کد خبر 1562059
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۶

اقتصاد بحران زده رژیم صهیونیستی با توجه به جنگ غزه وارد مرحله جدیدی از هرج و مرج شده است، اخبار حکایت از سرطانی شدن اقتصاد اسرائیل دارند.

به گزارش مشرق، کشتی های تجاری که به سمت فلسطین اشغالی حرکت می‌کنند از طریق تنگه باب المندب وارد دریای سرخ می‌شوند و از آنجا به بندر ایلات یا کانال سوئز در مصر و سپس به بندر اشدود یا حیفا منتقل می‌شوند. اما امروز با توجه به جنگ غزه و معادله جدید دریایی که یمن علیه رژیم صهیونیستی ترسیم کرده است تا زمانی که محاصره غزه برداشته نشود و غذا و دارو و سایر مایحتاج اولیه به این منطقه نرسد، هیچ کشتی از مبدا و به مقصد اراضی اشغالی، اجازه ورود و خروج باب‌المندب را ندارد.


تغییر مسیر پر شمار کشتی‌ها از تنگه باب‌المندب بعد از تهدید یمنی‌ها


واضح است که مسیر جایگزین شده برای رسیدن به مقصد بنادر رژیم صهیونیستی فاصله زمانی بین ۱۷ تا ۲۲ روز افزایش یافته است. موضوعی که باعث شده است هزینه‌های حمل و نقل و قیمت کالاها چند برابر شود و حتی برخی از معاملات و مبادلات تجاری باید در «اسرائیل» به تعویق بیفتد یا لغو شود.

گزارش الجزیره از تحولات باب المندب بعد از تهدیدات یمنی‌ها

مهم‌تر اینکه بندر ایلات به دلیل دور بودن از تیررس گروه‌های مقاومت فلسطینی تا کنون حاشیه امن برای رژیم تلاویو تلقی می‌شد حالا خالی از کشتی و فعالیت‌های تجاری است. شبکه مصری «القاهره الاخباریه» برای اولین‌بار تصویری از بندر ایلات منتشر کرده و می‌گوید این نتیجه تهدیدات یمنی‌هاست که این بندر خالی از کشتی شده است.


پیش از جنگ غزه آمار می‌گویند در سال ۲۰۲۲، صادرات اسرائیل به کشورهای آسیایی به ارزش بیش از ۱۶.۵ میلیارد دلار آمریکا رسیده بود. بنابر گزارش وبسایت استاتیستا [statista] این افزایش نسبت به سال قبل متوسط بوده است.

از طرفی روابط گردشگری گسترده‌ای بین اسرائیل و کشورهای آسیایی وجود دارد. گردشگران از بسیاری از کشورهای آسیایی به ویژه کره جنوبی و ژاپن وارد اسرائیل می شوند. در سال ۲۰۲۰ تعداد گردشگران از کره جنوبی در اسرائیل به بالای ۱۷ هزار نفر رسیده بود.[۱]


بعد از جنگ غزه، اقتصاد تل آویو ضربات جدی خورده و بر همین اساس واشنگتن پست در یک گزارشی از میزان برآورد خسارات اقتصاد اسرائیل ناشی از جنگ می‌نویسد: « اقتصاد اسرائیل ضربه سنگینی خورده است و تاثیر آن بر بخش فناوری پیشرفته، نگران کننده است، در قسمت دیگری از این گزارش، هزینه جنگ غزه برای اسرائیل ۱۸ میلیارد دلار یا حدود ۲۲۰ میلیون دلار در تخمین زده شده است.»


اخیرا ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که ارتش این رژیم قصد دارد ۵ تیپ رزمی را مرخص کند. وبسایت عبری "والا" اعلام کرد طبق تحولات میدانی در غزه انتظار می‌رود نیروهای اضافه ای که به خدمت فراخوانده شده بودند، ظرف هفته آینده مرخص شوند. اما روزنامه "تایمز آو اسرائیل" گفته است تیپ‌هایی که از غزه خارج می شوند برای کمک به «بازسازی اقتصاد اسرائیل» به خدمت گرفته خواهند شد.


به هرحال یمنی‌ها اقتصاد رژیم صهیونیستی را مختل کرده‌اند. بدیهی است که تبعات اقتصادی دامن ارتش رژیم صهیونیستی را گرفته و چاره‌ای جز عقب‌نشینی برخود نبیند.

[1]. statista.com/statistics/1330825/value-of-exports-from-israel-to-asia/#:~:text=In%202022%2C%20exports%20from%20Israel,over%2016.5%20billion%20U.S.%20dollars.

برچسب‌ها