به گزارش مشرق، مازیار شکوری، فعال رسانه در کانال تلگرامی خود نوشت:
گمان میکردیم دعواهای داخلی در داخل جامعه اسرائیل پس از پایان جنگ طوفان الاقصی بروز خواهد کرد اما گویا زودتر بروز یافته است. شکست اسرائیل در میدان و همچنین ضربات فلج کننده اقتصادی و کمبود نیروی نظامی که چندین بار خبرش را از رسانه های اسرائیلی در کانال منتشر کرده و توضیح دادم سطح نزاع در داخل اراضی اشغالی را بالا برده است. بی اعتمادی جامعه اسرائیل به توان ارتش یک گسل مهم است.
اکنون که اسرائیل با جنگ فرسایشی و کمبود نیرو برای جنگ مواجه شده است رو به تصویب قانون سربازی اجباری برای یهودیان حریدی آورده است. حریدی ها هم ریخته اند در خیابان ها و مقاومت میکنند. به عبارتی میگویند ما میمیریم اما به سربازی نمی رویم.
مسئله مهم این است که اکنون نتانیاهو در برابر گانتس و برخی از سکولارها و جناح های مختلف اسرائیل که در شرایط کنونی خواهان سربازی اجباری حریدی ها و اعزامشان به جبهه ها شده اند قرار گرفته و پیش نویس لایحه جدید قانون سربازی جدید را تدوین کرده است که در این پیش نویس همچنان حریدی ها از سربازی معاف خواهند بود. نتانیاهو مجبور است از منافع حریدی ها و گروه های تندرو یهودی دفاع کند چرا که فعالیت برخی گروه های تندرو تا پیشا نتانیاهو در اسرائیل به صورت نانوشته ممنوع بود اما نتانیاهو از زمانی که آمد برای بقا و استقرار خود در قدرت با این گروه ها ائتلاف و سهمی از قدرت به آنان داد.
اکنون نتانیاهو که وضعیت لغزنده ای دارد سعی میکند همچنان منافع این گروه ها را در نزاع داخلی حفظ کند تا شاید حمایت این گروه ها او را در قدرت حفظ کند. این اقدام نتانیاهو و پیش نویس جدید قانون سربازی اجباری که در شرایط کنونی معافیت حریدی ها از سربازی را تمدید میکند صدای گانتس، وزیر جنگ کابینه را بیرون آورده و او تهدید به استعفا کرده است. روزنامه اسرائیلی معاریو تیتر زده است:
"گانتس اولتیماتوم می دهد: اگر قانون خدمت وظیفه تصویب شود ما در دولت نخواهیم بود"
معاریو میگوید:
"رئیس اردوگاه دولتی، وزیر بنی گانتز ، امروز (یکشنبه) به طوفان پیرامون پیش نویس قانون جدید خدمت اجباری پرداخت و تهدید کرد که تا زمانی که این قانون تصویب شود، او و اعضای فراکسیون خود را ادامه خواهند داد. نمی تواند به عضویت در دولت ادامه دهد"
معاریو همچنین نوشته است:
"گانتز در ابتدای سخنرانی خود گفت: قانون خدمت اجباری، همانطور که توسط دولت تدوین شده است، یک مغالطه ارزشی جدی است که منجر به شکاف عمیقی در درون ما می شود، در زمانی که ما باید با هم علیه دشمنان خود بجنگیم. اظهار داشت: ما در تلاش هستیم تا چنین قانونی در این قالب تصویب نشود. ما نمیتوانیم به چشمان رزمندگانی که در داخل مرزها و فراتر از آنها هستند و از آنها میخواهند خدمتشان را تمدید کنیم نگاه کنیم. ما نمیتوانیم مستقیماً به نیروهای ذخیره نگاه کنیم که خانواده و مشاغل را پشت سر میگذارند. تصویب چنین قانونی یک خط قرمز در روال عادی است و در زمان جنگ مانند پرچم سیاهی بر فراز آن است"
گانتس میگوید این قانون (رفتن حریدی ها از سربازی) برای زمان عادی یک خط قرمز است اما الان و در شرایط جنگ یک پرچم سیاه است. این نشان می دهد وضعیت اسرائیل در میدان خراب است و اسرائیل نیرو کم آورده است. اما نکته دیگری که بسیار مهم است این است که پسا طوفان الاقصی ساخت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی اسرائیل تغییر خواهد کرد. در ساختار سیاسی ، گروه های تندرو متحد نتانیاهو با رفتن او موقعیتشان به خطر خواهد افتاد و ممکن است خود را در معرض حذف از ساخت قدرت و صحنه سیاسی ببینند.
در این صورت ممکن است تنش در میان دو طرف بالا بگیرد و جنگ مسلحانه داخلی بر سر لاشه های قدرت در داخل اراضی اشغالی میان اشغالگران رخ دهد. مخصوصاً که با این شکست فضاحت بار اسرائیل همه همدیگر را مقصر می دانند و بیش از این مقصر خواهند دانست. به نظر می رسد پسا طوفان الاقصی باید منتظر یک طوفان ویرانگر در داخل اسرائیل باشیم.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.