سرویس جهان مشرق - دکتر لوین شنور، کارشناس عبری زبان در گزارشی به اهمیت دستیابی به عادی سازی روابط با عربستان سعودی برای رژیم صهیونیستی اشاره می کند. به عقیده وی، موجودیت و تضمین امنیت رژیم صهیونیستی در گرو استفاده از منافع عربستان سعودی و آمریکا است. او در گزارش خود مینویسد:
مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصهی سیاسی کشور از محتوای گزارش مذکور این متن را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارش لزوماً مورد تأیید مشرق نیست
پروفسور ایال زیسر در گزارشی در رابطه با توافق عادی سازی با عربستان سعودی نوشت که توافق با عربستان سعودی مشکلات برای موجودیت اسرائیل از جمله تهدید امنیتی حماس، حزب الله و ایران را حل نخواهد کرد. به گفته وی، اسرائیل در موضع ضعف قرار دارد و در چنین شرایطی توافق با عربستان ارزش خود را از دست می دهد. بسیاری از کارشناسان عقیده دیگری دارند
در میان کارشناسان اجماع گسترده ای وجود داشت که انگیزه اصلی عربستان سعودی در رابطه با عادی سازی با اسرائیل، کاهش تهدید ایران برای خود است(بله، عربستان سعودی، مانند اسرائیل، ایران را بزرگترین تهدید خود می داند). برای این منظور، عربستان سعودی حداقل به دو موضوع را دنبال می کند: تقویت روابط با ایران و چین و تقویت روابط با آمریکا. عادی سازی با اسرائیل عمدتاً "بهایی" است که از عربستان سعودی خواسته می شود برای تشدید روابط خود با ایالات متحده بپردازد.
اگر روند عادی سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل در آینده قابل پیش بینی محقق نشود - دو تحول احتمالی وجود دارد که هر دو برای اسرائیل خطرناک هستند:
اولین مورد این است که تاخیر در تقویت روابط بین عربستان سعودی و ایالات متحده، عربستان سعودی را بیش از پیش به ایران نزدیک می کند، چیزی که ایران و محور مقاومت را که تهدید کننده اسرائیل هستند، تقویت می کند.
دوم این که آمریکا حاضر نخواهد بود به روند به خطر انداختن منافع خود در خاورمیانه ادامه دهد و به تقویت روابط خود با عربستان سعودی ادامه داده و اسرائیل را از این روند کنار خواهد گذاشت.
از دست دادن فرصت برای مشارکت در روند نزدیکی آمریکا و عربستان سعودی از چند جهت برای اسرائیل خطرناک است:
یکی، عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی (ثروتمندترین کشور منطقه) برای ادغام اسرائیل در خاورمیانه بسیار مهم است، زیرا کلید عادی سازی با سایر کشورهای عربی (مسلمان) است. این عادی سازی برای اسرائیل هم از نظر امنیتی (پیوستن به محور کشورهای دیگر که علیه ایران و محور مقاومت فعالیت می کنند) و هم از نظر اقتصادی حائز اهمیت است.
خطر دوم این است که چنین اقدامی، ممکن است بیانگر قطع رابطه نزدیک اسرائیل و آمریکا بوده و به دشمنان ما این پیام را بدهد که دفعه بعد که به ما حمله کنند، ما در مقابل آنها تنها و بدون کمک خواهیم بود، بدون قطار هوایی و دریایی ارسال تجهیزات نظامی، تسلیحات و مهمات و بدون حضور ناو های هواپیمابر.
خطر سوم از کنار گذاشتن اسرائیل از توافق بین آمریکا و عربستان این است که اسرائیل توانایی تأثیرگذاری بر مفاد این توافق و به ویژه در مورد مسئله هسته ای شدن عربستان را نخواهد داشت.
با نزدیک شدن به تاریخ انتخابات در ایالات متحده، نیاز بایدن به یک دستاورد بین المللی که شانس پیروزی او را در انتخابات افزایش دهد، بیشتر می شود - و به همراه آن این خطر که ایالات متحده روابط خود را با عربستان سعودی نزدیک تر کرده و اسرائیل را کنار بگذارد، افزایش می یابد. در یک دنیای ایده آل، شاید بهتر باشد که اسرائیل قبل از شکل گیری توافق بین ایالات متحده و عربستان سعودی، قوی تر شود.
نتیجه نهایی همین است، در دنیای واقعی، امنیت وجودی اسرائیل به توانایی آن در استفاده از منافع آمریکا و عربستان سعودی برای تضمین جایگاه خود در خاورمیانه و امنیت آن در سراسر منطقه بستگی دارد.