نماینده جنبش امل در تهران گفت: امروز مقاومت در نبرد با اشغالگران دست بالا را دارد و روند تحولات نشان می‌دهد پیش‌بینی رهبر معظم انقلاب درباره نابودی اسرائیل درحال تحقق است.

به گزارش مشرق، «صلاح فحص» در نشست «بررسی روند یک سقوط از ۱۹۴۸ تا ۲۰۲۳» که ۲۹ بهمن در غرفه «صبح بشارت» نمایشگاه رسانه‌های ایران برگزار شد، ضمن مرور تاریخچه نبردهای اعراب و مقاومت با رژیم صهیونسیتی گفت: موضوع فلسطین و رژیم اشغالگر از موضوعات پیچیده و شگفت‌آور است. ایجاد یک دولت اشغالگر، خودسر و نژادپرست در قرنی که غربی‌ها به حقوق بشر افتخار می‌کردند، جای شگفتی دارد؛ البته خود این موضوع بطلان آن ادعاهاست.

فحص افزود: بدون شک تأثیر حضور رژیم اشغالگر فقط بر خاک و مردم فلسطین نبوده است و پیش از به رسمیت شناخته شدن این رژیم، تحولات منطقه آغاز شد و یکی از تأثیرات این حضور جنگ‌هایی بود که در منطقه به راه افتاد. اولین مقابله جهان عرب با صهیونیسم در سال ۱۹۴۸ بود که در این نبرد لبنان، سوریه، مصر و اردن شرکت کردند و ارتش کشورهای عربی ابتدا بخش‌هایی از کشور فلسطین را پس گرفتند و بعد صهیونیست‌ها آنها را عقب راندند و در نهایت در سال ۱۹۴۹ اسرائیل با برخی کشورهای عرب توافق صلح امضا کرد.

او ادامه داد: دومین نبرد اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۶۷ اتفاق افتاد که در ایران به آن جنگ شش روزه می‌گویند و متأسفانه اسم این جنگ هم مایه ناامیدی است؛ رژیم اشغالگر تنها در شش روز ارتش کشورهای عربی را شکست داد و کرانه باختری، بلندی‌های جولان و صحرای سینا را اشغال کرد.

وی با اشاره به اینکه امام موسی صدر در زمان این جنگ تحلیل جالب توجهی دارد، گفت: او می‌گوید در واقع دشمن با زور و تهدید خود را بر جوامع از پیش شکست خورده مسلط کرده است؛ اولین چیزی که امام صدر به آن اشاره کرد درک صحیح ابعاد خطر بود.

فحص ادامه داد: کشورهای عربی به دنبال جبران شکست قبلی بودند تا بتوانند هویت خود را بازیابی کنند و در سال ۱۹۶۹ سوریه و مصر به بلندی‌های جولان و کانال سوئز حمله کردند و ابتدا پیروزی‌هایی کسب کردند اما صهیونیست‌ها که در اوج قدرت نظامی بودند ورق را برگرداند. این نبرد هم تاثیر عمیقی بر روابط کشورهای عربی و رژیم اشغالگر گذاشت و از طرفی اسرائیل متوجه شد که پیروزی بر اعراب ممکن است همیشگی نباشد و اعراب هم برای سومین بار مغلوب اسرائیل شدند و در نتیجه درهای صلح باز شد.

نماینده جنبش امل گفت: فهرست جنگ‌های اعراب و اسرائیل به ما نشان می‌دهد که از سال ۱۹۷۳ ارتش کشورهای عربی دیگر در جنگ با اسرائیل حضور ندارند و پیروزی اسرائیل در سه جنگ اول باعث شد اعراب از رویارویی مستقیم با اسرائیل پرهیز کنند.

فحص با اشاره به اینکه از سال‌های پیش از انقلاب امام خمینی (ره) روی آزادسازی سرزمین‌های اشغالی حساس بود، ادامه داد: در سال ۱۹۷۸ اسرائیل به جنوب لبنان حمله و آن را اشغال کرد و سازمان آزادی‌بخش فلسطین را از آنجا اخراج کرد و بعد در سال ۸۲ تا بیروت پیشروی کرد تا این سازمان را بطور کامل از لبنان اخراج کند اما جوانان جنبش امل در حومه بیروت با دستان خالی ارتش اسرائیل را عقب راندند و با وجود شکست‌های قبلی، حالا جوانان تربیت شده مکتب امام خمینی، امام موسی صدر و شهید چمران، توانسته بودند این ارتش را عقب برانند.

به گزارش کمیته بین‌الملل بیست‌وچهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران، فحص با اشاره به آزادسازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ توسط مقاومت لبنان گفت: در این سال اولین شکست اسرائیل رقم خورد و بعد در سال ۲۰۰۶ یک پیروزی دیگر و این اتفاقات بی‌سابقه بود. در نبرد با حماس و جهاد اسلامی هم وضع اسرائیل همین است و دیگر خبری از شکست‌های دهه‌های قبل نیست و این نشان می‌دهد هرچه جلوتر آمدیم مقاومت توانمندتر شده و با اینکه اسرائیل از نظر نظامی بسیار پیشرفته‌تر شده، شکست‌های زیادی خورده و برای همین ناکامی‌هاست که دست به ترور می‌زند و وقتی نمی‌تواند در میدان پیروزی کسب کنند دست به شنیع‌ترین عمل ضد انسانی می‌زنند که یک نمونه آن ترور سردار سلیمانی است.

فحص با اشاره به عملیات طوفان الاقصی گفت: چنین عملیاتی در این ابعاد سابقه نداشت و پیروزی آن مورد انتظار هیچ کشوری خصوصاً صهیونیست‌ها نبود و این عملیات خیال‌پردازی‌های نتانیاهو درباره آینده منطقه و عادی‌سازی رابطه با اعراب را نقش بر آب کرد.

فحص در پایان با بیان اینکه زمانی جریان مقاومت توان مقابله با اسرائیل را نداشت اما اکنون صهیونیست‌ها عملاً در مقابله با آن دست پایین را دارند، به بیانات رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: در سال ۹۳ رهبر معظم انقلاب بیان کردند که اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید و روند اتفاقات نشان می‌دهد که این پیش‌بینی در حال محقق شدن است.

منبع: ایسنا