پس از تعطیلی شبکه منوتو، سردبیر سابق شبکه تروریستی اینترنشنال خبر از احتمال تعطیلی دفتر این شبکه در واشنگتن داده است.

سرویس سیاست مشرق- یکی از سردبیران سابق شبکه تروریستی اینترنشنال، در یک رشته توئیت، به تغیر و تحول رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران پرداخت، رسول‌پور که خود تا مردادماه سال ۱۴۰۲، در اینترنشنال مشغول به کار بود، در این رشته توئیت، خبر از تعطیلی قریب‌الوقوع دفتر واشنگتن این شبکه داده است.

سامان‌رسول‌پور با اشاره به تعطیلی شبکه منوتو، توقف فعالیت‌ رسانه‌های فارسی‌زبان را یک روند در جریان توصیف کرده و ادعا کرده که پس از منوتو، در رسانه‌های دیگر اتفاق خواهد افتاد. نکته قابل تامل که رسول‌پور نیز به آن اشاره کرده است، بهانه و توجیه مدیران این شبکه‌ها برای توقف فعالیت است و تعدیل کارمندان خود است.

رسول‌پور در حالی توجیهاتی غیرمنطقی درباره محدودیت‌های رسانه‌ها ارائه داده که خود سال گذشته در پی اختلاف با این شبکه اخراج شد. پارتنر او زهرا شهرکی(معروف به سیما ثابت) نیز یک ماه بعد در شهریور ۱۴۰۲، اعلام کرده بین کار در شرایطی خاص و کرامت انسانی دومی را انتخاب کرده و از شبکه تروریستی اینترنشنال استعفا دهد، بعدها هم نادر سلطان‌پور و شلر حقانی‌فر از شبکه تروریستی اینترنتشنال خارج شدند.

کیوان عباسی، پیش از تعطیلی شبکه من‌وتو در آبان ۱۴۰۲، در یک بیانیه فراخوان جذب اسپانسر، اعلام کرده بود که به دلیل «بی‌ثباتی و تحولات منطقه، ادامه این مدل تلویزیون تجاری غیرممکن شده» و به همین خاطر با بحران مالی شدید روبه‌رو شده است و اگر تا سال جدید میلادی، حامی مالی جذب نشود، این شبکه به طور رسمی تعطیل خواهد شد.

به نظر می‌رسد که سه عامل «کمبود بودجه»، «شرایط بین‌الملل» و «مدرن‌سازی رسانه‌ها» از علل اصلی این تحولات است که هرکدام توضیحات جالب توجهی دارد.

به نظر می‌رسد که مهمترین دلیل برای تعطیلی زنجیره‌ای رسانه‌های ضد انقلاب نداشتن بودجه باشد، گزارشات رسانه‌های صهیونیستی هم حکایت از کاهش ۱۹ درصدی واردات کالا در بازه زمانی نوامبر ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۴، دارد. طبق ادعای این رسانه‌ها، روند کاهش واردات قبل از مهرماه آغاز شد و نشان‌دهنده اثرات سیاست‌های انقباضی بانک‌های مرکزی رژیم، با هدف مبارزه با تورم است. به خصوص اینکه بندر ایلات نیز در این روزها، به دلیل حملات رزمندگان انصارالله یمن به کشتی‌های تجاری که از باب‌المندب به سمت کانال سوئز می گذرند، بسته شده است.

سال ۱۴۰۱ بود که پس از شکست اغتشاشات و ناامیدی پادشاهی سعودی از براندازی و همچنین همزمان با برقراری روابط دیپلماتیک با ایران، اسپانسری و تامین بودجه شبکه اینترنشنال را رها کرد و به رژیم صهیونیستی سپرد. پس از این انتقال نیز، شبکه تروریستی اینترنشنال در تل‌آویو دفتر جدیدی تاسیس کرد و در همان اوایل، با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم، گفت وگو کرد.

