ابراهیم رئیسی از همان نخستین روزهای تصدی ریاست جمهوری، رفع مشکلات استان خوزستان را در اولویت برنامه‌های دولت مردمی قرار داد و از همین رو در این مدت ۶ بار در جمع پرشور مردم خوزستان حاضر شده اند.

به گزارش مشرق، شاید روز سیزدهم خرداد ۱۴۰۰ که "ابراهیم سیدابراهیم رئیسی" در گفت‌وگوی ویژه خبری اعلام کرد که «رفتن بین مردم، سلوک من است»، کمتر کسی تصور می‌کرد که دغدغه حضور در میدان و در میان مردم و رفع مشکلات ایشان، تا این حد جدی دنبال شود و به یکی از مهمترین برنامه‌های رئیس دولت سیزدهم بدل شود.

جالب اینجاست که نقطه آغاز دیدارهای مردمی ابراهیم رئیسی، سفر به استان خوزستان و حضور در جمع پرشور مردم اهواز بود، جایی که رئیس‌جمهور تاکید کرده که «تا مشکلات آن رفع نشود آرام نمی‌گیرد و اگر لازم باشد ۷۰ بار به این استان سفر خواهد کرد». حال دولتِ مردمی خود را برای هفتمین حضور در این استان آماده می‌کند، سفری که به منظور بهره‌برداری از پروژه‌های مهم استان زرخیز خوزستان انجام می‌شود.

آغاز سفرهای استانی دولتِ مردمی با خوزستان

آغاز سفرهای ادامه‌دار ابراهیم رئیسی به استان خوزستان، فقط ۲ روز پس از رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزیران دولت سیزدهم، رقم خورد؛ هنگامی که رئیس‌جمهور پنجم شهریورماه ۱۴۰۰ در نخستین سفر استانی خود به منظور رسیدگی به مشکلات خوزستان وارد این استان شد.

در این سفر یک روزه که جمعی از اعضای کابینه سیزدهم از جمله وزیران نیرو، کشور، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و رئیس سازمان برنامه و بودجه، ابراهیم رئیسی را همراهی می‌کردند، رئیس‌جمهور دستوراتی فوری برای حل مشکلات آب‌، برق و کشاورزی خوزستان صادر کرد.

بازدید از بیمارستان ویژه کرونای رازی اهواز، پیگیری مطالبات پرستاران و کادر درمان خوزستان، سفر به منطقه محروم مرزی جفیر در شهرستان هویزه و افتتاح ۲ طرح آبرسانی به این منطقه، بازدید از وضعیت تالاب هورالعظیم و رودخانه‌های کرخه‌نور و نیسان و همچنین حضور در جمع صمیمی سران عشایر استان از دیگر برنامه‌های سفر ابراهیم رئیسی بود.

لازم به ذکر است، فقط سه روز بعد از سفر رییس جمهور به این استان، استاندار خوزستان به عنوان نخستین استاندار دولت سیزدهم انتخاب شد تا مشخص شود که توسعه استان خوزستان در عمل، از مهمترین دستورکارهای دولت سیزدهم است.

دغدغه مردم «اندیکا»، بانی دومین سفر رئیس‌جمهور

ابراهیم رئیسی بارها اعلام کرده که دغدغه وضعیت زندگی مردم در مناطق محروم و به ویژه عشایر کشور از دغدغه‌های جدی بوده که در طول سال‌های اخیر به صورت جدی دنبال کرده است.

وقوع چند زلزله بزرگ از ۱۲ تا ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۰ و شرایط ناگواری که برای مردم خوزستان ایجاد شده بود، موجب شد که رئیس‌جمهور جمعه -۷ آبان ۱۴۰۰- برای رسیدگی به وضعیت زلزله‌زگان شهرستان اندیکا که از محرومترین مناطق خوزستان است، برای دومین بار به صورت سرزده وارد استان خوزستان شود.

ابراهیم رئیسی پس از ورود به دزفول بلافاصله با یک فروند بالگرد عازم منطقه زلزله زده اندیکا شد تا وضعیت زلزله زدگان را از نزدیک بررسی و برای حل مشکلات آنان دستورات فوری صادر کند.

وی با حضور در جمع مردم این شهرستان و روستاهای اطراف آن، تاکید کرد: امام و رهبری به خوبی عشایر را می‌شناختند و می‌شناسند و اینکه از آنها به عنوان ذخایر انقلاب یاد شده امری حقیقی است.‌ حقیقتا این مردم برای انقلاب و نظام گنجینه های با ارزشی هستند که نباید اجازه داد دچار آسیب شوند.

