کد خبر 157466
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۳

ˈآشتی هورامیˈ وزیر منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق در استانبول گفت: خط لوله انتقال نفت اقلیم به ترکیه از طریقˈ خورمله ˈبه ˈفیش خاپورˈ در مرز ترکیه با ظرفیت انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت تا سال 2014 به اتمام خواهد رسید.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، هورامی این مطلب را در حاشیه چهاردهمین همایش بین المللی ˈعرصه انرژیˈ در استانبول، در گفت و گو با خبرنگاران عنوان کرد.

وی گفت بنابر اهداف دولت عراق، تولید روزانه نفت این کشور در سال 2015 به 75/3 میلیون بشکه و در سال 2017 به شش میلیون بشکه در روز خواهد رسید که با لحاظ افزایش قابل توجه استخراج نفت در عراق و به ویژه استخراج نفت و گاز در شمال این کشور، به احداث خطوط لوله جدید نفت گاز بین شمال عراق و ترکیه نیاز مبرمی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه مذاکره با ترکیه در زمینه ساخت خط لوله جدید ادامه دارد، گفت: ساخت این خط لوله که نفت منطقه خورمله را به فیش خاپور در مرز ترکیه می رساند تا سال 2014 به اتمام خواهد رسید.

روزنامه ˈصباحˈ با عنوان ˈشراکت تاریخی با شمال عراقˈ نوشت: به زودی ترکیه و بخش انرژی شمال عراق، با انعقاد قراردادی، یک شراکت تاریخی را شروع خواهند کرد.

این روزنامه به نقل از هورامی نوشت: اقلیم کردستان عراق، نفت استخراجی را با احداث خط لوله جدیدی تا جیهان در کناره دریای مدیترانه به بازارهای جهانی عرضه خواهد کرد.

صباح می نویسد: وزیر منابع طبیعی اقلیم کردستان همچنین از توجه حکومت اقلیم کردستان به استخراج و استحصال گاز به منظور تامین نیازمندیهای داخلی اقلیم کردستان و تامین سوخت و انرژی از این ماده برای اقلیم کردستان و در مراحل بعدی صدور به استانهای همجوار اقلیم کردستان در عراق خبر داد.

آشتی هورامی در مورد صدور گاز به ترکیه که این کشور نیاز مبرمی به آن داردگفت: صدور گاز به ترکیه در برنامه های سالهای بعد حکومت اقلیم کردستان قرار دارد.

وی توافق اقلیم کردستان و بغداد را در مورد افزایش صدور نفت از سوی اقلیم کردستان و به دنبال آن پرداخت 900 میلیون دلار از بدهی ها به شرکتهای خارجی را اقدامی خوب و سازنده توصیف کرد و گفت: دو طرف از وجود سیاستهای متعدد خسته شده اند و به دنبال ایجاد یک قانون واحد هستند.

وی حمایت نوری المالکی نخست وزیر عراق از توافق میان اقلیم کردستان و بغداد را تاثیرگذار خواند.

آشتی هورامی از تشکیل کمیته عالی بررسی قانون نفت و گاز عراق خبر داد که خود وی و عبدالکریم لعیبی، وزیر نفت اقلیم کردستان نیز در این کمیته عضویت دارند.

وی معتقد است: اختلافات میان اقلیم و بغداد در مورد نفت و گاز به پایان خواهد رسید که این امر به تولید بیشتر نفت منجر خواهد شد و منافع آن به سود همه ی عراقیها خواهد بود.

آنکارا در دوره اخیر با رویکرد نوینی در سیاست خارجی و به رغم مخالفت دولت مرکزی عراق، روابط اقتصادی و تجاری خودرا با اقلیم کردستان عراق توسعه داده و سعی می کند با انعقاد قراردادهای راهبردی با شمال عراق، علاوه بر وابستگی سیاسی، در راستای هدف خود برای تبدیل کردن ترکیه به کانون انرژی منطقه حرکت کند.