کد خبر 15716
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۸

در حالي که با پايان مراسم حج، بازگشت حجاج آغاز مي گردد، معضل اعزام افراد به حج خارج از نوبت به يکي از دغدغه هاي مردم تبديل شده است.

به گزارش مشرق به نقل از آينده، هم اکنون نوبت اعزام حج تمتع حدود بيست سال و حج عمره حدود 4سال است و اين در حاليست که بسياري از هموطنان که اقدام به ثبت نام حج کرده‌اند بدليل زمان طولاني انتظار يا فوت مي شوند ويا بدليل کهولت سن وضعف شرايط جسماني قادر به انجام اين وظيفه ديني نمي‌گردند.
با اين حال علاوه بر برخي سومديريتها در سازمان حج وزيارت وهمچنين ضعف ديپلماسي کشور براي افزايش سهميه ايران که همچنان به حد قبل از حج خونين نرسيده است ، معضل اعزام خارج از نوبت نيز بر افزايش زمان انتظار حجاج تمتع وعمره افزوده است.
بنابر رويه که اخيرا در کشور باب شده است سازمان حج وزيارت سهميه نامحدودي براي مقامات دوليت بويژه اسفنديار رحيم مشايي قائل شده است که افراد مورد نظرخود را خارج از نوبت به حج بفرستد.
اين افراد که از هنرپيشگان سينما وتلويزيون تاخوانندگان وفوتباليستها، چهره‌هاي سياسي سخنرانان ومداحان و بطور کلي کساني که درجامعه صاحب نفوذند و ممکن است ارتباط با آنان براي مواقعي خاص (به هيچ وجه منظور انتخابات نيست!) را شامل مي شوند با توصيه نورچشمي ها خارج از نوبت به حج اعزام مي شوند.
در اينکه براي اقدامات فرهنگي لازم است برخي افراد خاص با هزينه نظام به حج و سفرهاي زيارتي اعزام شوند اعتراضي نيست اما ابهام درمعيار انتخاب مقام اعزام کننده وتعداد اين افراد است.
با توجه به اينکه هم اکنون بهاي حج تمتع آزاد از طريق خريد فيش حج فوري حدود7ميليون تومان گرانتر از قيمت عادي آن است يک محاسبه ساده حجم رانت ميلياردي که از طريق اعزام خارج از نوبت افراد به حج از کيسه بيت المال توسط حاتم مازندراني بخشيده مي شود را روشن مي کند.
جالب اينجاست که رييس سازمان حج که سال گذشته بدليل ناهماهنگي نتوانست زائران متقاضي وجوان را بجاي زائران مسني که بدليل خطر ابتلا به آنفولانزاي خوکي از سفر انصراف داده بودند جايگزين کند و تقريبا نيمي از سهميه يکصدهزار نفري حج کشور در سال گذشته را برباد فنا داد کاملا بر طبق توصيه هاي جناب اسفنديار عمل کرده وبا تشکيل صف مخصوص سفارشي ها اين افراد را خارج از نوبت به حج مي فرستد.
اگرچه سه سال قبل اعزام فرزندان دکتراحمدي نژاد و فرزندان جناب مشايي در قالب کاروان وزارت خارجه بحث برانگيز شد اما آن کاروان کمتر از دويست نفر بودند و کاروان سفارشي هاي امسال بي شمارند.
به نظر مي رسد نظارت از سوي مجلس که البته نمايندگان ان نيز از اين مسير سفارشي بي نصيب نمانده اند مي تواند ابعاد اين موضوع را روشنتر کند ، هرچند کافي است کساني که با توصيه وخارج از نوبت به حج مشرف مي شوند قدري بيانديشند که آيا اين عبادتي که به قيمت محروم شدن فردي که پس از سالها انتظار نوبت او رسيده است ومشخص نيست تا سال بعد زنده باشد يا بتواند حج رابجا بياورد وبه هيچ وجه راضي به پايمال شدن حقش نيست مقبول خواهد بود.
از هر 5 نفر در سال عمره امسال يک نفر جهت اخذ مجوز و فاقد اولويت به عمره اعزام شد.
حدود 80 هزار نفر در سال عمره 89 از سهميه ارگانها و نهادها بودند و مردم پشت صف که بايد در اولويت کامل باشند حدود 320 هزار نفر بوده اند.