۳ سفر در یک سال

رئیس‌جمهور در پایان اولین سال ریاست جمهوری خود یعنی ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ برای سومین بار عازم خوزستان شد؛ حل مشکلات شهرهای آبادان و خرمشهر، بازدید از منطقه مرزی شلمچه و حضور در جمع کاروان‌های راهیان نور از جمله برنامه‌های ابراهیم رئیسی در این سفر بود.

نظارت از نزدیک بر امدادرسانی در «متروپل»

رئیس جمهور خرداد ۱۴۰۱ نیز به دنبال حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان و دغدغه مردم خوزستان نسبت به این حادثه دلخراش، به این شهر سفر کرد و ضمن نظارت بر روند امدادرسانی و آواربرداری با خانواده‌های قربانیان این حادثه نیز ملاقات کرد.

پنجمین سفر در آستانه سال ۱۴۰۲

ابراهیم رئیسی (۲۹ اسفند) سال گذشته همزمان با روز ملی شدن صنعت نفت به آبادان سفر کرد تا در ساعات پایانی سال یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های پالایشگاهی در منطقه غرب آسیا را در منطقه‌ای که به برزیل ایران معروف است، بهره‌بهرداری کند؛ طرحی با امضای ۳۲۱ قرداد با ۱۰۲ سازنده داخلی و ۲۹۹ قرارداد با ۹۷ سازنده خارجی در کوتاه‌ترین زمان که به گفته وزیر نفت ایران را هم در ساخت پالایشگاه گازی و هم ساخت پالایشگاه نفتی خودکفا کرد.

خوزستان بر مدار پیشرفت

و اما سفرهای رئیس‌جمهور به استان خوزستان به همین‌جا ختم نشد؛ابراهیم رئیسی در قالب دومین سفر استانی خود به خوزستان، پنج‌شنبه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۲ وارد فرودگاه دزفول شد تا هم با مردم خونگرم استان دیداری تازه کند و هم طرح‌های مهم زیربنایی و اشتغالزایی خوزستان را افتتاح کند.

در این سفر، سه طرح ایستگاه پیش تراکم کارخانه گاز و گاز مایع ۱۰۰۰، ایستگاه پیش تراکم کارخانه گاز و گاز مایع ۹۰۰ و پست برق ۴۰۰ کیلو ولت ایثار با برنامه‌ریزی متخصصان مناطق و اهتمام شرکت‌های مجری داخلی به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد.

همچنین آغاز عملیات اجرایی میدان مشترک سهراب با سرمایه گذاری ۸۰۰ میلیون دلاری با هدف دستیابی تولید ۳۰ هزار بشکه در روز، بهره برداری از ۴۰ حلقه چاه نفتی میدان آزادگان جنوبی با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیون دلار و اشتغالزایی بیش از سه هزار و ۲۰۰ نفر و افتتاح فاز سوم سیکل بخار نیروگاه غرب کارون با ظرفیت ۱۸۰ مگاوات در روز و سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیون یورو دیگر طرح‌هایی بودند که توسط رییس جمهور افتتاح شدند تا این استان استراتژیک همچنان بر مدار پیشرفت باشد.

در آستانه هفتمین حضور؛ کدام پروژه‌ها در دیار طلای سیاه به بهره‎‌برداری می‌رسد؟

اکنون خوزستان در آستانه هفتمین سفر رئیس‌جمهور قرار دارد؛ دلیل این سفر نیز پروژه‌های مهم در دست افتتاح این استان است که بار دیگر رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت را راهی دیار زرخیز خوزستان کرده است.

تحقق خواست دیرینه مردم خونگرم سربندر

یکی از مهمترین پروژه‌هایی که در سفر ابراهیم رئیسی به استان خوزستان به بهره‌برداری می‌رسد، بیمارستان ۶۴ تختخوابی نوید بندر ماهشهر است. این پروژه ارزشمند که با همت خیرین و وزارت بهداشت و درمان، همچنین برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز آماده افتتاح شده است، خواست دیرینه شهرستان سربندر برای داشتن مرکز درمانی تخصصی را برآورده می‌کند.

این بیمارستان دارای بخش‌های درمانی از جمله زنان، جراحی، داخلی و اطفال، اتاق‌های عمل مدرن و پیشرفته و آی سی یو و سی سی یو و همچنین درمانگاه عمومی و تخصصی است که با اعتباری بالغ بر۶۴۰ میلیارد تومان ساخته و تجهیز شده است.

