیرنظامیان و آواره کردن و گرسنگی دادن فلسطینی‌هاست.

این تنها گوشه‌ای از واکنش‌های جهانیان نسبت به این اقدام خصمانه آمریکا بوده است. پیش‌تر نیز شاهد جوش و خروش مردم آزاده جهان در شهرهای مختلف بوده‌ایم، این واکنش‌ها منجر شده که دولت آمریکا بیش از پیش نزد افکار عمومی جهان و ملت‌های آزاده بی آبرو شود.

ایالات متحده آمریکا بامداد شنبه پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه را وتو کرد؛ در حالی که ۱۳ عضو دیگر شورا به این قطعنامه رأی موافق داده بودند و انگلیس هم رایش را ممتنع اعلام کرد.

باوجود مخالفت‌های جهانی با این اقدام آمریکا، «گیلعاد اردان»، نماینده رژیم صهیونیستی طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از دولت جو بایدن بابت «حمایت قاطع از اسرائیل» تشکر و قطعنامه مذکور را «تحریف‌شده» توصیف کرد.

منبع: فارس

برچسب‌ها