به گزارش مشرق، حملههای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه در آستانه سه ماهه شدن است و در این مدت، بیش از ۲۱ هزار نفر از مردم بیگناه و بیدفاع غزه که دستکم دو سوم آن زن و کودکاند، به شهادت رسیدهاند. این نسلکشی عریان اما برای طرف مقابل نیز پرهزینه بوده است و افزون بر هلاکت صدها نظامی صهیونیستی، به شتاب موج مشکلهای روحی- روانی که بیشتر وقتها به خودکشی ختم میشود، انجامیدهاست.
نگاه نگران سران رژیم به روند افزایشی خودکشیها
پس از جنگ غزه، مولفههایی چون ترس، اضطراب، عذاب وجدان و غیره نقش قابل توجهی در افزایش تمایل به خودکشی در میان نظامیان صهیونیست داشتهاست.
اخباری که به تازگی از رسانههای رژیم انعکاس یافتهاست، حکایت از آن دارد که بخش موسوم توانبخشی در ارتش صهیونیست قصد دارد برنامهای را برای کمک به سربازانی آغاز کند که که به خاطر جنگ در غزه از اختلالهای روانی رنج میبرند.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» به نقل از مسئولان حاضر در بخش توانبخشی گزارش داد که گروههایی از پرستاران و روانپزشکانی تشکیل خواهد شد که بتوانند کسانی را که تمایل به خودکشی دارند، درمان کنند.
به گفته این روزنامه، جنگ غزه باعث تلفات بسیاری در میان نظامیان صهیونیست شده و شمار زیادی از آنان از نظر جسمی معلول شدند و برخی دیگر هم مبتلا به اختلالهای روانی هستند.
روزنامه عبریزبان «هاآرتص» هم پیش از این گزارش دادهبود که حداقل ۵۰۰ سرباز صهیونیست روانی شدهاند. این نظامیان از ابتدای جنگ غزه تاکنون با مشکلهای روانی، اختلالات روحی، استرس پس از سانحه و … مواجه بودهاند… اختلال روانی نظامیان صهیونیست در نتیجه جنگ در غزه و عدم دستیابی به نتایج ملموس از سوی ارتش و همچنین تحت تأثیر نگرانی از کمین نیروهای حماس در غزه تشدید شدهاست.
نام ۲ هزار و ۸۰۰ نظامی وارد لیست توانبخشی روانی شده که سه درصد از آنها وضعیت خطرناکی دارند و ۱۸ درصد نیز از مشکلهای روانی ناشی از استرس پس از شوک رنج میبرند.
آغاز بحران خودکشی از جنگ ۲۰۱۴ غزه
در حالی به تازگی بر تعداد نظامیان روانی صهیونیستی افزوده شده که شمار نظامیانی که به خاطر جنگهای قبلی رژیم در غزه به ویژه جنگ ۲۰۱۴ تحت درماناند، همچنان بالاست و تعداد این افراد بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر برآورد میشود.
مردادماه امسال یعنی چند ماه قبل از آغاز عملیات «طوفانالاقصی» نیز شاهد تقلای وزارت جنگ تلآویو برای کاهش آمار خودکشی نظامیان صهیونیست بودیم. وزارت مزبور با توجه به افزایش آمار خودکشی در میان نظامیان صهیونیست، وعده تشکیل یک کمیته برای بررسی درخواستهای این نظامیان مبنی بر آسیبدیدگی روانی آنها داد.
در آن ماه، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی تصریح کرد که آمار خودکشی در میان نظامیان صهیونیستی که در جنگ غزه سال ۲۰۱۴ شرکت کردهاند، افزایش یافتهاست.
در همان برهه «اور دونیو» که از نظامیان عضو تیپ «کفیر» ارتش رژیم صهیونیستی بود دست به خودکشی زد. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم گزارش داد: یک روز پس از دفن نظامی همخدمت دونیو که بر اثر مشکلات روانی ناشی از جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ خود را به آتش کشیده بود، این نظامی نیز که در مناطق جنوبی اقامت داشته و از عوارض شوک ناشی از خدمت نظامی رنج میبرد، اقدام به خودکشی کرد.
پیش از خودکشی دونیو، روزنامه یدیعوت آحارونوت در ارتباط با یک نظامی صهیونیستی که چند روز قبل، اقدام به خودسوزی کرد، اعلام کردهبود: «بار کلف» نظامی عضو ارتش صهیونیست که چند روز پیش خود را در شهر نتانیا سوزاندهبود، کشته شدهاست.
گزارشها حاکی از آن بود، پس از آن که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی درخواست این نظامی صهیونیست مبنی بر قرار گرفتن در زمره نظامیان آسیبدیده از جنگ به علت تنشهای ناشی از شوکهای وارده در جریان جنگ سال ۲۰۱۴ غزه را رد کرد، وی خود را به آتش کشید و رسانههای عبریزبان از هلاکت این نظامی بر اثر جراحتهای ناشی از خودسوزی خبر دادند.
لازم به یادآوری است که جنگ سال ۲۰۱۴ غزه ۵۱ روز به طول انجامید و بیش از ۲ هزار فلسطینی شهید شدند در حالی جنگ کنونی به مرز سه ماهگی نزدیک شده و بیش از ۲۰ هزار نفر در نوار غزه به شهادت رسیدهاند. بیتردید بعد از پایان جنگ، آمار سربازان دچار اختلال روحی و روانی، افزایشی چندین برابری خواهد یافت.