برق خوزستان بر مدارِ پایداری

پایدارسازی شبکه برق استان، شامل بیش از ۲۰ پروژه برق‌رسانی که با اعتباری بالغ بر ۳۵۰۰ میلیارد تومان اجرا شده است از دیگر برنامه‌هایی است که با حمایت دولتِ مردمی و همت مسئولان استانی به بهره‌برداری و اجرا می‌رسد؛ از جمله دستاوردهای ملموس این طرح‌ها برای مردم خوزستان، افزایش پایداری شبکه برق و کاهش افت ولتاژ و تامین برق پایدار و افزایش قدرت مانور در شبکه انتقال برق است.

طرح‌های آبرسانی استان خوزستان از پیگیری تا بهره‌برداری در طول ۲ سال

از نخستین سفر ابراهیم رئیسی که با هدف رفع مشکلات آب و فاضلاب استان خوزستان انجام شد تا امروز که بیش از ۲ سال از فعالیت دولت سیزدهم می‌گذرد، پیگیری‌های مجدانه برای رفع مشکلات استان در این حوزه از اولویت‌های دولتِ مردمی بوده است، اولویتی که با اعتباری بالغ بر ۱۹۵۲ میلیارد تومان پیگیری و به مرحله اجرا رسیده است.

احداث آبگیر و تصفیه‌خانه اندیمشک با ظرفیت ۴۰۰ لیتر بر ثانیه و ۳۵ هزار مترمکعب در شبانه‌روز، توسعه و تکمیل تصفیه‌خانه آب‌دار خوین (شهرستان شادگان) با هدف تولید، تصفیه و انتقال آب شرب با کیفیت به میزان ۱۳۵ هزار مترمکعب در شبانه‌روز، خطوط تامین آب کوی آزادگان و شهر سیاه منصور شهرستان دزفول به طول ۱۷ کیلومتر، تجهیز ۵ حلقه چاه منطقه کوپیته دزفول، تجهیز چاه‌های جدید کف علی شوشتر و تامین آب شرب پایدار برای این شهر و ۱۲ روستای تابعه، تامین میان مدت آب شرب با حجم سالانه ۶.۴ میلیون متر مکعب شهرستان لالی از محل منابع آب زیر زمینی با هدف تامین آب شرب شهرستان به میزان ۲۰۰ لیتر بر ثانیه و آبرسانی و پایدارسازی آب ۸۷ روستای استان با اعتبار ۳۹۰ میلیارد تومان از جمله برنامه‌هایی است که با هدایت دولت مردمی برای رفع مشکلات آب استان خوزستان انجام شده و در هفتمین حضور رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت در استان به بهره‌برداری می‌رسد.

طرح جامع فاضلاب اهواز پس از ۳۰ سال به ثمر نشست

طرح جامع فاضلاب اهواز که با هدف جلوگیری از پس‌زدگی فاضلاب و عدم تخلیه آن در رودخانه کارون و همچنین برگشت‌پذیری منابع آبی حاصل از تصفیه فاضلاب و با نگاه به سیاست‌ توسعه پایدار این شهرستان از سال ۱۳۷۲ آغاز شده بود، سرانجام پس از ۳۰ سال و با انجام سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیارد تومانی به ثمر نشست.

با توجه به معضلات ایجاد شده در شبکه فاضلاب اهواز به ویژه پس از سیل سال ۱۳۹۸، مقام معظم رهبری تاکید بر پیگیری ویژه و اجرای هر چه سریعتر طرح مذکور داشتند؛ با روی کار آمدن دولت مردمی و انقلابی سیزدهم و طی سفر رئیس‌جمهور در مهرماه ۱۴۰۰ به استان، ابراهیم رئیسی دستور اجرای این طرح با زمانبندی ۳ ساله و تا پایان ۱۴۰۳ را دادند. اکنون با پیگیری مجدانه وزارت نیرو و همت مسئولان و متخصصان کشورمان در استان خوزستان، این طرح در مدت ۲ سال تکمیل شده است. این مهم با تشکیل ۲۰۰ جبهه اجرایی در سطح کلانشهر اهواز محقق شده است به گونه‌ای که پیشرفت فیزیکی این طرح جامع از ۳۱ درصد به ۶۱/۵ رصد رسیده است و با افتتاح ایستگاه پمپاژ این طرح ملی، حذف ورود فاضلاب به رودخانه کارون از ۶ نقطه محقق می‌شود.

