کد خبر 15644
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۹

رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اينکه توليد داروي آيمود در فاز دوم تحقيقات کارآزمايي قرار گرفت، گفت: تا سال آينده دو هزار بيمار اين دارو را دريافت مي کنند و نتايج کارآزمايي ها تاکنون هيچ عوارض خاصي را در بيماران ثبت نکرده است.<BR

به گزارش مشرق عباس صداقت در گفتگو با مهر، داروي آيمود (IMOD) را يک داروي تعديل کننده سيستم ايمني دانست و افزود: بيماري HIV (ايدز) بر روي سيستم ايمني تاثير مي گذارد به گونه اي که موجب فلج شدن سيستم ايمني در بدن مي شود در نتيجه سيستم ايمني بدن اين بيماران در مواجهه با عفونتهاي فرصت طلبي که معمولا در جامعه وجود دارد از کار مي افتد و با ساده ترين عفونت ها و ميکروبها، بيمار مي شوند و در نهايت عمر خود را از دست مي دهند.
وي با اشاره به تاثير داروهاي ضد "رترو ويروسي" ايدز در جهان و کشور اظهار داشت: درمان رايج بيماري ايدز در دنيا داروهاي ضد رترو ويروسي است که اين دارو نيز در کشور به صورت رايگان در اختيار بيماران قرار مي گيرد. اين دارو به دليل جلوگيري از تکثير ويروس، موجب افزايش عمر مبتلايان به ايدز شده است.
رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به توليد داروي آيمود (IMOD) در کشور خاطر نشان کرد: در کنار استفاده از داروهاي ضد رترو ويروسي، به دنبال راهکارهاي ديگري بوديم تا بتواند در کنار استفاده از اين دارو، دارويي عرضه کنيم تا از يک طرف سيستم ايمني بدن را تقويت کند و از سوي ديگر طول عمر بيماران افزايش يابد.
وي ادامه داد: در اين راستا تحقيقات در زمينه توليد داروي "آيمود" (IMOD) از 8 سال قبل از سوي مرکز تحقيقات ايدز و دفتر راهبردي رياست جمهوري آغاز شد و در نهايت تا سال قبل به مرحله چهارم مطالعات IMOD رسيديم که اين مرحله شامل کارآزمايي باليني است.
صداقت به مراحل اجرايي اين دارو اشاره کرد و ياداور شد: پس از انجام مطالعات آزمايشگاهي، مطالعه بر روي نمونه حيواني و مطالعه بر روي نمونه انساني آغاز شد. مطالعات کارآزمايي باليني نيز در دو فاز تعريف شد که در اين راستا، فاز يک کارآزمايي در دو سال قبل بر روي 600 نمونه انساني اجرايي شد.
وي با بيان اينکه مرحله دوم فاز کارآزمايي باليني از اول امسال آغاز شده است، خاطرنشان کرد: اين مرحله از سوي دانشگاه هاي علوم پزشکي سراسر کشور اجرايي شد و قرار است تا پايان اين مرحله هزار و 800 بيمار اين دارو را دريافت کنند.
صداقت با ابراز اميدواري از اينکه تا سال آينده حدود 2هزار بيمار اين دارو را در کنار داروهاي رترويروسي دريافت کنند، اضافه کرد: گزارش نتايج بررسي کارآزمايي ها به کميته کشوري مراقبت و درمان ايدز ارائه خواهد شد تا اين کميته کشوري در ارتباط با اينکه اين دارو به چه طريقي وارد پروتکل تجويز و يا برنامه درمان ايدز در کشور شود تصميم گيري کند.
رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با تاکيد بر اينکه داروي IMOD يک داروي ضد ايدز نيست، خاطرنشان کرد: اين دارو در کنار ساير داروهاي ضد رترو ويروسي به عنوان داروي مکمل تجويز مي شود اين دارو تقويت کننده سيستم ايمني است و مي تواند با ايجاد انرژي در سلولها، اميد به زندگي بيماران را افزايش دهد.
وي با بيان اينکه در نتايج کارآزمايي ها تاکنون عوارض دارويي خاصي ثبت نشده است، گفت: اين دارو باعث افزايش سيستم ايمني مي شود به گونه اي که پس از 3 ماه تجويز در کنار داروهاي ضد رترو ويروسي، تا حدود يک تا يک سال و نيم سيستم ايمني بيماران تقويت شده باقي مي ماند.
صداقت نحوه استفاده از IMOD را منوط به گزارشهاي مراحل کارآزمايي ها دانست و ادامه داد: پس از ارائه گزارش، کميته کشوري مراقبت و درمان ايدز در خصوص نحوه تجويز اين دارو و ميزان دوز آن در پروتکل کشوري تصميم گيري مي کند.