چند دهه سایه خودکشی بر سر نظامیان صهیونیسم
خودکشی نظامیان صهیونیست که دچار اختلال روانی هستند، تنها به جنگ ۲۰۱۴ و جاری غزه محدود نمیشود و به عنوان یک پدیده شایع طی دهههای اخیر جریان داشتهاست. بارها رسانههای صهیونیستی از خودسوزی، به دار آویختن و شلیک گلوله به خود توسط نیروهای نظامی خبر دادهاند.
اگرچه رژیم صهیونیستی از بهروزرسانی آمار خودکشیها در میان نظامیان خود خودداری میکند اما بررسیها نشان میدهد که خودکشی در میان نظامیان صهیونیست طی سالها و دهههای گذشته نیز متداول بودهاست.
چندی پیش سایت تحلیلی «الخنادق» در گزارشی نوشت که در سالهای ۲۰۰۶، ۲۰۰۸، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ که رژیم صهیونیستی دست به حمله به لبنان و غزه زد، آمار ارتش رژیم نشان داد که یک چهارم تلفات ارتش به دلیل خودکشی رخ دادهاست.
طبق آمار رژیم اشغالگر، ۲۱ نظامی در سال ۲۰۱۱، ۱۴ نظامی در سال ۲۰۱۲ و ۶ نظامی در سال ۲۰۱۳ خودکشی کردهاند. از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ نیز ۱۰۰ نظامی صهیونیستی جان خود را به دست خود گرفتهاند.
به گزارش روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت، ۱۴ نظامی در سال ۲۰۲۲ میلادی به زندگی خود پایان دادهاند که بالاترین رقم در طول پنج سال اخیر به شمار میرفت.
به گفته صهیونیستها اکثر خودکشیها در حین خدمت پادگانها یا اردوگاههای آموزشی، یعنی زمانی که آنها در خدمت معمول خود بودند، رخ دادهاست.
فرار از خدمت هم معضل دیگری برای بدنه نظامی رژیم صهیونیستی است و بنا بر آمارهای انتشاریافته ۳۶ درصد از جوانان رژیم از خدمت سربازی فرار میکنند که سهم زنان در فرار از سربازی حدود ۴۵ درصد است. در ارتباط با خدمت در نیروهای ذخیره هم لازم به ذکر است که بیش از ۶۰ درصد آن را انجام نمیدهند، هرچند برای مردان اجباری است.
دلیل دیگر خودکشی و فرار از خدمت که در جریان جنگ غزه افزایش یافتهاست به خشونت وحشیانه و کشتار بیرحمانه غیرنظامیان به ویژه کودکان و زنان فلسطینی برمیگردد.
وقتی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ یعنی طی ۲۲ سال حدود ۲۵۰۰ کودک فلسطینی و تنها طی جنگ جاری بیش از ۸ هزار کودک دیگر به شکل وحشیانه قربانی میشوند، طبیعی است که بسیاری از نظامیان صهیونیسم دچار افسردگی و اختلالات روحی-روانی شده و دست به خودکشی بزنند یا دستکم از خدمت سربازی متواری شوند.
دلیل دیگر خودکشی و فرار از خدمت را میتوان به افراطگرایی و اشغالگری رژیم صهیونیستی ارتباط داد که سربازانش تمایلی برای فداکاری برای جامعه و نظام سیاسی خود ندارند.
همچنین بیشتر نظامیان صهیونیستی که دست به خودکشی میزنند برای مدت طولانی از اضطراب در خصوص سرنوشت خود رنج برده و در حالت سرخوردگی مداوم، سردرگمی شدید و عدم احساس تعلق به تشکیلات نظامی ارتش به سر میبردند.
فرجام سخن
تجربه نشان دادهاست که ارتش رژیم صهیونیستی به طور معمول از انتشار اخبار مربوط به خودکشی نظامیان در هنگام خدمت خودداری میکند؛ همین تاکتیکی که در خصوص نظامیان کشته شده در جنگ غزه تکرار شدهاست. در حالی که شمار نظامیان کشته شده رژیم در جنگ جاری غزه از مرز هزار نفر گذشته اما آمار رسمی رژیم آن را تا هشتادمین روز جنگ، ۴۸۹ نفر اعلام کردهاست.
سران تلآویو بر این باورند همان طور که اعلام شمار واقعی نظامیان کشته شده در جنگ غزه به یاس و هراس دامن میزند، انتشار اطلاعات دقیق درباره شمار خودکشیها نیز موجب تحریک نظامیان به ارتکاب آن خواهد شد.
تحقیقات شورای موسوم به «محافظت از اطفال و نوجوانان» در فلسطین اشغالی نشان میدهد که اختلاف و شکاف عمیقی بین آمارهای رسمی بیمارستانها و گزارشهای رسمی درباره تلاش جوانان صهیونیستی برای خودکشی با آمارهای واقعی در این زمینه وجود دارد. در این تحقیقات به عنوان مثال آمدهاست: بیمارستانها در سال ۲۰۱۱ میلادی ۷۰۰ مورد تلاش برای خودکشی را گزارش کردند در حالی که در واقعیت طی این سال، ۶۰۰۰ مورد تلاش برای خودکشی در میان جوانان این رژیم وجود داشتهاست.
در شرایط کنونی، تمرکز سران صهیونیستی بر نظامیانی که از اختلال روانی رنج میبرند و تلاش برای ایجاد تیمهای مراقبتی- درمانی از این واقعیت پرده برمیدارد که رژیم با بحران خودکشی نظامیان دستوپنجه نرم میکند. بیتردید با تداوم و تشدید جنایت در غزه بر شمار سربازان بیمار رژیم صهیونیستی افزوده میشود؛ افرادی که خودکشی را تنها راه نجات از این وضعیت میپندارند.