مسکن مهر یا ملی؛ وقتی هدف خدمت به مردم است نام‌ها محلی از اعراب ندارند

از ابتدای آغاز به کار دولت مردمی، تامین مسکن برای اقشار مختلف جامعه به ویژه اقشار آسیب‌پذیر و تکمیل و تحویل طرح‌های بر زمین مانده مسکن مهر از یک سو و اجرای طرح‌های نهضت ملی از سوی دیگر، از اولویت‌های دولت سیزدهم به ویژه در استان خوزستان بوده است. افتتاح یکصد هزار واحد مسکونی از منازل آسیب‌دیده از آب‌گرفتگی سال ۱۳۹۹ با اعطای ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات کم‌بهره و ۵۵ میلیون تومانی بلاعوض و همچنین کمک بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی بنیاد برکت از جمله این اقدامات است.

در راستای پیگیری‌های انجام شده در دولت سیزدهم، افتتاح ۲۶۰ واحد مسکن محرومان که ۱۴۱ واحد آن در شهرستان زلزله‌زده اندیکا که رئیس‌جمهور شخصا برای رسیدگی به وضعیت زلزله‌زدگان به این شهرستان سفر کرد و همچنین یک هزار و ۶۶۶ واحد مسکن مهر و ملی از اقدامات مهم دولت در راستای کمک به اقشار آسیب‌پذیر برای تامین مسکن است.

هموار شدن راه‌ها بر مردم خوزستان

کیست که نداند خوزستان مسیر گذر زائران آقا عبدالله الحسین در اربعین است. از این رو توسعه و بهسازی راه‌های استان خوزستان یکی از برنامه‌های مهم دولت مردمی برای خدمت به زوار اربعین است. از سوی دیگر با توجه به اهمیت ترانزیت کالا و بار به کشور عراق، توسعه راه‌های مواصلاتی استان خوزستان از اهمیت دو چندانی برخوردار است. با همت و پیگیری دولتمردان در وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران، در سفر رئیس‌جمهور به استان ۲۵ کیلومتر راه بین‌شهری در قالب هشت پروژه گوناگون با اعتباری بالغ بر ۴۳۳ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد.

همچنین عملیات اجرایی باند دوم جاده اهواز-خرمشهر به طول ۲۵ کیلومتر آغاز خواهد شد که پیش‌بینی می‌شود این طرح با اعتباری بالغ بر ۸۷۵ میلیارد تومان تکمیل و در اختیار مردم خونگرم خوزستان قرار گیرد.

اجرای این طرح‌های استانی که منافع و برکات در سطح ملی به همه مردم عزیز ایران می‌رسد، موجب کاهش آمار تصادفات و همچنین کاهش میزان مصرف سوخت این سرمایه ملی و در نهایت رونق اقتصادی منطقه با افزایش ترددهای میان ایران و عراق خواهد شد.

بامدژ- اهواز؛ ۱۶۰ کیلومتر در ساعت مستقیم با قطار

پروژه ۲ خطه راه‌آهن اهواز-اندیمشک که ۱۰۰ کیلومتر ابتدایی آن در دومین سفر رئیس‌جمهور به استان زرخیز خوزستان به بهره‌برداری رسیده بود؛ این هفته و با حضور رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت به ایستگاه پایانی خود می‌رسد. اکنون ۴۰ کیلومتر دیگر از طرح بزرگ که قرار است اندیمشک-اهواز-بندرامام خمینی (ره) را از طریق ریل به یکدیگر متصل کند، آماده بهره‌برداری است تا هم سرعت سیر قطارهای مسافری استان از ۱۲۰ به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت برسد و هم ظرفیت سالانه انتقال بار از این مسیر از ۱۰ میلیون تن به ۱۴ میلیون تن افزایش یاد.

این پروژه زیربنایی با هزینه کلی بالغ بر ۱۲۵۰ میلیارد تومان به اتمام رسیده است، علاوه بر افزایش ظرفیت انتقال مسافر و صرفه‌جویی در مصرف سوخت، به ایجاد فرصت شغلی پایدار برای ۵۶۰ نفر نیز انجامیده است.

