یمنی ها سرانجام در فرصت مناسب کشتی های تجاری وابسته به اسرائیل را به نحوی هدف قرار خواهند داد و اجازه عبور و مرور امن به آنها را نخواهند داد.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ سرانجام وزارت دفاع امریکا "پنتاگون" تشکیل ائتلاف بین المللی دریایی برای تامین امنیت آبهای دریای سرخ و تنگه باب المندب را اعلام کرد؛ ائتلافی که بر خلاف پیش بینی های خوشبینانه اولیه مبنی بر حضور بیش از ۴۰ کشور در آن تنها با همراهی ۹ کشور دیگر با واشنگتن ایجاد شد که نتیجه ای نا امیدکننده به نظر می رسید.

در بیانیه رسمی که توسط لوید آستین وزیر دفاع امریکا اعلام شد عملیات با هدف "تضمین آزادی کشتیرانی در دریای سرخ" و تحت عنوان "عملیات نگهبان رفاه" معرفی شد؛ کشورهای بریتانیا، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، اسپانیا و سیشل با ناوهای جنگی خود در این ائتلاف حضور خواهند داشت.


غیبت محسوس کشورهای منطقه

از میان کلیه کشورهای منطقه که به نوعی متحد امریکا محسوب می شوند تنها بحرین حاضر به مشارکت در ائتلاف دریایی شده است آن هم با توان دریایی بسیار کوچک و البته فاصله دور از سواحل یمن.


کشورهایی نظیر عربستان سعودی و امارات که عامل اصلی برافروخته شدن جنگ در خاک یمن بودند و البته طعم تلخ حملات موشکی و پهپادی انصارالله را به خوبی چشیده اند از حضور در این ائتلاف و درگیری احتمالی مجدد با ارتش یمن خودداری کردند؛ با توجه به سواحل طولانی عربستان در دریای سرخ و حضور گسترده امارات در جنوب یمن و ساحل شرقی افریقا حضور این دو کشور می توانست کمک بزرگی به ایالات متحده در راستای تکمیل ماموریت های دریایی خود بکند.

از سوی دیگر کشور مصر نیز که بیشترین ضرر اقتصادی را ناشی از قطع عبور و مرور کشتی ها از کانال سوئز به تنگه باب المندب متحمل شده است علی رغم این موضوع از حضور در ائتلاف دریایی به رهبری امریکا خودداری کرد؛ بر خلاف عربستان و امارات که توان نسبی برای مقابله با حملات پهپادی و موشکی انصارالله دارند، ارتش مصر فاقد توان پدافندی کافی بوده و اصابت احتمالی پرتابه ها می تواند موجب نابودی صنعت توریسم مصر شده و دومین ضربه اقتصادی مهلک را بر دولت السیسی وارد کند.

جزئیات لشکرکشی ناوهای غربی در نزدیکی سواحل یمن

در حال حاضر و تا پیش از رسیدن ناوهای برخی کشورهای جدید عضو ائتلاف، عمده حضور نظامی موثر در دریای سرخ شامل ناوگان ۳ کشور امریکا، بریتانیا و فرانسه می شود.

ناو هواپیمابر آیزنهاور

نیروی دریایی امریکا در حال حاضر با استعداد زیر در آبهای دریای سرخ و خلیج عدن حضور دارد:

۵ ناوشکن کلاس آرلی برک با نام‌های : USS Gravely، USS Stethem، USS Laboon، USS Carney، USS Mason

ناو هواپیمابر USS Bataan با همراهی ناو آبی خاکی USS Carter Hall

ناو هواپیمابر USS Dwight D. Eisenhower با همراهی رزمناو USS Philippine Sea از کلاس تایکاندروگا

رزمناو USS Philippine Sea

همچنین نیروی دریایی بریتانیا با ناوهای HMS Diamond و HMS Lanacter، فرانسه با ناوشکن Languedoc، کره جنوبی با ناوشکن کلاس "یانگ مانچون"، اسپانیا با ناوچه "ویکتوریا" و ژاپن با ناوشکن کلاس "آکیونو" در نزدیکی سواحل یمن حضور دارند.

ناوشکن بریتانیایی HMS Diamond

نیروی دریایی رژیم صهیونیستی مستقر در شمال دریای سرخ نیز از ۳ ناوچه کلاس ساعر۵، یک ناوچه ساعر۴.۵ و یک ناوچه کلاس ساعر۶ تشکیل شده است که احتمالا به زودی در کنار ائتلاف دریایی فوق برای اسکورت کشتی های تجاری عملیات خواهند کرد.


ائتلاف دریایی آمریکا در دریای سرخ اسرائیل را نجات می‌دهد؟

برخی کارشناسان معتقدند با توجه به عنوان انتخاب شده برای عملیات (نگهبان رفاه) و مدل بیانیه های طرف امریکایی، احتمالا این ائتلاف دریایی تنها برای اسکورت کشتی ها و احتمالا رهگیری پرتابه های شلیک شده از یمن خواهد بود.


اما برخی دیگر نیز معتقد هستند امکان تامین امنیت ۱۰۰ درصدی، اسکورت کامل و رهگیری تمامی پرتابه های مهاجم در گسترده حدود ۳۰۰ کیلومتری از سواحل تحت کنترل انصارالله به ویژه در دراز مدت وجود ندارد؛ یمنی ها سرانجام در فرصت مناسب کشتی های تجاری وابسته به اسرائیل را به نحوی هدف قرار خواهند داد و اجازه عبور و مرور امن به آنها را نخواهند داد.

لذا کارشناسان غربی معتقدند تنها در صورتی که امریکا و کشورهای متحد حاضر به پذیرش ریسک حملات هوایی و موشکی به مبدا شلیک موشک های ضد کشتی و پهپادهای یمنی باشند و یا سطح حملات را به سایر تاسیسات حیاتی یمن افزایش دهند این عملیات ممکن است با نتایج قابل قبولی همراه باشد.


مسئله ای که با ترس واشنگتن از احتمال حملات تلافی جویانه ویرانگر انصارالله به تاسیسات نفتی در منطقه و یا حتی کشتی های جنگی حاضر در ائتلاف دریایی فوق همراه شده است و آنها پیش از هر اقدام مستقیمی علیه خاک یمن بایستی انتظار حملات سنگین توسط سایر اعضای محور مقاومت علیه تاسیسات و منافع امریکا در کشورهای دیگر منطقه را نیز داشته باشند.

برچسب‌ها