کد خبر 156427
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۱

پس از انتشار اخباری مبنی بر برنامه آمریکا برای انتقال پایگاه های خود در افغانستان به نزدیکی مرزهای این کشور با آسیای مرکزی، ˈآناتولی سردیکفˈ وزیر دفاع روسیه از برنامه مسکو برای استقرار بمب افکن های راهبردی در پایگاه هوایی کانت قرقیزستان خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، سردیکف روز شنبه با اشاره به بازسازی پایگاه هوایی روسیه در خاک قرقیزستان و انجام تعمیرات اساسی در آن گفت: استقرار بمب های افکن های راهبردی روسی در این پایگاه تا شش ماه آینده عملیاتی خواهد شد، اما بکارگیری آنها در کشورهای آسیای مرکزی با لحاظ شرایط و بررسی های دقیق ممکن خواهد بود.

وی افزود: از نظر فنی برای بازسازی باندهای پرواز پایگاه هوایی ˈکانتˈ در خاک قرقیزستان به شش ماه زمان نیاز داریم تا بمب افکن های راهبردی روسی بتوانند در این پایگاه فرود بیایند.

بمب های افکن های راهبردی روسیه از جمله هواپیماهای سنگین جنگی به جای مانده از دوران جنگ سرد و میراث نظامی شوروی سابق هستند که در اوج جبهه گیری های شرق و غرب برای بمباران هدف های جنگی بین قاره ای طراحی و ساخته شدند و می توانند فاصله های بالای شش هزار کیلومتر را پرواز کنند.

وزیر دفاع روسیه اضافه کرد: از لحاظ نظری بمب افکن های راهبردی روسیه قادر خواهند بود در شش ماه آینده در پایگاه هوایی ˈکانتˈ قرقیزستان فرود بیایند، اما از نظر عملی تحقق این امر پس از بررسی دقیق شرایط حاکم صورت خواهد گرفت.

روسیه و قرقیزستان اوت امسال (مرداد) قراردادی را امضا کردند که بر اساس آن حضور تجهیزات و تاسیسات نظامی روس ها در خاک قرقیزها از جمله پایگاه هوایی ˈکانتˈ برای 15 سال دیگر تمدید شد.

پایگاه هوایی ˈکانتˈ که در 20 کیلومتری بیشکک پایتخت قرقیزستان واقع شده است، بخشی از سازمان پیمان امنیت دسته جمعی محسوب می شود که در اصل از منافع روس ها در منطقه حساس آسیای مرکزی به عنوان حیات خلوت مسکو دفاع می کند.

پایگاه هوایی ˈکانتˈ روسیه در قرقیزستان در سال 2003 ایجاد شد و هم اکنون 700 نیروی نظامی روس به همراه شماری جنگنده ˈسوخو-25ˈ و نیز ˈسوخو-27ˈ و نیز بالگردهای ترابری و تهاجمی روسی در آن حضور دارند.

روسیه سالانه حدود 5/4 میلیون دلار بابت اجازه پایگاه هوای ˈکانتˈ به دولت قرقیزستان پرداخت می کند.

تلاش برای تقویت حضور نظامی مسکو در کشورهای آسیای مرکزی با رویکرد مقابله با نفوذ چین و آمریکا در حالی صورت می گیرد که رسانه های خبری به تازگی از برنامه بیشکک برای ایجاد یک پایگاه هوایی آمریکایی به منظور انتقال نیروهای نظامی ناتو و آمریکا از افغانستان پس از 2014 و خروج از این کشور خبر دادند.