«ما می‌توانیم»؛ شعاری که در عمل محقق شد

و اما «ما می‌توانیم» که با شروع دولتِ مردمی به عنوان یک شعار مطرح شد، اکنون به یک باور بدل شده است. در این راستا میادین نفتی سپهر- جفیر و سهراب با ۳۵۲ کیلومتر وسعت و اعتباری بالغ بر ۶۲۴ میلیون دلار در شرق میدان نفتی آزادگان و در غرب کارون که عمیق‌ترین و پرفشارترین لایه نفتی ایران محسوب می‌شود، در هفتمین حضور رئیس‌جمهور در خوزستان به بهره‌برداری می‌رسد؛ اجرای این پروژه علی‌رغم پیچیدگی‌های فنی که دارد با همت و توان متخصصان داخلی، محقق شد تا نشان دهد که باور «ما میتوانیم» و تکیه بر توانمندی و تخصص متخصصان داخلی منجر به بی‌نیازی کشور از بکارگیری شرکت‌های خارجی خواهد شد.

پروژه مگامدول آهن اسفنجی موسوم به «زمزم ۳» مجتمع فولاد خوزستان با سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیون یورویی و با ظرفیت سالانه یک میلیون تن که به صرفه‌جویی ۳۵۰۰ میلیارد تومانی در سال و اشتغال بیش از یکهزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌انجامد، همچنین بهره‌برداری از فاز دوم کارخانه فولاد جهان‌آرا با سرمایه‌گذاری هشت هزار میلیارد تومانی که نیاز کشور به واردات تخته‌های فولادی (اسلب) را برطرف خواهد کرد از دیگر پروژه‌های مهم صنعتی است که با همت و توان متخصصان داخلی به بهره‌برداری خواهد رسید.

بهره‌برداری از فاز نخست توسعه کارخانه فولاد شایگان با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی که در مجموع با ۸۸۰ میلیارد تومان اعتبار وارد مدار می‌شود و یکی از هشت طرح مطالعاتی جامع فولاد کشور است، همچنین افتتاح فولاد خاورمیانه اهواز با سرمایه‌گذاری پنج هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی و بکارگیری ۷۰ درصدی تجهیزات سازندگان داخلی و ایجاد اشتغال برای ۸۰۰ نفر از دیگر پروژه‌های مهم صنعتی است که از پایان این هفته مدارِ توسعه و پیشرفت خوزستان را کامل‌تر خواهد کرد.

نرخ بیکاری در استان خوزستان به ویژه در شهرستان‌های اهواز، همواره به عنوان یک چالش غیرقابل انکار مطرح و این مهم شاید یکی از مهمترین دغدغه‌های دولت سیزدهم در این استان نیز بوده است؛ لذا از اولین سفر رئیس‌جمهور به خوزستان مطرح و برای حل آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شد. در این راستا بهره‌برداری از واحد پارافرمالدئید و استالدئید بندر ماهشهر با سرمایه‌گذاری ۲۴ میلیون یورویی و اشتغال ۱۵۰ نفری، افتتاح واحد تولید هیدروژن و مونوکسیدکربن با سرمایه‌گذاری ۲۵۷ میلیون یورویی و اشتغال ۲۵۰ نفری، آغاز به کار مجتمع تولید آلومینیوم پلی آلومینیوم کلراید با سرمایه‌گذاری یک میلیون یورویی و ایجاد اشتغال برای ۵۳ نفر، نگین املاح دریایی خوزستان با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد تومانی و ایجاد اشتغال ۴۰ نفری، پتروشیمی آوات اورامان با سرمایه‌گذاری ۳۳۵ هزار میلیارد تومانی و ایجاد اشتغال برای بالغ بر چهار هزار نفری بومیان، کارخانه کودهای آمونیوم فسفات و نیتراته و سولفات آمونیوم مایع که به دست توانای متخصصان توانای کشورمان بومی سازی شده است و به اشتغال ۱۷۰ نفر از فرزندان این مرز و بوم می‌انجامد و کارخانه کیمیا اسانس توسعه که با اشتغالزایی ۲۷۴ نفر، حکایت از برنامه دولت مردمی برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال در این منطقه استراتژیک دارد.

از دیگر پروژه‌های مهمی که با همت و دست توانای متخصصان داخلی به مرحله اجرا رسیده است، مجتمع کشت و صنعت تخته فشرده (ام.دی.اف) پاک چوب است که با ایجاد ۵۷۰ هکتار جنگل اکالیپتوس در منطقه شوش محقق شده است؛ این پروژه با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیون یورویی و اشتغالزایی یکهزار نفری و همچنین همچنین پروژه نوین چوب تخته فشرده خاورمیانه با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون یورویی و ایجاد اشتغال مستقیم یکهزار نفری در هفتمین سفر ابراهیم رئیسی و هیات دولت به استان خوزستان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

منبع: ایرنا