کد خبر 1568411
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۷

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اشراق مطلبی را با عنوان حملات هوایی آمریکا به یمن، عملیات غیرکاربردی که برگرفته از یادداشت ابراهیم‌جلال، کارشناس «برنامه عربستان» در «اندیشکده خاورمیانه» است منتشر کرد:

ابراهیم‌جلال، کارشناس «برنامه عربستان» در «اندیشکده خاورمیانه» طی یادداشتی در «بنیاد کارنگی» مورخ ۲۹ دی ۱۴۰۲ به ارزیابی پیامدهای حمله آمریکا به یمن پرداخته است.

وی معتقد است عملیات هوایی آمریکا «ناظر به انگیزه سیاسی و قابلیت پنهان‌کاری تسلیحات» از سوی انصارالله، کارآیی نخواهد داشت. حتی اگر به ادعای مقام‌های آمریکایی، حملات پیشین «بین ۲۰ تا ۳۰ درصد قابلیت نظامی» انصارالله را نابود کرده باشد.

وی بیان می‌کند «آمریکا و متحدانش انصارالله را دست‌کم گرفته بودند» و قدرت امروز این جنبش را نتیجه قرارداد استکهلم در ۲۰۱۸ قلمداد می‌کند که از اشغال حدیده توسط نیروهای وابسته به عربستان جلوگیری کرد و نیروهای انصارالله را که در حفظ حدیده ناتوان بودند، «از شکست نظامی به پیروزی سیاسی رساند».

به تعبیر او، انصارالله تا پیش از طوفان‌الاقصی وضعیت داخلی مناسبی نداشت. وی شاهد این امر را اعتصاب معلمان یمنی علیه این حکومت در آگوست ۲۰۲۳ و سپس برگزاری «جشن‌های خودجوش بزرگداشت انقلاب ۱۹۶۲» در سپتامبر ۲۰۲۳، رخدادی که به حکومت زیدیه در یمن پایان داده بود، قلمداد می‌کند. بدین ترتیب، انصارالله با ورود به نبرد غزه، موقعیت داخلی خود را بهبود بخشید و از این بحران خارج شد.

نویسنده معتقد است اختلاف درباره «فرماندهی و کنترل و همچنین دامنه و اهداف ماموریت» علیه انصارالله سبب شده تا فرانسه، اسپانیا و ایتالیا هم با آمریکا در نبرد علیه یمن، همراهی نکنند. عربستان و امارات نیز نگران گسترش نبرد به حوزه سرزمینی خود هستند و به همین دلیل، با تشدید عملیات علیه انصارالله مخالفت کردند.

وی اذعان می‌کند که عملیات آمریکا باعث شد تا کشتی‌ها و نفت‌کش‌های ایالات متحده و انگلیس، حتی اگر از مبدأ فلسطین اشغالی یا به مقصد آنجا نباشند هم به «بانک اهداف» انصارالله افزوده شوند. علاوه بر این، «انصارالله با دو دهه تجربه در جنگ‌های چریکی و اداره اردوگاه‌ها و پایگاه‌های غیرمتمرکز» می‌تواند از حملات هدف‌مند آمریکا بگریزد. بنابراین عملیات آمریکا بیشتر «جنبه نمادین» داشته است.

پیشنهاد ابراهیم‌جلال این است که توقف عملیات انصارالله با پرونده جنگ یمن گره بخورد. بدین ترتیب که اولاً آمریکا با پشتیبانی تسلیحاتی، لجستیک و اطلاعاتی نیروهای وابسته به دولت مستعفی یمن، آن‌ها را در اشغال حدیده توانمند سازد. پس از اشغال حدیده، عربستان به میانجی‌گری عمان، به میز مذاکره با انصارالله بازگردد و با پیشنهاد «خروج از انزوا» این جنبش را ترغیب به مذاکره کنند.

اینکه به حمایت انصارالله از مقاومت فلسطین از دریچه جنگ یمن نگریسته شود، بدان معناست که مخالفان انصارالله نگران هستند که به فرض توقف عملیات انصارالله پس از پایان جنگ غزه، بار دیگر انصارالله از این توانمندی برای فشار بر آمریکا و متحدانش در موضوع دیگری بهره‌مند شود.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.