علاوه بر شواهد فوق، به نظر منظور ضدانقلاب مبنی بر ناامنی بین‌المللی، نگرانی‌های مدیران این شبکه از تجمعات و احساسات برانگیخته مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی باشد. شاید این شبکه‌ها که از آغاز جنگ غزه، از جنایات و کودک‌کشی‌های صهیونیست‌ها حمایت کرده و پوشش دادند، هر لحظه منتظر یک حادثه امنیتی در منطقه امن اروپا یا آمریکا باشند که رژیم صهیونیستی امنیت آنها را ضمانت کرده است.

مرور توئیت‌ها و اظهار نظرات کاربران ضدانقلاب و مجریان اینترنشنال نیز در روزهای اخیر، گواه بر این ادعا است. پس از شکل‌گیری هر تجمع خیره‌کننده توسط مسلمانان در لندن یا واشینگتن و برپایی نماز جماعت، عوامل شبکه‌ اینترنشنال از این بابت ابراز نگرانی می‌کنند.

توئیت وایرال شده و پر واکنش یک کاربر ضدانقلاب در روزهای اخیر، درباره وحشت معاندین از حضور میدانی مسلمانان در قلب اروپا!

اما با این حال عناصر فعال در شبکه جنگ روانی ضد انقلاب تلاش کرده تعطیلی این رسانه‌ها را «مدرن شدن» شبکه‌ها، روزنامه‌ها و رسانه‌های عنوان کند. آن‌ها مدعی هستند که مدیران این شبکه‌ها معتقدند دیگر به روش سنتی، قادر به مدیریت شبکه‌های تلویزیونی و کسب درآمد به روش‌های سابق نیستند؛ علاوه بر این تغیر و تحولات رسانه‌های انگلیسی زبان آمریکا نیز نشان می‌دهد که فعالیت رسانه‌ای در عصر جدید، وارد یک فاز متفاوت با گذشته شده و در آن رسانه‌ها هم این تغییر و تحولات شکل گرفته است.

اما نقطه مقابل و عبرت‌آموز اینترنشنال، شبکه منوتو بود. این شبکه سلطنتی که پس از اختلافات اپوزیسیون با تجزیه‌طلبان به اختلاف افتاد، با کمبود بودجه مواجه و تعطیل شد، اما بد نیست مروری به مجریان و عوامل این شبکه داشته باشیم که پس از تعطیلی در شرایطی به سر می‌برند.

با وجود اینکه پخش تلویزیونی منوتو در ماهواره متوقف شده است، صفحات فضای مجازی منوتو همچنان به فعالیت خود ادامه داده و در قامت یک شبکه در فضای مجازی اثرگذاری می‌کنند. تاکنون شایعاتی مبنی بر تصمیم مدیران منوتو برای تأسیس فصل جدید منوتو در قالب و شاکله جدید هم منتشر شده که کیوان عباسی دومرتبه تاکنون در اینستاگرام واکنش نشان داده و گاهی تکذیب کرده و گاهی هم مدعی شده در حال بررسی هستیم.

اما آنچه که اهمیت دارد شرایط مجریان سابق این شبکه است که پس از تعطیلی شرح‌حال خود را در صفحات مجازی خود مطرح می‌کنند. این شواهد، عده‌ای از این مجریان گاهی با برپایی لایو اینستاگرامی با یکدیگر و حتی صفحه رسمی منوتو، خاطرات گذشته و اخبار و حواشی روز را مرور می‌کنند؛ عده‌ای هم از فضای رسانه‌ای فاصله گرفته و به فعالیت‌های متفرقه همچون مربیگری ورزشی و گشت‌وگذار در کنسرت‌ها و استادیوم‌ها روی آوردند.

پست اینستاگرامی بهاره گلزاری، مجری سابق شبکه منوتو

با وجود این شرایط، چند ماه گذشته، کیوان عباسی، مدیر سابق منوتو با انتشار یک تصویر جدید از نماد سلطنتی، حواشی جدیدی برای این شبکه ایجاد کرد. تصویری که موجب شد برخی مخاطبان این شبکه نسبت به با بازگشت منوتو با متد و لوگوی جدید امیدوار شوند.